slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με τις μειώσεις στην οργανική σύνθεση των Λιμενικών Αρχών

Ο βουλευτής  Νικόλαος  Συρμαλένιος καταθέτει  αναφορά την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, με την οποία ζητείται άμεση συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες από τον Ν.4150/13 οργανικές θέσεις, καθώς και η κατάργηση, τόσο της αναδιάρθρωσης των
υπηρεσιών όσο και της νέας οργανικής σύνθεσης των Λιμενικών Αρχών. Επισυνάπτεται η επιστολή. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                       Αθήνα, 18 Αυγούστου 2014

                                      Ο καταθέτων Βουλευτής

                                      Νικόλαος Συρμαλένιος












log_d copy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμ. Απόφ. 3854/2002 Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά Α.Μ. 58/2002 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Πειραιά
www.poepls.gr    www.neaplefsi.gr
log_d copy
                                                                                                                 
Πειραιάς 14-08-2014

Ναυάγησε ο Καλλικράτης στο παγόβουνο της μειωμένης οργανικής σύνθεσης των Λιμενικών Αρχών.
Η οριζόντια μείωση των οργανικών συνθέσεων του συνόλου των Λιμενικών αρχών, υπηρεσιών, μέσων και ειδικών μονάδων του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ, βάζει την ταφόπλακα στην έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ο αρχικός και φιλόδοξος υποτίθεται σχεδιασμός της συνένωσης δυνάμεων για πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, αποδείχθηκε κενό γράμμα αφού ο πραγματικός στόχος ήταν αφενός η μείωση κατά 25% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων με συνέπεια την ανισσόροπη κατανομή χωρίς καμία λογική και κανένα σοβαρό επιχείρημα και αφετέρου η μείωση των Λιμενικών αρχών που όπως αποδείχθηκε ήταν λάθος αφού στην πράξη δεν προέκυψε καμία μείωση και καμία εξοικονόμηση πόρων και μέσων.
Παρά ταύτα κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μειωμένες συνθέσεις, των πλωτών περιπολικών σκαφών, των Κλιμακίων ειδικών αποστολών και των Λιμενικών αρχών, την ώρα που το αντικείμενο και οι αρμοδιότητες του Σώματος έχουν αυξηθεί υπέρμετρα, το προσωπικό βρίσκεται στα όρια του και που καθημερινά περιστατικά μας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να δίνουμε περισσότερη βάση στο ένα αντικείμενο σε βάρος του άλλου.
Επειδή αυτή η κατάσταση εκτιμούμε ότι θα αποβεί σε βάρος της ποίοτητας των παρεχομένων υπηρεσιών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και των στελεχών του Σώματος, η ομοσπονδία μας θέτει προ των ευθυνών τους τόσο την πολιτική όσο και την φυσική μας ηγεσία, ζητώντας τους την άμεση συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες απο τον Ν.4150/13 οργανικές θέσεις καθώς και την κατάργηση, τόσο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών όσο και της νέας οργανικής σύνθεσης.
Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να τα διορθώνεις. Κακό είναι να προσπαθείς με νέα λάθη να καλύπτεις τα προηγούμενα. 
                    ΔΡΙΒΑΚΟΣ-ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
 2ας Μεραρχίας 18, Τ.Κ.: 185 35, Πειραιάς, phone 2104191393, fax2 2104227495, email info@poepls.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: