slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΠΑΣΟΚ, εις σάρκα μία

Της Νίκης Ζορμπά
Ως εφαλτήριο νέων συνεργασιών από υλικά παλιά, είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινοβραδινή σύναξη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πασοκογενούς συριζαίου βουλευτή, Αλέξη Μητρόπουλου.
Η σύνθεση πάνελ και ακροατηρίου είχαν ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία καθώς το "ψηφιδωτό" των παρουσιών απαρτίστηκε από ουκ ολίγα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκφραστές της Αριστερής Πλατφόρμας, ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη (προεξάρχοντος του Ν.Φωτόπουλου).
Στο μεταξύ, "επικίνδυνη" αποστολή ανατέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως....
αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, ο κ. Βίτσας αναλαμβάνει χρέη "μασέρ" των διαφωνούντων βουλευτών, κυριώτατα της ομάδας Λαφαζάνη.

Το πάνελ συγκροτήθηκε από τους Γιώργο Σταθάκη, Γιάννη Πανούση (βουλευτής ΔΗΜΑΡ) , Νίκο Κοτζιά και Γιώργο Δελαστίκ ενώ το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Στρατούλης, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Λούκα Κατσέλη, Γ. Αρσένης, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και ο βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Ψυχάρης.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του "για την Ελλάδα και την Αριστερά" , ο κ. Μητρόπουλος κατά την ομιλία του χαρακτήρισε "εξαιρετική" την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εκτιμώντας πως "η νίκη της Αριστεράς είναι ορατή" και θα σημάνει "το τέλος της μνημονιακής περιόδου".

Παρεμβάσεις με νόημα

Ο εκ των ομιλητών του πάνελ , "σκιώδης" υπουργός ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμορφώθηκε από "ανθρώπους σαν τον Μητρόπουλο", ενώ άκρως ενδεικτική των προθέσεών του ήταν και η αναφορά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος αρνήθηκε τον όρο "κεντροαριστερά", δηλώνοντας πως η νέα αριστερά δεν θα πρέπει να τιτλοφορείται με αυτό τον όρο και τόνισε πως "η αριστερά είναι υπεύθυνη για όσα δεν γίνονται , όχι για όσα γίνονται".

Viva Rena!

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να ανασχέσουν την εσωστρέφεια στην οποία βυθίζεται το κόμμα από την ηχηρή κριτική που ασκείται από τη μειοψηφία στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Σημείο αιχμής αποτελεί παγίως για την ομάδα του Π. Λαφαζάνη το plan b για έξοδο από την ευρωζώνη εάν οδηγηθεί σε ναυάγιο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς και οι αιφνιδιαστικές κινήσεις εσχάτως του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής ομάδας εν γένει (Δραγασάκης, Σταθάκης), οι οποίοι επιδίδονται σε επαφές με "νεοφιλελεύθερα γεράκια" ( π.χ Άσμουνσεν) χωρίς να ενημερώσουν σε βάθος την Κοινοβουλευτική Ομάδα για το σκοπό και τα ...αποκυήματα των συναντήσεών τους.

Το "μασάζ" των δυσαρεστημένων δια της ενδελεχούς ενημερώσεως των επαφών του κ. Τσίπρα ανέλαβε χθες, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Ρένα Δούρου, η "ιέρεια" του αγώνα κόντρα στην αξιολόγηση για την οποία αποφασίστηκε εν χορδαίς και οργάνοις από τους συμμετέχοντες, να της παράσχουν απόλυτη πολιτική στήριξη.
Πηγή:www.capital.gr

mitropoulos
Πολιτικοί από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Μητρόπουλου με θέμα «Για την Ελλάδα και την Αριστερά» που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο.
Παρόντες ήταν : ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης, ο Γεράσιμος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη,  ηΜιλένα Αποστολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατουλής, ο Νίκος Μαρκάτος, οι βουλευτές Νίκος Βούτσης και ο Γιάννης Αμανατίδης απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης και η ανεξάρτητη   Θεοδώρα Τζάκρη.

215663121566362156641215666621566742156680
πηγη φωτο: eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: