slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοβαρές οι ελλείψεις στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου

Καλές οι όπερες, οι σονάτες, τα βιολοντσέλα ΚΑΙ οι μεγαλοστομίες περί του ύψους του πήχη πολιτισμού. Δεν μπορεί όμως από τη μια να μιλάμε για πολιτισμό και από την άλλη οι παιδικοί σταθμοί, που είναι και αυτοί στο πεδίο ευθύνης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να λειτουργούν  για περίπου δύο χρόνια χωρίς σύστημα πυρασφάλειας. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων από τα γνωστά παπαγαλάκια δεν λέμε ότι κακώς γινόντουσαν όλα τα παραπάνω. Όμως, όπως και το κάνουμε, το πολύ σοβαρό ζήτημα της ανύπαρκτης υποδομής πυρασφάλειας στους παιδικούς σταθμούς που άπτεται της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των παιδιών προείχε και προέχει.
Για σοβαρές ελλείψεις στις δομές του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος κ. Γιάννης Τσολάκης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. που ....
πραγματοποιήθηκε χθες σε θετικό κλίμα και με τα περισσότερα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. παρόντα.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός αλλά και ορεξάτος για δουλειά στο σημαντικό αυτό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
«Δε μ’ αρέσουν τα λόγια αλλά η πρακτική» είπε και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε όλους, χωρίς ωράριο, αφού ανά πάσα στιγμή θα είναι διαθέσιμος για θέματα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Ο κ. Τσολάκης αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες που θέτει για την επόμενη περίοδο μεταξύ των οποίων η δημιουργία αποθήκης στο κτήριο διοικήσεως του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, η πρόσληψη μάγειρα για τους παιδικούς σταθμούς και το «νοικοκύρεμα» των αθλητικών χώρων.
«Να φτιάξουμε μια κεντρική αποθήκη στα γραφεία της διοίκησης (για τα υλικά εκδηλώσεων, καρέκλες κ.λπ.) με ράφια και διαχωριστικούς χώρους προκειμένου να τα έχουμε συγκεντρωμένα σε ένα χώρο και να κάνουμε απογραφή αυτών» είπε ο κ. Τσολάκης.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που έθεσε επίσης ο νέος πρόεδρος είναι ζητήματα των παιδικών σταθμών: «Οι παιδικοί σταθμοί είναι εδώ και 1 1/2 χρόνο χωρίς μάγειρα κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί. Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα είναι και η διεκπεραίωση μελετών και προμήθειας πυροσβεστικού υλικού για τους παιδικούς σταθμούς που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν και τίθεται σοβαρό θέμα λειτουργίας, κανονισμών και κυρώσεων».

Ο κ. Τσολάκης στάθηκε ιδιαίτερα στους αθλητικούς χώρους για τους οποίους είπε ότι γίνεται ένα «ψιλομπάχαλο».
«Δεν υπάρχουν χώροι όπως ιατρεία, αποθήκες ιματισμού, υλικών κ.ά. στα αθλητικά κέντρα του δήμου. Είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται το προσωπικό τους αλλά είναι θέμα διοίκησης του Νομικού προσώπου και του τρόπου που θα το διαχειριστεί. Θα πρέπει να το δούμε όπως μια προσωπική μας επιχείρηση…».
Ο νέος πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αναφερόμενος στο κλειστό ΔΑΚ σημείωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ιατρείο κι ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα και με τους πριζοδιακόπτες και τα φωτιστικά στα αποδυτήρια που δεν είναι στεγανά με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται επικίνδυνα.
Σε ότι αφορά γενικότερα τους αθλητικούς χώρους σημείωσε ότι θα πρέπει να νοικοκυρευτούν και να δημιουργηθούν βοηθητικοί χώροι όπως αποδυτήρια γηπεδούχων και φιλοξενουμένων, χώροι ιματισμού, αποθήκη για τα όργανα στίβου, χώρος για τη διαιτησία κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσολάκης (απαντώντας και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του κ. Γιάννη Μαράκη) και στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα που θα πρέπει να διαχειρίζονται από τα σωματεία βάση του κανονισμού του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Όπως τόνισε ο κ. Τσολάκης  ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με τα αθλητικά σωματεία και πλέον η ανάρτηση πινακίδων θα γίνεται στα «νόμιμα πλαίσια» με γνώμονα πάντα το όφελος των ομάδων διότι σκοπός του νομικού προσώπου είναι να μοιραστεί η πίτα σε όλα τα σωματεία της Νάξου, όσο αναλογεί φυσικά στο καθένα.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ο κ. Πρόεδρος δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. της προηγούμενης σύνθεσης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ; Δεν ήτανε στενός συνεργάτης του προηγούμενου Προέδρου;
Τότε δεν τα έβλεπε αυτά στα οποία δίνει προτεραιότητα τώρα; Αν ναί, γιατί δεν τα πρότεινε σαν θέματα ΤΟΤΕ;
Άτιμο πράμα η πολιτική και μάλιστα από νεότευκτους νεοέλληνες!!!

Ανώνυμος είπε...

και όχι μόνο ο κ. Τσολάκης, αλλά και όσα απ
τα μέλη του νέου Δ.Σ. που 'ηταν στο προηγούμενο πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά. Όσο για τον Ιάκωβο, σπουδαίος επιστήμονας, με υψηλού επιπέδου κουλτούρα, αλλά σε ένα τόπο που έχει τόσο σπουδαίο πολιτισμό, βασικό εργαλείο εκτός των άλλων προβολής του νησιού, προτεραιότητα έχει η ανάδειξη και προβολή του και η με κάθε μέσο στήριξή του. Αντί λοιπόν να ξοδεύονται λεφτά για κονσέρτα, πύργους Βαζαίου και άλλα παρόμοια θα έπρεπε να δωθεί βάρος σε άλλους τομείς του πολιτισμού και μάλιστα σ' αυτούς που έχουν άμεση σχέση με τον ναξιακό πολιτισμό, παλαιό, νεότερο κ.λπ. και στον τομέα αυτό ο Ιάκωβος ήταν εκτός πραγματικότητας, αλλά μαζί μ' αυτόν και όλα τα μέλη του απελθόντος Δ.Σ. συμπεριλαμβανόμςενου και του νέου Προέδρου. Καλή λοιπόν η κριτική, αλλά και η...αυτοκριτική απαραίτητη κ. Τσολάκη και στην ομιλία σου στο Δ.Σ. δεν άκουσα να κάνεις αυτοκριτική, ούτε εσυ΄, ούτε άλλα μέλη του Δ.Σ. εκείνα που ήταν και στο απελθόν Δ.Σ. Εγώ τουλάχιστον περιμένω να διαβάσω την αυτοκριτική σας, εδώ δημόσια. Επιβάλλεται αν θέλετε να είστε αξιόπιστοι ως νέο Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε από τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ στο προηγούμενο Δ.Σ. συμμετείχαν μόνο ο κ. Τσολάκης και η κ. Κατερίνα Σιδερή που ήταν και οι μόνοι που δούλευαν. Συμφωνώ μαζί σας ότι και ο κ. Τσολάκης και η κ. Κατερίνα Σιδερή αλλα να ξέρεις τα πάντα στο Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ τα αποφάσιζε η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ Ιάκωβου ΔΗΛΑΔΗ η Ανδριανη, ο Μπαρμπούνης , ο φραντζεσκος , ο Βουτσινος Καπιρης