slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντιμετωπίστε την κρίση με τις 10 πιο ακριβοπληρωμένες δουλειές

Της Δήμητρας  ΠαπαδοπούλουΕίναι γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά εργασίας και εκατοντάδες θέσεις τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί. Αυτό βέβαια δεν οφείλεται αποκλειστικά στα μακροοικονομικά μεγέθη των χωρών αλλά και στον τεχνολογικό παράγοντα: επαγγέλματα που μέχρι τώρα ήταν περιζήτητα τείνουν σταδιακά να αντικαθίστανται ή ακόμα και να εξαλείφονται εξαιτίας των νέων καινοτόμων τεχνολογικών επιτευγμάτων. Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει το διαδίκτυο αφού το internet βοηθά στην αναζήτηση και στην εύρεση νέων θέσεων εργασίας.

 Ποιες είναι οι λοιπόν οι τάσεις και οι προβλέψεις για τα επαγγέλματα που θα γνωρίσουν ιδιαίτερη άνθηση τα επόμενα χρόνια;


1) Οικονομολόγοι/ λογιστές/ φοροτεχνικοί: μερικά από τα “κλασσικά” επαγγέλματα οικονομικής κατευθύνσεως προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να έχουν ζήτηση και να είναι επικερδή.

2) Επαγγέλματα υγείας όπως νοσοκόμοι, ιατροί, χειρούργοι και θεραπευτές. Το προσδόκιμο όριο ζωής έχει αυξηθεί στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες και κρίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε αυτό τον κλάδο που θα καλύπτουν την αυξανόμενη ζήτηση για καλύτερη και ποιοτικότερη περίθαλψη.

3) Προγραμματιστές εφαρμογών λογισμικού: σε μια κοινωνία που οι υπολογιστές, τα smart phones και τα tablet γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά για την καθημερινότητα και την εργασία μας το συγκεκριμένο επάγγελμα υπολογίζεται ότι θα παρουσιάζει πλήρη απορρόφηση.

4) Σύμβουλοι επιχειρήσεων : παρότι το management και η διοίκηση επιχειρήσεων θεωρούνται ήδη  κορεσμένα επαγγέλματα, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες  η εξειδίκευση και η εμπειρία είναι τα σημεία 'κλειδιά” για  όσους θέλουν να ακολουθήσουν την συγκεκριμένα καριέρα. 

5) Ερευνητές αγοράς και αναλυτές στατιστικών δεδομένων : για όσους αγαπούν τα μαθηματικά οι συγκεκριμένες επαγγελματικές διέξοδοι προβλέπονται ότι θα έχουν αρκετή ζήτηση.  

6) Μεταφραστές και διερμηνείς: Η ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της παγκοσμιοποίησης του εμπορίου αλλά και του τουρισμού θα δημιουργήσουν πολλά νέα ανοίγματα για όσους γνωρίζουν ξένες γλώσσες.

7) Ειδικοί στη διαχείριση αποβλήτων και στην ανακύκλωση: Οι αυξανόμενες ανάγκες των μεγάλων πόλεων για τη σωστή διαχείριση των απορριμάτων θα δημιουργήσουν την ανάγκη  θέσεων εργασίας για κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

8) Τεχνικοί ασφαλείας/ security: Η ασφάλεια (επιχειρήσεων, οργανισμών, κατοικιών κτλ.) θα τεθεί στο επίκεντρο και θεωρείται ότι θα υπάρξει ζήτηση για αρκετούς ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας.

9) Οδοντίατροι και βοηθοί οδοντιάτρων: η άνοδος της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερες οδοντιατρικές υπηρεσίες, ακόμη και αισθητικής οδοντιατρικής.

10) Οφθαλμίατροι, βοηθοί οφθαλμιάτρων  και οπτικοί: παρόμοια με τους οδοντιάτρους, προβλέπεται ότι η ζήτηση θα αυξηθεί και ως τούτου οι συγκεκριμένες ειδικότητες ορίζονται ως σπουδές με μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση.


Δ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: