slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τσουχτερό πρόστιμο για το ΧΑΔΑ της Νάξου


Δήμαρχε καλημέρα και καλό μήνα, οποίος  αισθάνεται ότι δεν μπορεί η αισθάνεται κουρασμένος να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί. Και τέλος όταν οι κάθε λογής σύμβουλοι- τεχνικοί προϊστάμενοι  κάνουν πατάτες  να εισπράττουν το αντίτιμο που τους ανάλογή. Και στη τελική ας πάνε και αυτοί σπίτια τους αν είναι κάθε τόσο να πληρώνουμε της πατάτες τους η να γίνεσαι η χλεύη   των ηττημένων   
Μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Κωνσταντίνος Τριάντης, ο οποίος προΐσταται της ΕΥΕΠ, υπέγραψε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 403.750 ευρώ για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 13 μονάδες.
Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 42.500 ευρώ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της νήσου Νάξου, για τις παρακάτω παραβάσεις:
Ανεξέλεγκτη απόρριψη και διάθεση των στερεών αποβλήτων της νήσου Νάξου σε ενεργό ΧΑΔΑ στη θέση «ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ».
Μη ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκατάστασης αποκατάστασης των Ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) της νήσου Νάξου με έργα αποκατάστασης.
Συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλητων χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

  • Λειτουργία εγκατάστασης (σταθμού) αποθήκευσης και μεταφόρτωσης (ΣΜΑ)ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων, χωρίς Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο) ή Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση (Π.Π.Δ.) – Έλλειψη τεχνικής υποδομής του ΣΜΑ.
  • http://naxiotypia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_28.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή υπάρχει ομάδα που λειτουργεί ως ομάδα και φέρνει αποτελέσματα (καλά ή κακά) οπότε όλη η ομάδα παίρνει τα εύσημα ή τον ψόγο ή δεν υπάρχει ομάδα και για τα στραβά αποτελέσματα δεν φταίει ποτέ ο ηγέτης που επέλεξε αυτά τα πολιτικά στελέχη και αυτούς τους συμβούλους ακόμα και αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ως προϊσταμένους.
Δεν μας τα λες καλά Νάξιε.
Για το πρόστιμο φταίνε μόνο οι "φωτογραφιζόμενοι" στο κολάζ σου;
Η κεφαλή είναι αμέτοχη;
Για διάβασε λίγο καλύτερα τι λέει το πρόστιμο και πως επιμερίζεται και θα δεις ότι δεν είναι μόνο για τον ΧΑΔΑ όπως γράφεις.
Αναφέρει αμέλειες σε κεφαλαιώδη θέματα διαχείρισης απορριμμάτων όπως η απουσία άδειας για τη συλλογή και μεταφορά στερεών απορριμμάτων.
Κάτι τέτοιο διάολε δεν είναι δυνατόν να λείπει από ένα Δήμο που "τρέχει με χίλια", ούτε φαντάζομαι να ήθελε πάνω από 3,5 χρόνια (1η θητεία Μαργαρίτη) για να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί ώστε να μην πληρώσουμε πρόστιμο και για αυτό.
Αν τώρα εσύ Νάξιε, δεν βλέπεις πουθενά ευθύνη στην κεφαλή, κακό της κεφαλής σου...

Ανώνυμος είπε...

Μην μου στεναχωρείς το naxio, ο μαργαριτης δεν φταίει πότε. Πάντα οι άλλοι φταίνε.. Naxios μια παράκληση πες στον φίλο σου τον Μαργαριτη να κάνει καμιά προσευχή στο θεό που τόσο επικαλείται ότι αγαπάει την Νάξο, να μας βοηθήσει να περάσουμε το καλοκαίρι με νερό γιατί δεν το βλέπουμε...