slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτικό σκορποχώρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Άδειασε και τις δύο πλευρές (Δραγασάκη-Σταθάκη και Λαφαζάνη) ο Βούτσης!


Και έχουν την υποστηρίξει ( ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ - ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΕΞΙΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ) των ΜΜΕ του λόμπυ της δραχμής. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ  
Εσωκομματικό διμέτωπο αγώνα, ξεκίνησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «αδειάζοντας» τόσο τη… Δεξιά (Δραγασάκης-Σταθάκης) όσο και την Αριστερή πτέρυγα (Λαφαζάνης) του κόμματος.
Οι κινήσεις αυτές έγιναν, προκειμένου να τοποθετηθεί η πλευρά Τσίπρα, για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά τη δήλωση Δραγασάκη για «απόσυρση» μεγάλου μέρους του και «πάγωμά» του από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την απάντηση Λαφαζάνη ότι στο συνέδριο αποφασίστηκε κατάργηση δια νόμου των μνημονίων και διαγραφή μεγάλου μέρους τουχρέους.

Την τοποθέτηση έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 984, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία μετακίνηση από την αρχική θέση αλλά πέραν της άμεσης διαγραφής, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει σε ευρωπαϊκή κλίμακα, εξετάζονται κι άλλες μέθοδοι ελάφρυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε εντάσσεται και η ιδέα ώστε ένα ποσοστό των χρεών του κρατών να κατακρατούνται με κοινή συμφωνία και να μην είναι απαιτητοί.

Αναφερόμενος δε, στην πρόταση Σταθάκη για επιμήκυνση των προθεσμιών και μείωσηεπιτοκίων ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα επιπρόσθετο στοιχείο ελάφρυνσης αλλά για ένα μικρό μέρος του χρέους και όχι για το σύνολό του όπως λέει η κυβέρνηση κάτι που οδηγεί σε διαδοχικά μνημόνια.

http://lykavitos.gr/archives/137853

Δεν υπάρχουν σχόλια: