slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με συνεντευξη του επικεφαλής της Νησιωτικής Πολιτείας και ολα οσα εγινα χτες Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής


Ο επικεφαλής της Νησιωτικής Πολιτείας, αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Μαϊτός, με πιο ήρεμη «ματιά» τώρα, κρίνει και σχολιάζει όλα όσα «είδε» στις εκλογές και κάνει αναφορά σε όλα όσα σκέφτεται για τον ημέτερο δήμο τούτη την εποχή. Κατά δήλωσή του, «στο μικροσκόπιο πρέπει να μπει η δραστηριότητα η προεκλογική και η μετεκλογική της δημοτικής αρχής Μαργαρίτη»
Από τις πλέον αξιοπρόσεκτες και οι ακόλουθες επισημάνσεις του: «Θα είμαστε απέναντι στην πολιτική των ανέξοδων προεκλογικών εξαγγελιών». «Παρά τον ανεπίτρεπτο πόλεμο λάσπης που δέχτηκα προσωπικώς και οικογενειακώς προεκλογικά, θα ασκήσω τον θεσμικό μου και μόνο ρόλο με ....στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νησιών μας και των συμπατριωτών μας». «Δεν έχω μετανιώσει ούτε για τις επιλογές μου και κυρίως για το ότι επέλεξα να κάνω έναν έντιμο πολιτικό αγώνα σε αντίθεση με τον αντίπαλό μου. Άλλωστε επαναλάμβανα μέχρι την...
τελευταία στιγμή στους συνεργάτες μου ότι όλα μπορούν να χαθούν αλλά αυτό που δεν θα αφήσουμε να χαθεί είναι η αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμά μας να κοιτάμε τους συμπατριώτες μας στα μάτια. Και εμείς, αυτό το καταφέραμε.»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

για τα πολυκαταστήματα....

Σε μία έντονα φορτισμένη έκτακτη / κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε μετά τρεις και πλέον ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ψήφισε με ισχυρή πλειοψηφία αρνητικά στην χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης δύο επιχειρήσεων λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (υπεραγορές) στη Νάξο. Βέβαια, το παιχνίδι δεν τελείωσε εδώ. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρίας «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ» ξεκαθάρισαν ότι θα κινηθούν άμεσα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μάλιστα εμφανίστηκαν σίγουροι όσον αφορά την έκβαση της τελικής μάχης τονίζοντας μάλιστα ότι ουσιαστικά η όλη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τυπική από τη στιγμή μάλιστα που είχαν πάρει όλες τις απαραίτητες προέγκρισης από τις τεχνικές υπηρεσίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Πολεοδομία, τη χρήση γης και την αρχιτεκτονική. Και όπως άλλωστε τονίστηκε ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει σχέση με την νομιμότητα των εγγράφων και της αίτησης και όχι με την σκοπιμότητα. Και αυτός είναι ο λόγος που κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως αντισυνταγματικός ο Νόμος που έδινε το δικαίωμα στους Δήμους να εμποδίζουν αυτές τις επενδύσεις επικαλούμενοι ζητήματα όπως η πολεοδομία, το κυκλοφοριακό, η αρχιτεκτονική. Αντίθετα, είναι αβέβαιο αυτή τη στιγμή τι θα κάνουν οι εκπρόσωποι της Ολλανδικής εταιρείας DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ καθώς υπάρχει συνεργασία με την ΕΑΣ Νάξου και προφανώς μαζί θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινήσεων τους. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Δημήτρης Καπούνης «την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβουμε Αθήνα και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους». Και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι αυτοί τον ίδιο δρόμο (σ.σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) έχοντας μάλιστα ως βασικό ατού το γεγονός ότι το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται, έχει ήδη πάρει προέγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο (βλ 28 Φεβρουαρίου 2014) για την λειτουργία Υπεραγοράς Τροφίμων και Ποτών. Και εδώ είναι βέβαια το παράδοξο της όλης υπόθεσης όσον αφορά το ζήτημα της Ολλανδικής εταιρείας και του ακινήτου στον Αι – Γιάννη.

ΤΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΛΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: