slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mε στόχο την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής 23/7

ΔΕΝ φταίει ο πολύς ο κόσμος που είναι στο νησί μήνα Ιούλιο… Δεν φταίνε οι «ρόδες» που βραχυκυκλώνουν τον κεντρικό παραλιακό δρόμο ώρες μεσημεριανές, καθημερινά… Εμείς, φέρουμε ακέραια την ευθύνη για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στην Παραλία μας. Ποιοι «εμείς»; Μα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και αυτή η ίδια η... Δημοτική Αρχή…
Το Λιμεναρχείο Νάξου υπηρετεί τον τόπο. Το λιμάνι μας, εν προκειμένω, και την χερσαία ζώνη του. Και κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς – με επιτυχία στο έργο του. Απ’ εκεί και πέρα όμως τι γίνεται; Ποιος είναι το «αφεντικό» στο νησί μας; Μα φυσικά, οι εκλεκτοί εκλεγμένοι μας στις πρώτες «καρέκλες» του ημετέρου δημοτικού συμβουλίου… Τι κάνουν αυτοί; Ή, για να θέσω το ερώτημα όπως πρέπει και επιβάλλεται: Τι δεν κάνουν, αυτοί; Μα φυσικά και/δεν κάνουν το καθήκον τους; Αφήνουν, κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή, στο έλεος της (κυκλοφοριακής) γάγγραινας μια πόλη ολόκληρη - για 100’! - να εκτίθεται στα μάτια των ημεδαπών και των αλλοδαπών επισκεπτών της και ....να ντροπιάζει ένα ολόκληρο νησί, παρακαλώ…



«Χταπόδι» πολυπλόκαμο…
«Χταπόδι» πολυπλόκαμο που «πνίγει» την χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νάξου το Κυκλοφοριακό. Το Κυκλοφοριακό που οι αρμόδιοι διατείνονται (κοροϊδεύοντας τον κόσμο) πως το επέλυσαν.
«Μαύρο χάλι», η βιτρίνα της πόλεως Νάξου. Αίσχος και ντροπή «βγάζουν» τα εικονιζόμενα στιγμιότυπα…
Κατά γενική ομολογία το Λιμεναρχείο Νάξου τα’ χει βρει μπαστούνια εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα. 12 -13:30 καθημερινά παραλύει από την μια της άκρη ίσαμε την άλλη η κεντρική παραλιακή οδική αρτηρία.
Στο χθεσινό φύλλο και από άλλη στήλη σημειώναμε τα ακόλουθα: Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ερχόταν περισσότερος κόσμος τούτη την εποχή στο νησί μας. Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα γίνεται πάντως ο κακός χαμός στην παραλία και συγκεκριμένα στο ύψος του «λαιμού» του λιμανιού, εκεί όπου διασταυρώνονται τα εξ Αθηνών οχήματα με τα… ναξιώτικα.
Ο κακός χαμός, λοιπόν, στον κόμβο – μπούκα του λιμανιού…
Οι ανύπαρκτες υποδομές είναι το μεγάλο μείον της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Νάξου…
Καθημερινά, τώρα, που ο κόσμος «πυκνώνει» στο νησί μας, η χερσαία ζώνη μας προδίδει.
Για φέτος δεν θα προλάβουμε να αποκαταστήσουμε το μεγάλο αγκάθι του μποτιλιαρίσματος.
Από το επόμενο καλοκαίρι όμως επιβάλλεται να αλλάξουμε τα πάντα στο ύψος του δρόμου εισόδου προς την κεντρική προβλήτα και στην πλατεία που είναι στην πλάτη του ανδριάντα του Πρωτοπαπαδάκη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: