slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί να ψηφίσουμε ΝΔ αφού υπάρχει καλύτερος... ο Μπένυ δηλ.


Η ..."ανάλγητη ΝΔ" και η φωνή της λογικής του ...Βενιζέλου

Ήταν, λέει, πολύ εποικοδομητικό το κλίμα στην πρωινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο. Όπως λένε κυβερνητικές πηγές πρέπει η κυβέρνηση να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, αλλά και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και ότι από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή.

Το εντυπωσιακό είναι άλλο, όμως, πέραν του ότι επιβεβαιώθηκε ότι ο Βενιζέλος δεν παίζει… τραμπάλα και είναι σταθερός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε διορθώσεις στο θέμα της αξιολόγησης καθιστώντας σαφές πως δεν σημαίνει αυτομάτως απολύσεις. Είναι αυτό που λέγαμε πριν μερικές ημέρες: Ότι ο Μητσοτάκης μιλά για 6.500 απολύσεις, αλλά θα τι κάνει;

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι ο Σαμαράς άκουσε τον «σοφό» Βενιζέλο, σημείωσε τις παρατηρήσεις του μέγα συνταγματολόγου και πολιτικού για την αξιολόγηση και αποφάσισε να κάνει αλλαγές σε μια κατεύθυνση που εδώ και δύο χρόνια ήταν αταλάντευτη. Δηλαδή να γίνει επιτέλους η αξιολόγηση στο δημόσιο και οι άχρηστοι να πάνε σπίτι τους.

Να συμπεράνουμε, λοιπόν, από την εξέλιξη της υπόθεσης ότι η ΝΔ έκανε ανοησίες όλο τον τελευταίο καιρό και ήρθε το καλό ΠΑΣΟΚ να ζητήσει διορθώσεις και ο Σαμαράς να τις αποδεχθεί.

Πέρα από το θέμα που δημιουργείται σχετικά με το αν η ΝΔ και ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται τους εκβιασμούς του… μέτρ των εκβιασμών κ. Βενιζέλου (σχετικό άρθρο γράψαμε σήμερα), υπάρχει κι ένα άλλο κορυφαίο ζήτημα.

ΑΝ η ΝΔ κάνει γκάφες κι έρχεται το ΠΑΣΟΚ να κάνει διορθώσεις για το καλό του ελληνικού λαού, εγώ ο ψηφοφόρος γιατί να ψηφίσω τη ΝΔ και να μην πάω κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά του Βενιζέλου; Αφού αυτός κυβερνά ουσιαστικά, κι αυτός κάνει όλες τις διορθώσεις. Άλλωστε, κάθε φορά που γίνεται μια σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου βγαίνουν τα «γατόνια» της Χ. Τρικούπη και λένε ότι ο αρχηγός τους έκανε εισηγήσεις και τις αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.


Άρα, γιατί να ψηφίσουμε ΝΔ αφού υπάρχει ο καλύτερος;


http://www.antinews.gr/POLITIKE/i-analgiti-nd-kai-i-foni-tis-logikis-tou-benizelou_1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: