slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Π. Ρήγας: Ο κίνδυνος εκλογών είναι υπαρκτότατος «Αυτό κάνει κακό στη χώρα, στην κυβέρνηση και σε Ν.Δ.-ΠαΣοΚ»


Για τη χθεσινή παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα
«Κατά την άποψή μας, αυτό το ζήτημα αφορά περισσότερο τη Ν.Δ., το Μαξίμου, τον κ. Χαρδούβελη και τον κ. Σαμαρά. Δεν μας αφορά με την έννοια ότι ξεκαθαρίσαμε την άποψη και θέση μας και μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα unfair, αλλά από εκεί και πέρα δεν κάνουμε σαν τα στενοχωρημένα παιδιά που δεν τα άφησαν να παίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας. Αυτή ήταν η στάση του υπουργού, αυτό εμείς τηρήσαμε, μας ενδιαφέρει η ....διαπραγμάτευση.»

Για τα αλλεπάλληλα επεισόδια που έχουν ανακύψει εντός του κυβερνητικού σχηματισμού τις τελευταίες ημέρες
«Τα βλέπω, με την έννοια ότι υπήρξαν διάφορα επεισόδια που δεν ήταν και τα ευτυχέστερα σε μια περίοδο δύσκολη και για τη συνεργασία και για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, όμως, δική μας πρόθεση είναι, αν θέλουμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη διαδρομή, να αναταχθεί η κυβέρνηση συνολικά. Και σ’ αυτό εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε. Οτιδήποτε δευτερεύον κάνει γκρίζα την εικόνα της κυβέρνησης κάνει κακό και στην κυβέρνηση και στα δύο κόμματα, συνολικά, σ’ αυτά που συμμετέχουν.»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
«Είναι υπαρκτότατος ο κίνδυνος, για διάφορους λόγους. Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και αυτοκτονικό για την κυβέρνηση, αν η ίδια το προκαλέσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προκληθεί τέτοιος κίνδυνος και δεν θα υπάρξει τέτοιο ατύχημα, διότι δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπάρξει αδιέξοδο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Εμείς, έχουμε προδιαγράψει τα βήματά μας από εδώ και πέρα. Αν αυτό φανεί ότι είναι αδιέξοδο, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση.»

Για τη δήλωση Σκανδαλίδη περί συνεδρίου πριν τις εκλογές
«Το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης προφανώς θα γίνει πριν τις εκλογές, αν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο, που είναι το απώτερο. Αν οι εκλογές προκύψουν αιφνιδιαστικά και γίνουν τον επόμενο μήνα, προφανώς θα γίνει μια διαδικασία συνεδριακή, η οποία, όμως, δεν μπορεί να έχουμε τη φιλοδοξία να την πραγματοποιήσουμε όπως θέλουμε ούτε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό (που θέλουμε). Προφανώς και θα γίνει μία διαδικασία και αν οι εκλογές πάνε νωρίτερα, προς το Μάρτιο, βεβαίως πρέπει να προηγηθεί το συνέδριο.»






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα...φοβάται τις εκλογές ο κύριος εκ Καλαμάτας και τις θεωρεί κίνδυνο ...υπαρκτότατο (γνώση της ελληνικής γλώσσας άριστη). Το ύψιστο αγαθό του πολίτη στη Δημοκρατία, η ψήφος, είναι για τον κύριο αυτό (δεν τον λέω βουλευτή) κίνδυνος. Για ποιον άραγε; Μήπως για τον ίδιο, που θα "σκίσει η γης και θα τον καταπιεί" και το απόκομμα του Βενιζέλου που υπηρετεί;