slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚικά ζόμπι ξαναχτυπούν για να ρίξουν τον Βενιζέλο και να κάνουν αρχηγό τη… Φώφη. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με πρόσωπα και ονόματα


Το ok σειράς μεγαλο-τσιφλικάδων του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά προκειμένου να αντιπαρατεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο και να του υφαρπάξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή ..
της Δημοκρατικής Παράταξης ή όπως αλλιώς (τέλος πάντων) μετονομαστεί…
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Lykavitos.grαναφέρουν ότι εδώ και ενάμιση χρόνο την πρωτοβουλία για τον παραμερισμό Βενιζέλου, έχει αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος –σε αρχική φάση- προ τριμήνου είχε συμφωνήσει με τον γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, να έβγαινε ο ίδιος μπροστά, ως μεταβατικός πρόεδρος, και μετά να παρέδιδε την ηγεσία στο νεαρό στέλεχος.
Όμως η εκλογή Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή (θέση που τον κατοχυρώνει πολιτικά και οικονομικά για μια πενταετία) τον έκανε, να φρενάρει-προσωρινά έστω- τα σχέδιά του. Πάντως, έδωσε τη συγκατάθεσή του στην αντικατάσταση Βενιζέλου και στην προώθηση της Φώφης.
Ο Σκανδαλίδης, γνωστός τοις πάσι για τα κατά καιρούς ανακατώματα στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, έχει μιλήσει με τους πάντες για την υλοποίηση του σχεδίου. Γι’ αυτό κι όλοι είχαν πέσει πάνω στη Γεννηματά, προκειμένου να την πείσουν να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, ώστε ν’ ανανεώσει τη σχέση της με την εκλογική βάση της παράταξης. Όμως δεν τους άκουσε σε αυτό, παρότι επέμενε ακόμα κι ο συνταξιούχος πολιτικός και στενός φίλος του πατέρα της Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Σκανδαλίδης και Παπαϊωάννου, συνομιλούν πλέον πολύ τακτικά, ενεργοποιώντας παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως «γεννηματικούς» συνδικαλισταράδες ο Παπαϊωάννου και πρώην υπουργούς ο Σκανδαλίδης.
Ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ απέσπασε την άρνηση του Κώστα Λαλιώτη ν’ αναμειχθεί εκ νέου στα εσωτερικά του κόμματος. Μετά την εξέλιξη αυτή, ώθησε τον ΠαπαΪωάννου να πιάσει «κολλητιλίκια» με τον εξ απορρήτων του Λαλιώτη Τάκη Κασκαμπά. Δεν ήταν δύσκολο δα, αφού Παπαϊωάννου και Κασκαμπάς βρίσκονταν συχνά μέχρι τα τέλη Μαΐου, ως άτυποι σύμβουλοι του (εκλεγέντος) δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, γιου του παραδοσιακού «γεννηματικού», αειμνήστου Πέτρου Μώραλη. Κι άνοιξε κι εκεί –αν όχι διάπλατα- και μια πόρτα για τη Φώφη…
Παράλληλα, ο Σκανδαλίδης έπεισε και τον παροπλισμένο Δημήτρη Ρέππα να ενταχθεί στο σχέδιο αυτό, το οποίο- ο δεύτερος- συζήτησε και με επιχειρηματία, που βρέθηκε πρόσφατα στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το Λεωνίδιο!
Τέλος, όλοι μαζί κάνουν προσπάθειες να προσεταιριστούν και τους ΓΑΠικούς του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι ώρας δεν τα έχουν βρει μαζί τους αλλά κοντά τους είναι η «ομάδα των έξι» (βλ. περισσότερα στο http://lykavitos.gr/archives/119770) που κινείται στις παρυφές του ΓΑΠισμού!
http://lykavitos.gr/archives/120428

Δεν υπάρχουν σχόλια: