slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι το μπαράζ ενστάσεων για τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου


Ένα ακόμα επεισόδιο στη δικαστική κόντρα για την καρέκλα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έρχεται να γραφτεί καθώς οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχονται η μία την άλλη.
Η τελευταία δικαστική εξέλιξη είναι η προσφυγή τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία διεκδικούν να αναιρεθεί   η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους ως προς τον
 αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιο  Κύτελη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ. Υποστηρίζουν οι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ ότι εσφαλμένα το Διοικητικό Εφετείο ερμήνευσε τη εκλογική νομοθεσία .

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ  έχει ήδη  προσφύγει με δικηγόρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Χριστιάνα Καλογήρου της ΝΔ, η οποία με δικαστική απόφαση εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κ. Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Δηλαδή ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: