slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Aπάλλαξαν από τις ευθύνες τα λαμόγια των δημοτικών οργανισμών


Του Γιώργου Κράλογλου
Τους μάζεψαν από αφισοκολλήσεις και άλλες κομματικές δουλειές χωρίς προσόντα και ίσως και με πλαστά χαρτιά. Αρκεί η σχέση με το Σεράγι…Τους έχωσαν στην Διοίκηση Δημοτικών Επιχειρήσεων να παριστάνουν τον καλό Βεζίρη…Η Δημοτική επιχείρηση έπεσε έξω όπως και το κράτος καραγκιόζη ως «επιχειρηματίας». Οι ζημιές στους φορολογούμενους. Και τα «νετρβισόπαιδα» των Δημοτικών Εταιριών απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη . Ελλάς το μεγαλείο σου…
Μπορούσαμε να τους πούμε και «τσάμπα μάγκες» . Αλλά και αυτό είναι πολύ για τρωκτικά που ζουν, αναπνέουν και πλασάρονται κοινωνικά μόνο με τις πλάτες του κράτους. Γιατί το κράτος αυτό δεν είναι άλλο από την «Οθωμανική Ελλάδα».
Μια χώρα υπόδουλη στην νοοτροπία και την μιζέρια του Οθωμανισμού ικανή μόνο να προστατεύει τα τσιράκια που υπηρετούν δουλικά τις προσταγές του Σαραγιού και του κάθε Σουλτάνου.
Σύμφωνα μάλιστα με τους νόμους και τα φιρμάνια των Σουλτάνων η «προστασία» είναι και πρέπει πάντα να είναι νόμιμη και αποτελεσματική.
Καθαρίζει γι αυτό το υπουργείο Οικονομικών που έχει και το «θησαυροφυλάκιο» του Σουλτανάτου.
Στέλνει (μελετημένα από τους νομικούς του) ερωτήματα στον «κατή» (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) και εισπράττει γνωμοδοτήσεις που του εξασφαλίζουν την προστασία των «ντερβίσηδων».
Έτσι πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών εξασφάλισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (βεβαίως με προσεγμένο ερώτημα που οδηγούσε στην αναμενόμενη γνωμοδότηση) ότι μπορεί να στέλνει κάθε διορισμένο «κομματοφρουρό» που τον διεφθαρμένο κράτος τον έχει «στέψει» ελεγκτή και να «μπουκάρει» κυριολεκτικά στο σπίτι του νέου επιχειρηματία με το μπλοκάκι.
Να βουτάει ότι βρίσκει μπροστά του ή στα ντουλάπια για να εξοφληθούν τα χρέη ή να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια προκειμένου να του χώσουν νέα χρέη.
Ποιο είναι το επιχείρημα για το μπουκάρισμα;
Ο δουλοπάροικος ιδιώτης «μπλοκάκιας» έχει δηλώσει ως έδρα το σπίτι του ή το σπίτι που του παραχώρησε ο πατέρας του για να κάνει την δουλειά του.
Αλλά οι «αρματωμένοι» του Οθωμανικού ελληνικού κράτους, γνωστοί (κατά κόσμο) και ως εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, έχουν και άλλο έργο εκτός από την διευκόλυνση της διαφθοράς.
Να απαλλάξουν από ευθύνες, ζημιές, χρέη και πιθανές ατασθαλίες όλους τους αποτυχημένους και ανίκανους των Δημοτικών Επιχειρήσεων που τους βόλεψαν ως στελέχη σε επιχειρήσεις Δήμων άσχετα αν οι συγκεκριμένες Επιχειρήσεις μύριζαν κλείσιμο με το καλημέρα …. Γιατί ο λόγος του στησίματος της πλειοψηφίας των περισσοτέρων Δημοτικών Επιχειρήσεων ήταν ένας και μόνος.
Να βάλουν στο χέρι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή ( σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο) οι επιδοτήσεις απαγορεύονται προς το κάθε κράτος –μέλος και βεβαίως κάθε κρατική επιχείρηση.
Η Ε.Ε. έχει καταλάβει από της συστάσεώς , ως ΕΟΚ, ότι προκοπή και κράτος δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση.
Το έχει καταλάβει και όλη η Ευρώπη εκτός από την Βαλκανική –Οθωμανική Ελλάδα που προστατεύει τα «ντερβισόπαιδά» με αριστοτεχνικό και νομιμότατο τρόπο.
Πρώτο βήμα η εξασφάλιση της άδειας του «κατή» με την μορφή εγγράφου του Ν.Σ.Κ που «παραγγέλνει» ότι «… η διαγραφή του χρέους των δημοτικών επιχειρήσεων και η επαναβεβαίωσή τους στους οικείους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης συνιστά λόγο απόσβεσης της φορολογικής ενοχής συνολικά και αντικειμενικά, υπό την έννοια ότι απαλλάσσονται αυτής και τα δύο φορολογικά υποκείμενα, ήτοι η δημοτική επιχείρηση και ο διοικών αυτήν» (Capital gr. “Αφεση αμαρτιών..." του κ. Σπ. Δημητρέλη).
Δεύτερο βήμα χωρίς να χαθεί ο καιρός και βάλει τις φωνές ο Σουλτάνος βγαίνει «φιρμάνι» προς τους Μπέηδες και τους Πασάδες των Εφοριών ότι η Μεγάλη Πύλη ορίζει (ούτε λίγο ούτε πολύ) πως «… η διαγραφή της οφειλής από τη δημοτική επιχείρηση συνεπάγεται και τη διαγραφή της από αυτόν που τη διοικούσε και πιθανόν με τις πράξεις και παραλείψεις του οδήγησε στην υπερχρέωσή της.».
Τρίτο βήμα η μεταφορά των ζημιών και των χρεών στους δουλοπάροικους ιθαγενείς της χώρας που (κατά τα άλλα) υποστηρίζει ότι αποτίναξε τον Οθωμανικό ζυγό…
Και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και νοιώσουν ασφάλεια τα «ντερβισόπαιδα» (που τα μαζεύει από τους δρόμους και υποχρεώνει τους υπηκόους να τα πληρώνουν ως Δημότες και ως φορολογούμενοι ) το Σαράι σφυρίζει λήξη του συναγερμού και κάθε φόβου των ντερβισόπαιδων να μπουν στις φυλακές .

Οι φυλακές είναι για τους «δουλοπάροικους» και τους υπόδουλους του ιδιωτικού τομέα και δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν τον Σουλτάνο από την μια τσέπη ,με τους «φετφάδες» των Δημοτικών Τελών, και από την άλλη τις ζημιές των Δήμων ως φορολογούμενοι. Σε αυτούς τους Δήμους και σε αυτούς τους « τσέτες» σκέφτεται τώρα ο Σουλτάνος να περάσει και την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ . «Δοξάστε μας !!» που λέει και ο αμίμητος Χάρρυ Κλυνν .
Πηγή
George.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: