slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πραγματοποίηση ενημερωτικού περιπάτου στην παλιά πόλη και το Κάστρο της Χώρας Νάξου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος ενημερωτικός περίπατος στην παλιά πόλη και το Κάστρο της Χώρας Νάξου που διοργάνωσε η Πολιτιστική Δράση “Νικάνδρη” (Κοιν.Σ.Επ.) την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 το πρωί.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, περιπατώντας μέσα από τα γραφικά δρομάκια του ιστορικού τμήματος της Χώρας Νάξου, να επισκεφτούν τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και το παρακείμενο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας καθώς και ....
το Βυζαντινό Μουσείο στον Πύργο του Κρίσπι-Γλέζου στο Κάστρο, τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου της Καθολικής Εκκλησίας, το Ιστορικό Αρχείο Νάξου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών και το Μουσείο “Αντίκο Βενετσιάνο” της οικογενείας Δελλαρόκα και ενημερώθηκαν σε πολλές πτυχές της πλούσιας ιστορίας του νησιού της Νάξου.

Ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικές πληροφορίες και την ενημέρωση την φιλόλογο κ. Αγγελική Κουμαντάνου (στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας), τον κ. Μιχάλη Ρεμούνδο (στην Καθολική Μητρόπολη), τη φιλόλογο κ. Αναστασία Μαλτέζου (στο Ιστορικό Αρχείο Νάξου) και την κ. Έλενα Δελλαρόκα (στο Μουσείο “Αντίκο Βενετσιάνο”). Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συμμετέχοντες στον ενημερωτικό περίπατο που μας ενισχύουν στην πολιτιστική μας προσπάθεια.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε προσεχείς ενημερωτικές επισκέψεις παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Δράσης “Νικάνδρη” φιλόλογο κ. Γιάννη Λογαρά στα τηλέφωνα 22850-24112 και 6983.167.196.





Γιάννης Λογαράς







Δεν υπάρχουν σχόλια: