slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έγινε και φέτος της Γαϊδουριάδας στη Σχοινούσα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 4η συνεχόμενη χρονιά η «ΓΑΪΔΟΥΡΙΑΔΑ» στη Σχοινούσα, τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014. Η αγαπημένη μας εκδήλωση διοργανώθηκε από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, από φίλους της Σχοινούσας και από τις τοπικές επιχειρήσεις. Η καθιερωμένη παρέλαση των γαϊδαράκων με τους αναβάτες τους στα σοκάκια του χωριού συνοδεύονταν φέτος από παραδοσιακά όργανα και από μια μεγάλη ομάδα παιδιών. Έτσι σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης.Ακολούθησε διαγωνισμός των συμμετεχόντων

α) στην πρωτοτυπία
β) το στυλ και
γ) τη γενική παρουσία.
Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και μια Αγγλίδα (...όχι. δεν είναι ανέκδοτο...), οι «μόνιμοι» επισκέπτες του νησιού, ήταν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και επέλεξαν τον Νικήτα Νομικό του Γιώργη ως «Γαϊδουρονίκη στυλ».
Λίγο πριν τη δύση του ήλιου πραγματοποιήθηκε «ο αγώνας κούρσας»! Το συσσωρευμένο πλήθος παρακολούθησε με αγωνία την έκβαση του αγώνα. «ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΙΚΗΣ 2014» αναδείχτηκε ο Νίκος Νομικός του Γιώργη με την Μαύρη Κάπνα!
Ακολούθησαν οι: Nομικός Νεκτάριος με την Αστραπή, ο Βαγγέλης Σίμος με την Καρκισία, ο Χρήστος Νομικός με την Άσπρη Θύελλα, ο Κωβαίος Μανώλης με τον Τάκη, ο Σίμος Μανώλης με την Ιουλία, ο Σίμος Φάνης με την Σπίθα και ο Νομικός Νικήτας με τον Λόντο.
Μετά τις απονομές των επάθλων ακλούθησε η τελετή λήξης της Γαϊδουριάδας υπό τους ξέφρενους ρυθμούς της Rock and Roll με τη συναυλία των Johny Vavouras and the Cadillacs! Το κέφι και ο χορός στους δρόμους του χωριού ήταν η καλύτερη επισφράγιση αυτής της γιορτής - απόδοσης τιμής στα αγαπημένα μας γαϊδουράκια.


«…Του χρόνου να 'στε όλοι καλά
Και να μας ξαναρθείτε
Και την γαϊδουριάδα μας
Πάλι να ξαναδείτε..
Γεια σου γαϊδαράκο γεια σου
Με τα πεταχτά αυτιά σου!!!»


(απόσπασμα από τα αυτοσχέδια κοτσάκια της γαϊδουριάδας).




































Δεν υπάρχουν σχόλια: