slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι εργαζόμενοι ζητούν να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της λίστας αξιολόγησης

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΊ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΛΛΑ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ. 
Με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 5 Αυγούστου ο Σύλλογος Διοικητικού και Εργατοτεχνικού Προσωπικού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την έκδοση απόφασης εναντίωσης στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και προστασίας των υπαλλήλων & προϊσταμένων των Δ/νσεων από κάθε ενδεχόμενη πειθαρχική ποινή λόγω της αποχής τους από τη διαδικασία αξιολόγησης. Αναλυτικά το αίτημα του Συλλόγου Διοικητικού και Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & Νάξος, 5 Αυγούστου 2014
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αριθμ. πρωτ. - Οικ. 89 -
ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
ΝΑΞΟΥ
ΜΕΛΟΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΡΟΣ: 1. Κο Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
2. Κο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
KOIN: 1. Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων:
2. Μέλη Συλλόγου μας.
3. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
4. Μ.Μ.Ε. νήσου Νάξου.

ΘΕΜΑ: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης μη εφαρμογής του
Ν. 4250/2014.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε,
όπως ήδη γνωρίζετε, με τον Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α΄/2014) εισάγεται νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος προβλέπει υποχρεωτικό επιμερισμό ποσοστών αξιολόγησης, ανά κλίμακα βαθμολόγησης, επί του συνόλου των υπαλλήλων και την κατάταξή τους σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα σε: α) άριστους (ποσοστό 25%), β) ικανούς (ποσοστό έως 60%) και γ) ανεπαρκείς (ποσοστό τουλάχιστον 15%).

Πρόκειται για προσχηματική «αξιολόγηση», που μοναδικό στόχο έχει να δημιουργήσει μόνιμες «δεξαμενές» υποψηφίων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες και εκχωρώντας βασικές αρμοδιότητες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

Πέρα από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών φορέων, ήδη δεκάδες δημοτικά συμβούλια με αποφάσεις τους έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αρνήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης επιμερισμού των ποσοστών, που αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου σας για την έκδοση απόφασης εναντίωσης στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και προστασίας των υπαλλήλων & προϊσταμένων των Δ/νσεων από κάθε ενδεχόμενη πειθαρχική ποινή λόγω της αποχής τους από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Επισυνάπτουμε :
1. Κατάσταση συλλογής υπογραφών των εργαζομένων του Δήμου μας, για την κατάργηση του Ν. 4250/2014.
2. Σχέδιο κειμένου απόφασης Δ.Σ., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εμπλουτισμένο με δική μας πρόταση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Αναματερός Αικατερίνη Πρωτονοταρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: