slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής – Μ. Μαργαρίτης: «Θα εργαστούμε σκληρά για την επόμενη πενταετία»




Ορκίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλλης του δήμου, η νέα δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε μια μεγάλη εκδήλωση που περιελάμβανε και την τελετή αγιασμού για τη νέα της θητεία.Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ενώ μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Καθολικός Μητροπολίτης παντός Αιγαίου κ. Νικόλαος, ιερός κλήρος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, σχεδόν στο σύνολό τους οι εκλεγμένοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, αλλά και πλήθος κόσμου.






Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, ακολούθησε η ορκωμοσία των εκλεγμένων στις δημοτικές εκλογές του Μάη…



Ο Μανόλης Μαργαρίτης, φανερά ικανοποιημένος αφού και πάλι ο Ναξιακός λαός τον εξέλεξε δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και για τα επόμενα πέντε χρόνια, στην ομιλία του ευχαρίστησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για τη συνεργασία και υποσχέθηκε η παρούσα δημοτική αρχή «να συνεχίσει το έργο που ήδη έχει ξεκινήσει, με τις αρχές της εντιμότητας, της ευθύνης, της αξιοκρατίας και της εργατικότητας».

«Έχοντας ως σύμμαχο την εμπειρία, την όρεξη και τον ενθουσιασμό των νέων προσώπων που εξέλεξε ο κόσμος, θα εργαστούμε σκληρά για την επόμενη πενταετία, για την πρόοδο του τόπου μας. Στόχος μας είναι να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης τα σημαντικά έργα υποδομών για τα νησιά μας» είπε.



Στόχοι και οράματα

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο του τουρισμού που ήταν «αποτέλεσμα των μεθοδικών και στοχευμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής» και πρόσθεσε ότι δεν θα αγνοήσει ως έργα ανάπτυξης τις πύλες εισόδου του νησιού, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

«Η νέα Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο να βελτιώσει την εικόνα τους, αλλά και να επεκτείνει τις υποδομές αυτές, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των ολοένα αυξανόμενων επισκεπτών, παρέχοντας άνεση και ασφάλεια. Επίσης, μέλημά μας είναι η βελτίωση του οδικού άξονα και η χάραξη του περιφερειακού δρόμου της Νάξου. Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ, αλλά και την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών της Νάξου, καθώς και τα έργα που αποτελούν μόνιμες πλέον λύσεις των βασικών υποδομών στα διαμάντια μας, τις μικρές Κυκλάδες, της ύδρευσης και των απορριμμάτων με ΣΜΑ και αφαλατώσεις, επιλύουν τα σημαντικότερα προβλήματα και δίνουν νέα ώθηση στο δήμο μας«. Αυτό που επίσης διαβεβαίωσε ο κ. Μαργαρίτης είναι ότι θα αντιμετωπιστούν ενιαία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όλα τα νησιά και όλοι οι δημότες. «Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι απαράβατος κανόνας τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα» πρόσθεσε.



Ευχαριστίες

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του την οικογένειά του την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως τη γραμματέα του Κατερίνα Μαργαρίτη, ενώ συνεχάρη για την εκλογή τους όλους τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που υπερέβησαν εαυτόν κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μου, τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου, που παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να καλύψουν αυτά τα κενά και να αντιμετωπίσουν τα πλείστα θέματα του δήμου μας. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τη συνεργάτιδά μου και ξαδέλφη μου Κατερίνα Μαργαρίτη, η οποία υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει στήριγμά μου στο δύσκολο αυτό έργο και φυσικά τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, στους οποίους έχω μεταφέρει τα προβλήματα του δήμου όλο το 24ωρο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της μειοψηφίας του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, που παρά τις αντιδικίες και τις διαφωνίες που είχαμε, κρατήσαμε ψηλά τις δημοκρατικές διαδικασίες και δουλέψαμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας.

Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους όλους τους νέους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που ορκίζονται σήμερα και να ευχηθώ να υπάρξει αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της νέας δημοτικής αρχής, με μοναδικό στόχο το όφελος για τον τόπο μας, για τα πέντε νησιά του δήμου μας».

Αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου, όλοι οι εκλεγμένοι υπέγραψαν την ορκωμοσία τους…


Ο πρώτος σε σταυρούς από την πλειοψηφία Δημήτρης Λιανός ο οποίος θα συγκαλέσει και την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου




Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός


Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης


Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: