slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑΡΡΙΦΤΗΚΑΝ.....Τα ψέματα που στηρίχτηκε η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει την υπαγωγή μας στα Μνημόνια

Ο Κ. Καραμανλής δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό.
Ψ Ε Μ Α
Ο Κ. Καραμανλής ενημέρωσε 36 καταγεγραμμένες φορές για τη διεθνή κρίση!
Μέχρι το 2008 που ξέσπασε η φούσκα της Leaman Brothers το χρέος μειωνόταν.
Αποκορύφωμα του αγώνα του η τελευταία του προειδοποίηση προς τον ελληνικό λαό το 2009
Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν ήξεραν

Ψ Ε Μ Α

Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συναίνεση για τη λήψη σκληρών, αλλά αναγκαίων μέτρων, το Μάρτιο του 2009, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν ....αρνητική

Ο Κ Καραμανλής δεν πήρε μέτρα

Ψ Ε Μ Α

• Φρόντισε να υλοποιήσει το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας το συντομότερο δυνατόν.
• Ανακοίνωσε τρεις φορές μέσα στο 2009 δέσμες μέτρων για τον
περιορισμό του ελλείμματος. Στις 5 Φεβρουαρίου, στις 18 Μαρτίου και στις 25
Ιουνίου. Ήταν μέτρα δυσάρεστα, αλλά αναγκαία. Κάθε φορά το ΠΑΣΟΚ και
συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κ. Κατσέλη, τον κατηγορούσαν ότι
σε περίοδο κρίσης, αντί να αυξήσει τις δαπάνες λάμβανε περιοριστικά
μέτρα.
• Στηρίξε την πραγματική οικονομία, με μέτρα για την οικοδομή, την αγορά αυτοκινήτου, τον τουρισμό, τις εξαγωγές. Εφάρμοσε ειδικό πρόγραμμα ύψους 1,05 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών και του franchise.
• Διευκολυνε τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, με χαμηλότοκα δάνεια.
• Θέσπισε και εφάρμοσε το πρόγραμμα των 28 δισ. για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, το οποίο προκάλεσε πληθώρα συκοφαντικών επιθέσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
• Εγγυήθηκε τις τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ και απετράπη η διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό
• Έπεισε τις αγορές με την πολιτική που εφάρμοσε και τα spreads έπεσαν.

Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ
Για τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος 
«Εμείς, που κάτι σκαμπάζουμε περισσότερο από οικονομικά, αναρωτιόμαστε διπλά και λέμε: Πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την κρίση, να λέει ότι, εν μέσω κρίσης, αφαιρώ από την οικονομία, αντί να προσθέτω; 
Πρωτοτυπία! Να την εντάξουμε στα εγχειρίδια οικονομικών στα πανεπιστήμια! Εφόσον η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και περνάμε δύσκολες στιγμές, βοηθάς την οικονομική δραστηριότητα, βοηθάς το εισόδημα. Δεν αφαιρείς, δεν στραγγαλίζεις περαιτέρω.» 
Ομιλία Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το φορολογικό νομοσχέδιο 9/9/2008 
 Ο Παπανδρέου σε πορείες για το ασφαλιστικό, την Cosco, τους αγρότες

Ο Κ. Καραμανλής διπλασίασε το χρέος

Ψ Ε Μ Α

Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182. δισ. ευρώ και
την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ.
Πού πήγαν αυτά τα χρήματα:
-50 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία.
-10 δισ. πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.
- 2,5 δισ. πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια.
- 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή από τα 80 δισ, τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων
που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ

Το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,4%

Ψ Ε Μ Α

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκρυβε από την Ε.Ε. ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ από το έλλειμμα (τη διαφορά των 20 δισ. από τα 30 δισ.). Αυτή είναι η κατηγορία με την οποία η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βάση στηρίχθηκαν τα περίφημα «Greek statistics»
Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ. Το ίδιο έγινε με τις αμυντικές δαπάνες: Υπολόγισε 3,1 δισ. ευρώ, αλλά κατέβαλε 2,1 δισ. Το γεγονός ότι οι δαπάνεςδεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, σημαίνει ότι θα μπορούσαν εξ αρχής να μην έχουν εγγραφεί – άρα και το έλλειμμα θα ήταν μικρότερο από το 12,7% του ΑΕΠ.
Η Eurostat προχώρησε δύο φορές σε αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 που δηλώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Τον Απρίλιο του 2010, οπότε το έλλειμμα από 12,7 πήγε στο 13,6 % του ΑΕΠ και το Νοέμβριο οπότε ανέβηκε στο 15,4 %. Το στοιχείο αυτό από μόνο του αποδεικνύει, ότι οι αποκλίσεις για τις οποίες  κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ δεν οφείλονται σε παραποίηση των στοιχείων από πλευράς Ν.Δ.

Πού οφείλονται οι πρόσθετες αναθεωρήσεις από τη Eurostat

Οι αναθεωρήσεις των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος από τη Eurostat δεν οφείλονται στην αποκάλυψη δήθεν κρυφών ελλειμμάτων,αλλά στο γεγονός ότι γνωστά στοιχεία για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, υπολογίστηκαν για πρώτη φορά στο έλλειμμα. Άλλωστε, ο τότε επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε στις 18 Οκτωβρίου του 2010, ότι η όποια αναθεώρηση δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών δαπανών.
Συγκεκριμένα,η Eurostat περιέλαβε στο έλλειμμα τα αποτελέσματα επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΟ. Τα στοιχεία αυτά δεν ήταν κρυφά. Οι επιχειρήσεις αυτές δημοσιεύουν ισολογισμούς και όλα τα δεδομένα ήταν σε γνώση και της Eurostat, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν είχε θέσει ζήτημα να περιληφθούν στο έλλειμμα.

Ο Κ. Καραμανλής παρέδωσε τη χώρα στον Παπανδρέου

ΨΕΜΑ

Σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, σε κάθε μέτρο δημοσιονομικό ή διαρθρωτικό η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβρισκε απέναντί της τόσο την αξιωματική, όσο και τη ελάσσονα αντιπολίτευση.
Ο Παπανδρέου μόνιμα ζητούσε εκλογές με χρονικό όριο τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Π.τ.Δ.
Θα προκαλούσε, δηλαδή εκλογές ούτως ή άλλως.
Ήταν αδύνατο, λοιπόν, δεδομένου και του αρνητικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί για την κυβέρνηση με τη σκανδαλολογία, να ληφθούν τα μέτρα που έπρεπε και θα συρόταν η χώρα σε μια μακροχρόνια, προεκλογική περίοδο με καταστροφικά αποτελέσματα.
Όλα τα φτιαχτά σκάνδαλα έχουν καταπέσει πλέον δικαστικά ( Βατοπέδι, Ομόλογα, Ταμείο Μολυβιάτη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: