slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άδοξο τέλος στη θητεία του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου


Όπως είχε ανακοινωθεί, στις 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00 είχε προγραμματιστεί το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου για την τρέχουσα θητεία, το οποίο μάλιστα είχε προγραμματιστεί να γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να μπορούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, απερχόμενοι και νέοι, να συμμετέχουν στην ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής που διεξάγεται την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του οργάνου, Ανδριάννα Μπαφίτη, αν και ταξίδεψαν πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Σύρο, άλλοι από Αθήνα και άλλοι από νησία, εντούτοις η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε.

Όπως αναφέρει η κ. Μπαφίτη, για μία ολόκληρη ώρα μετά την προκαθορισμένη έναρξη, οι κ.κ Κόκκινος, Δαδάος, Μπιζάς, Κουκάς και Λοτσάρης (ο οποίος προσήλθε 2 λεπτά πριν την ματαίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου) αν και βρίσκονταν στο νησί της Σύρου, δείχνοντας ασέβεια τόσο στο θεσμό που υπηρετούν όσο και στους συναδέλφους τους που τους περίμεναν, δεν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα κατά παρότρυνση παρισταμένων συμβούλων, να ματαιωθεί η συνεδρίαση, λόγω ελλείψεως απαρτίας.

Η κ. Μπαφίτη τονίζει ότι άμεσο αποτέλεσμα αυτής της ματαίωσης είναι η μη συζήτηση σοβαρών θεμάτων που βάλλουν το συμφέρον των νησιών. Έτσι, ολοκληρώθηκε άδοξα η θητεία του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου.

Στον αντίποδα, αυτό το οποίο έχει διαρρεύσει από την πλευρά των συμβούλων που δεν προσήλθαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη της παράταξης Χατζημάρκου, είναι ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχήδε θα πρέπει να δεσμεύει την επόμενη, συζητώντας και λαμβάνοντας αποφάσεις για σοβαρά θέματα, ελάχιστες ημέρες πριν το τέλος της θητείας της.

Είναι θέματα, τα οποία η νέα περιφερειακή αρχή σκοπεύει να λάβει η ίδια αποφάσεις με το ξεκίνημα της 5ετους θητείας της.
 http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/notio-aigaio/item/14154-mpafitis-pliris-apaksiosi-perifereia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: