slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντοπίστηκε ομάδα πρακτόρων στην Ελλάδα. Πως μεταφέρονται οι πληροφορίες στις ξένες υπηρεσίες


"Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα", αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής δικαστής.
Υπάρχει όμως και άλλο σημαντικό στοιχείο. με την παρουσία εισαγγελέα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στα νότια προάστια. Στον χώρο βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη αλλά και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.

Ως τώρα υπήρχε η πεποίθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός της CIA ο οποίος παίζει τα κατασκοπευτικά του παιχνίδια. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί, η πεποίθηση όμως υπήρξε, όπως και οι φήμες που μεγάλωναν συνεχώς. Τώρα πλέον φαίνεται πως είμαστε σε φάση να γνωρίζουμε ότι δεν δρούσε μόνο η CIA αλλά και αρκετές ακόμα ξένες υπηρεσίες οι οποίες πουλούσαν με το αζημίωτο φυσικά πληροφορίες σε επιχειρηματίες. Εκείνοι με τη σειρά τους τις χρησιμοποιούσαν αναλόγως.

Κάποια πρόσωπα από όσα εμπλέκονται όμως βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές και υπάρχουν συνομιλίες και συναντήσεις καταγεγραμμένες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το 2012 και δη το καλοκαίρι, στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ των εταιρειών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Από την ανάκριση, την οποία επικαλείται η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, έχει μπλοκαριστεί η πώληση "φιλέτου" και η εκχώρησή του σε ξένες εταιρείες, ενώ έχει επικυρωθεί σε ελληνική.

Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.

Περίπου ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι ρου 2013, άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο επιχείρησε να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια προϊστάμενου του και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να λειτουργεί για λογαριασμό δύο ισραηλινών εταιρειών.

ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και άλλος εμπλεκόμενος ο οποίος επικοινωνεί με υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Στην επικοινωνία που είχαν φέρονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε υπό δημιουργία εταιρεία. Ο επιχειρηματίας είχε προσεγγισθεί για να αγοράσει "φιλέτο" που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Υπόσχονταν μάλιστα να του εκχωρήσουν το 80% κατασκευών που θα γίνουν στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει το Βήμα της Κυριακής, η έρευνα έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη ευρύτατου δικτύου κατασκοπείας.

"Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας".

Ο ανακριτής πιστεύει πως λειτουργούσε στην χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν Βερολίνο αλλά και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από έναν ελληνοαμερικανό ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα William B. Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε καρτοκινητό από τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, δίνοντας το όνομα Πέτρου. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν σύστημα παρακολούθησης το οποίο κατέληγε στο κτίριο της NSA στο Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα, ο ελληνοαμερικανός, μέλος του κλιμακίου της CIA που έκανε παρακολουθήσεις το 2004.


Στέλιος Μπαμιατζής

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: