slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσία-μήνυμα Καραμανλή στην ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

 Σε αντίθεση με πέρυσι, ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί φέτος στην τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ και στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά
του Τάσου Τασιούλα

Παρών στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός,Κώστας Καραμανλής.
Το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού, που δεν παύει να τιμά το θεσμό της ΔΕΘ διαχρονικά, οριστικοποιήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων και στην ομιλία του κ. Σαμαρά στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Φαίνεται πως οι κινήσεις και η φημολογία περί επαναπροσέγγισης και βελτίωσης των σχέσεων του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό ειδικά το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνονται και ο κ. Καραμανλής με την κίνησή του αυτή επιχειρεί να στείλει και πολιτικά μηνύματα.

Υπενθυμίζεται πως στην περσινή ομιλία του κ. Σαμαρά ο κ. Καραμανλής ήταν απών, παρότι είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, γεγονός που είχε προκαλέσει μουρμούρες και ποικίλα σχόλια στο εσωκομματικό ακροατήριο.

Είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος εάν η παρουσία του κ. Καραμανλή σηματοδοτεί εκτός των άλλων και την προσπάθεια επανασυσπείρωσης της ΝΔ εν όψει εκλογών, πάντως πολιτικό μήνυμα ενότητας στέλνει.

Και είναι ευκαιρία να μετρηθεί και το… χειροκρότημα, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει να ικανοποιήσει τα αιτήματα για συναντήσεις τις ημέρες που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη…

Πολύ μεγάλη σημασία θα έχει και με ποιους άλλους θα συναντηθεί ο πρώην πρωθυπουργός στη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: