slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα χουν βρει ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ


Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στα βαθιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει και τους ύφαλους σε ό,τι έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του, καθώς πληθαίνουν οι φωνές στελεχών που κλείνουν το μάτι προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη που κατά τύχη (;) απηχούν τις απόψεις ή πρόσκεινται πολιτικά στο Γ. Παπανδρέου. Η αρχή της επόμενης εβδομάδας σηματοδοτεί για το ΠΑΣΟΚ τρία μεγάλα κεφάλαια: τις σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου, την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, ημέρας ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, και το κυβερνητικό κεφάλαιο που σχετίζεται με το κατά πόσο θα συνεχιστεί η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Επιπλέον, το συγκυβερνών κόμμα απασχολούν και οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα.

Είναι σαφές πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της πλευράς όμως του κ. Παπανδρέου, φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε;Καλύτερα να συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τώρα που συγκυβερνούμε με τη Δεξιά… του κ. Σαμαρά.Τελευταία το ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρόδου«Δημοκρατική»:

«Συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει;», ερωτάται και η απάντηση που δίνει είναι εμφανής:

«Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές για προοδευτικές συνεργασίες.Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν αποποιήθηκε προοδευτικές και δημοκρατικές συνεργασίες. Αυτό ήταν πάντα στον πυρήνα της πολιτικής του διαχρονικά.

Θεωρώ πως αν οι επόμενες εκλογές αναδείξουν ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων για να κυβερνηθεί η χώρα, καθώς αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο να μη μετέχει».

Δεν είναι όμως μόνο ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που θέτει προς την ηγεσία ανάλογα ζητήματα. Και ο νυν, ο Ν. Ανδρουλάκης, παραμένει σε αυτές τις θέσεις. Εχει αναφέρει κατ’ επανάληψη πως η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Βεβαίως ο κ. Ανδρουλάκης δεν ανήκει στους λεγόμενους παπανδρεϊκούς. Οχι όμως ότι ανήκει και στους βενιζελικούς. Είναι πολιτικός φίλος του Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος με τη σειρά του έχει εκφραστεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιθανή εκδοχή συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Στα παπανδρεϊκά στελέχη ανήκουν οι κ.κ. Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης αλλά και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Και τα τρία αυτά στελέχη έχουν εκφραστεί υπέρ μιας παρόμοια πιθανότητας.

Την επόμενη εβδομάδαοι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου θα έρθουν πιο κοντά, με αφορμή την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτος ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με έκθεση φωτογραφίας από όλες τις φάσεις διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνει το ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου»(ΙΑΠ), προκαλώντας αμηχανία στη Χαριλάου Τρικούπη. Η ανακοίνωση αυτήέγινε χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο κ. Ανδρουλάκης, με εντολή του κ. Βενιζέλου προφανώς, για να μην προκληθεί νέα ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών. Τελικά,όπως έγινε γνωστό, ο κυανόκρανος Ανδρουλάκης πέτυχε την ειρήνευση στα δύο στρατόπεδα, κι έτσιστις εκδηλώσεις για την 3η Σεπτέμβρη θα συμμετάσχειτο ΠΑΣΟΚ κανονικά, με ομιλία του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπανδρέου. Ολοι, φαντάζονται, πως όταν θα μιλάει ο ένας δεν θα λείπει ο άλλος…από την αίθουσα.

Του Βαγγέλη Γιακουμή
http://www.paraskhnio.gr/flert-g-papandreoy-me-ton-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια: