slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΕΛ.ΑΣ θα γίνει πολιτικό σώμα"

Ο  Εκατομμυριούχος  σοσιαλιστής
 
Μην ξεχασουν να τους δωσουν σφενδονες και νεροπιστολα!!!Κομμουνιστες τι περιμενεις...
«Αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ σε ένα πολιτικό σώμα εστιασμένο στην πάταξη της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, και όχι στην
αστυνομοκρατία» υποσχέθηκε για λογαριασμό μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος θεμάτων δημόσιας τάξης της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του κατήγγειλε τη «διάλυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τις πολιτικές λιτότητας» και επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να καταβάλει στους ενστόλους τα αναδρομικά που τους αναγνώρισε το δικαστήριο. «Εσείς βεβαίως, δεν δεχθήκατε να πάρετε πίσω τις 595 καθαρίστριες. Φανταστείτε τι δούλεμα έχει να πέσει με τα Σώματα Ασφαλείας...», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της συμπολίτευσης.
Ο υπεύθυνος δημόσιας τάξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε εξάλλου ενοποίηση των μονάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Ζ, σε μία ταχυκίνητη μονάδα παρέμβασης για την προστασία του πολίτη, ριζική βελτίωση των σχέσεων της ΕΛΑΣ με την κοινωνία (και ειδικότερα με τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού) αλλά και άμεση αντιμετώπιση των συμπεριφορών ρατσιστικής βίας και της διαφθοράς «που έχει εισχωρήσει και στην Αστυνομία», επανασχεδιασμό της αντιεγκληματικής πολιτικής και βελτίωση της καθημερινής αστυνόμευσης με αναβάθμιση της αστυνόμευσης στη γειτονιά και αξιολόγηση με αξιοκρατικά κριτήρια. «Λέμε όχι στη στρατιωτικοποίηση της ΕΛΑΣ. Στόχος μας είναι η μετατροπή της σε πολιτικό σώμα που θα συναλλάσσεται καθημερινά με τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουκαλάς.
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: