slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Αλήθεια για το Πάρκο και οι «αλήθειες» της Φωνής της Πάρου


 Σε πρόσφατο δημοσίευμα της στις 12 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η αλήθεια για το Πάρκο Πάρου» (δείτε το εδώ, σελίδα 10), η ΦτΠ επανέρχεται στην ίδια τακτική παραπλάνησης όπως και με το προηγούμενο άρθρο της την 1η Αυγούστου (εδώ). Παραβιάζοντας την κοινή λογική όλων μας διαστρεβλώνει την αλήθεια, εξομοιώνοντας(!) τη γνωστή σε όλους ιστορία παρέμβασης του Εισαγγελέα στην υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου, με την άνευ ουσίας καθυστέρηση μιας διοικητικής πράξης του Πάρκου η οποία άλλωστε έχει ολοκληρωθεί προ πολλού. Και οι δύο σύμφωνα με την ΦτΠ έβαλαν την Πάρο «στο μάτι του κυκλώνα». Με τέτοιες «αλήθειες» που παραβιάζουν το οφθαλμοφανές προσπαθεί να χειραγωγήσει τους αναγνώστες της η Φωνή της Πάρου.
Γιατί σε ότι αφορά την προς τα έξω εικόνα της Πάρου, το Πάρκο έχει συνεισφέρει μόνο θετικά και με.... τις εντυπώσεις που αποκομίζουν οι πολυπληθείς επισκέπτες του από το Φεστιβάλ, τα μονοπάτια, το σινεμά και την οργανωμένη παραλία του αλλά κυρίως γιατί έχει αναγνωριστεί ότι στην Πάρο δημιουργείται ένα Πρότυπο Εγχείρημα/Υπόδειγμα τουριστικής ανάπτυξης που αναδεικνύει τα δύο μεγάλα πλεονεκτήματα της νησιωτικής Ελλάδας, τη Φύση και τον διαχρονικό Πολιτισμό. Ποιος άλλος είναι ο λόγος για τον οποίο τα τρία εγκυρότερα χορηγικά Ιδρύματα της χώρας, το Ίδρυμα Νιάρχου, το Ίδρυμα Λεβέντη, το Ίδρυμα Μποδοσάκη τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και με χορηγίες τους το έργο του Πάρκου και την Πάρο;
Η Αλήθεια για το Πάρκο φαίνεται στο έργο που πραγματοποίησε τα πέντε χρόνια από την ίδρυση του και παρουσιάζεται αναλυτικά στην δίγλωσση έκδοση «ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ, 5 ΧΡΟΝΙΑ, Μία Χερσόνησος Πολιτισμού, Οικολογίας, Άθλησης και Αναψυχής». Η ΦτΠ που κόπτεται για την αξιοποίηση του μικρού μετοχικού κεφαλαίου που προσέφερε ο Δήμος, το οποίο πολλαπλασιάστηκε από τις χορηγίες Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, δεν έχει παρά να παρουσιάσει την έκδοση και βεβαίως να κρίνει και να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στο έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα πέντε χρόνια στο Πάρκο. Η έκδοση είναι στα χέρια της, φωτογραφία από το εξώφυλλο της έκδοσης συνόδευε το τελευταίο άρθρο της εφημερίδας.
Αλλιώς απλώς υποκαθιστά την έλλογη κριτική με συκοφαντίες.
Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε στη ΦτΠ ότι υπηρετεί με απόλυτη ευλάβεια μια δική της «αλήθεια»: Με στεντόρεια Φωνή, χωρίς να αναλώνεται σε στοιχεία και γεγονότα, εκθειάζει τους μεν ως «σωτήρες» της Πάρου και καταβαραθρώνει τους δε ως «καταστροφείς» της. Οι προτιμήσεις της είναι φανερές, οι λόγοι που την καθοδηγούν στην επιλογή της, άγνωστοι σε εμάς τους κοινούς θνητούς.
Διευκρινίζουμε πάντως ότι δεν προτιθέμεθα να χάσουμε άλλο χρόνο σε διελκυστίνδα αντιπαραθέσεων με την εφημερίδα. Καλούμε την Φωνή της Πάρου να υπηρετήσει την αλήθεια και την προσκαλούμε να παραστεί μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, στην επικείμενη γιορτή των εγκαινίων της Έκθεσης στις 25 Σεπτεμβρίου «Η Πάρος μέσα από τη Ρωσική Χαρτογραφία 1770-1774» στα ανακαινισμένα κελιά του Αϊ-Γιάννη Δέτη. Και διευκρινίζουμε αμέσως για να μην ανησυχεί, ότι ο Δήμος Πάρου απέκτησε ένα μεγάλο πολιτιστικό και αναπτυξιακό κεφάλαιο χωρίς να έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Η μετατροπή του κτιρίου των κελιών σε σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, η Ιστορική Έρευνα και η Έκθεση, καλύφθηκαν με χορηγίες των Ιδρυμάτων Νιάρχου και Λεβέντη.
Αντίθετα οι Παριανοί έχουν πολλά να ωφεληθούν από την εμβάθυνση σε μια σημαντική πτυχή της Ιστορίας τους, άγνωστης εκτός Πάρου και εν πολλοίς ελάχιστα γνωστής στους ίδιους. Και βέβαια από την αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά των Ρώσων, που έλκεται από ένα νησί του Αιγαίου στο οποίο οι πρόγονοι τους είχαν εγκαταστήσει το Ναύσταθμο τους στον Α’ Ρωσοτουρκικό Πόλεμο μετά από ένα τολμηρό περίπλου από την Κροστάνδη στο Αρχιπέλαγος γράφοντας την γνωστή σε μας Ιστορία των Ορλωφικών.
Με αυτό τον τρόπο η ΦτΠ θα αποδείξει ότι δεν έχει εξαρτήσεις από τους όποιους ιδιώτες που βλέπουν το Πάρκο απλώς ως μία παραλία και ένα αναψυκτήριο προς ιδιωτική εκμετάλλευση.
Τα υπόλοιπα είναι σκοπιμότητες και λόγια, λόγια, λόγια, parole, parole, parole, που λέει και το ιταλικό τραγούδι, απέναντι στα οποία το Πάρκο αντιπαραθέτει τα έργα και τις δράσεις του.

Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: