slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιους ενόχλησε η παρέμβαση του Γιάννη Βλασερού σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου


Ανακοίνωση Ιωάννη Βλασερού Νάξος 11 Άγουστου 2014
Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου ΚΥ Νάξου δεν λειτουργεί.
Είναι πλήρως εξοπλισμένη με τον αρτιότερο και τελευταίου τύπου, μηχανολογικό εξοπλισμό.
Υπάρχουν ιατροί ειδικά εκπαιδευμένοι που είναι σε θέση να τη λειτουργήσουν άριστα και άμεσα. Η λειτουργία της θα ανακουφίσει τους πάσχοντες που υπάρχουν σε μεγάλο μέρος του Νομού μας.
Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί;Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί ανθρώπινες ψυχές.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές βασανισμένων ανθρώπων.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πετάει χρήματα του λαού για εξοπλισμούς ανενεργούς, μη χρήσιμους στον πολίτη.
'Ως ιατρός αφιέρωσα τη ζωή μου στην ανακούφιση του ανθρώπινου, πόνου. Η εισδοχή μου στην πολιτική. μου δίνει την δυνατότητα να προσφέρω ευρύτερα και ουσιαστικότερα και αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μου στα κοινά.
Για μένα λοιπόν δεν υπάρχουν, χρώματα ή σκοπιμότητες, υπάρχουν μόνον οι άνθρωποι και ως ιατρός για αυτούς λειτουργώ, γι’ αυτούς αγωνίζομαι.. Δεν δέχομαι να μη λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου μας για τις σκοπιμότητες οιουδήποτε. Άνθρωποι υποφέρουν, κινδυνεύουν ζωές.
Ανέλαβα πρωτοβουλία και προσκάλεσα στην Νάξο τον υποδιοικητή της Β ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κύριο Πλάτση ώστε να δρομολογήσουμε επί τόπου σε συνεργασία με τους παράγοντες του νοσοκομείου, τη λύση του ακανθώδους αυτού προβλήματος. Στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη που ακολούθησε για το θέμα, με τον αναπληρωτή διοικητή κύριο Λάμπου, και άλλους παράγοντες του νοσοκομείου, αφού έγινε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ανάλυση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί, αποφασίστηκε από κοινού να προχωρήσουμε άμεσα, ώστε να καταστεί εφικτή και χωρίς καθυστερήσεις η έναρξη λειτουργίας της μονάδας θέμα, το οποίο θεωρώ ότι είναι υψίστης προτεραιότητας και σημασίας για τον τόπο μας.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει αυτή την εξέλιξη.

Ιωάννης Βλασερός
Ιατρός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, απευθυνθείτε στους ξενοδόχους, τους καταστηματάρχες και στους λοιπούς δραχμοφονιάδες της Νάξου και πείτε τους ότι υπάρχει και ο ιατρικός τουρισμός. Εξηγείστε τους ότι μπορεί να δοθεί η δυνατότητα σε αμερικανό νεφροπαθή να κάνει διακοπές στη Νάξο και να χρησιμοποιεί την μονάδα ταυτόχρονα και να δείτε πως θα δουλέψουν όλα ρολόϊ και για τους ιθαγενείς.

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός Γιαννης Βλασερός θα πρέπει να δωσει μάχες μεγάλες και εντός νοσοκομείου (που ο ένας δεν μιλάει στον άλλον) και εκτός νοσοκομείου (για τους λόγους που αναφέρει ο 11:21) για να μπορέσει να λειτουργήσει τον τεχνητο νεφρό στη Νάξο. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν πας να κάνεις κάτι που να ωφελήσει το νησί.