slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Μύκονος ζωντανεύει μέσα στο φωτογραφικό λεύκωμα του Γιάννη Γιαννέλου

Η Μύκονος το νησί του Φωτός, ένας από τους πιο σημαντικούς παραδοσιακούς οικισμούς της Ευρώπης, ζωντανεύει με αριστουργηματικό τρόπο από το αισθητικό φωτογραφικό ταξίδι του Γιάννη Γιαννέλου και τα ποιήματα του Γιώργου Ανωμερίτη.
Ένα φωτογραφικό λεύκωμα, όπως και το προηγούμενο των δύο δημιουργών και φίλων για την “Οία” της Σαντορίνης, που θαυμάσαμε πριν από δύο μήνες.
Η ευαίσθητη φωτογραφική ματιά του Γιαννέλου, βοηθούμενη και το Απολλώνιο Φως της Μυκόνου, δίνει καινούργιες συνθέσεις χρωμάτων. Γιατί το λεύκωμα αυτό δεν είναι απλά μια....
σειρά φωτογραφιών. Είναι ένα αισθητικό αποτύπωμα της κάθε λεπτομέρειας γι΄ αυτό περισσότερο θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.
Όπως γράφει στον πρόλογο του ο Γ. Ανωμερίτης, που με τα αιγαιακά ποιήματά του πλουτίζει το βιβλίο αυτό, “το φως της Μυκόνου εκπέμπεται όχι από τον ουρανό αλλά από κάθε χτιστό, κάθε φυτό, κάθε πρόσωπο, από τις  ίδιες τις ψυχές των ανθρώπων, που ζούνε ή έρχονται στο μαντικό μυστήριο του θείου Απολλώνιου Φωτός”. Κι όπως ο Καζαντζάκης έγραφε: “θάμα είναι η Μύκονος….. η Ιερουσαλήμ, η Μύκονος και η Μόσχα! Να οι τρεις πολιτείες που μου έκαναν έκπληξη….”
Σ’  αυτό το “θάμα” μας καλούν ο Γιαννέλος και ο Ανωμερίτης με τις δικές τους τέχνες να συμμετάσχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: