slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mε στόχο την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής 21/7

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΈΝΟ ΑΛΥΚΟ ΜΟΥΓΓΑ ΟΛΟΙ 

Το θέμα δεν είναι ότι από κάποιους αμφισβητήθηκαν / επικρίθηκαν έντονα οι ενέργειες του δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Μαργαρίτη, σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με την αντιμετώπιση του συνεργάτη του ΤΑΙΠΕΔ, Σταμάτη Δασκαλάκη (τοπογράφου μηχανικού) ο οποίος, προ ημερών, επεχείρησε να χαρτογραφήσει την περιοχή των προς εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ λιμνών της παράκτιας περιοχής του αγίου Προκοπίου, συντάσσοντας τον τοπογραφικό της χάρτη - το θέμα είναι ότι, στο «φινάλε» τις πολύωρης χθεσινοπρωινής ανοικτής λαϊκής συγκεντρώσεως / συζητήσεως που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο της περιοχής αγίου Προκοπίου - και αφού προηγουμένως ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις - όλοι συμφώνησαν πως, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να λιμνάσει το θέμα των λιμνών.Οι περισσότεροι έκαναν λόγο για την δημιουργία μετώπου – μετώπου κόντρα στις δρομολογηθείσες από την μνημονιακή συγκυβέρνηση εξελίξεις που αφορούν στις «λίμνες». Και....




αποφάσισαν, πρώτον, να συσταθούν εντός των επομένων ημερών δύο (2) επιτροπές (μία από φορείς αυτοδιοικητικούς και άλλους του νησιού μας και μία αποτελούμενη από συμπολίτες – συνδημότες – συμπατριώτες μας) με .... αποκλειστικό στόχο και σκοπό να αποτρέψουν την εκποίηση των λιμνών και, δεύτερον, ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (που δεσμεύτηκε) να ζητήσει την λήψη Ασφαλιστικών Μέτρων (αναλαμβάνοντας την ανάλογη οικονομική δαπάνη) ώστε να παρεμποδιστεί το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για το ξεπούλημα, σε ξένα προς την Νάξο συμφέροντα, των λιμνών...




Στο εστιατόριο Μόλος που «βρέχεται» από τα νερά της μιας εκ των τριών λιμνών, στις 11:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής. Εκεί, και ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της νεοεκλεγείσας μείζονος αντιπολιτεύσεως, Νίκος Μαϊτός, ο επικεφαλής της δημοτικής Κινήσεως «Πολίτες για τα νησιά μας», Βασίλης Βρούτσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, αλλά και ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος. Και, βεβαίως, εκεί, και ο δικηγόρος Κώστας Διάκος, ο οποίος, για λογαριασμό των Οικολόγων Πράσινων, υπέβαλε προσφυγή στο ΣτΕ. Αλλά και η πρώην επικεφαλής των «Πολιτών», Θέκλα Κίζη. Όπως και η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο νησί μας, Χριστίνα Ευθυμιάτου.

Επίσης, ακούστηκαν οι απόψεις: του γνωστού συντοπίτη μας δικηγόρου, Πέτρου Μανδηλαρά, του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, συντοπίτη μας, Νίκου Μανιού, του επίσης συντοπίτη μας, Γιώργου Μανιού, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Όπως καυστικός στις επισημάνσεις, τις παρατηρήσεις και στα σχόλιά του ήταν, ο εξ αγίου Αρσενίου Νίκος Μαργαρίτης (γνωστός και ως «τρατάρης»).

Την συζήτηση διηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας αγίου Αρσενίου, Νίκος Μαργαρίτης, ο οποίος παρουσίασε σε όλους όλες τις τελευταίες εξελίξεις και έκανε αναφορά λεπτομερή στο γνωστό «επεισόδιο» με τον τοπογράφο μηχανικό Σταμάτη Δασκαλάκη. Ο κ. Ν. Μαργαρίτης, μιλώντας στην «Κ», μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα. Σε αυτό που αφορά στο έργο της αποχετεύσεως που έγινε στην περιοχή της Στελίδας και το οποίο όπως παρατήρησε «δεν συμπεριέλαβε μέσα στις εκτελεσθείσες εργασίες, τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή του αγίου Προκοπίου, πλησίον των λιμνών». Όπως αργότερα μας είπε ο κ. Μαργαρίτης, «Την Τετάρτη (σ.σ.: μεθαύριο) στο κοινοτικό γραφείο αγίου Αρσενίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ενδιαφερομένων προκειμένου να υπάρξει η σύνθεση της Επιτροπής Πολιτών που θα παρακολουθεί το θέμα των λιμνών και θα συνδράμει τις όποιες προσπάθειες καταβληθούν για την αποτροπή όλων όσα σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ».

Εντός των επομένων ημερών ή και ωρών, ενδέχεται (και) μια δεύτερη επιτροπή να συσταθεί με την συμμετοχή αυτοδιοικητικών, όπως προαναφέραμε, και άλλων παραγόντων του νησιού μας.

περισσοτερα στην εντυπη έκδοση της “Κ” καθώς και στοwww.kykladiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: