slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωταθλήτρια κόσμου μετά από 24 χρόνια η Γερμανία: Νίκη με 1-0 επί της Αργεντινής στην παράταση

Εγραψε ιστορία η εθνική Γερμανίας του Γιοακίμ Λεβ, καθώς, έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ στην αμερικανική ήπειρο. Τα «πάντσερ» χρειάστηκαν 113' λεπτά μέχρι να βρουν δίχτυα και το γκολ του Μάριο Γκέτσε ήταν αρκετό.
Ο σταρ της Μπάγερν Μονάχου ήρθε από τον πάγκο και έβαλε μπροστά τους Γερμανούς σε ένα σημείο που όλοι είχαν αρχίσει να σκέφτονται την διαδικασία των πέναλτι. Μέχρι το γκολ του Γκέτσε, το οποίο προήλθε από εξαιρετική ενέργεια του Αντρές Σίρλε, το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο.
Εγραψαν ιστορία τα «πάντσερ»

Οι Γερμανοί ήταν πάντα ψηλά στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά, χρειάστηκε να περιμένουν 24 ολόκληρα χρόνια μέχρι να σηκώσουν ξανά το μεγάλο κύπελλο και αυτό έμελλε να γίνει στην Βραζιλία και την ήπειρο όπου οι Ευρωπαίοι δεν είχαν καταφέρει ποτέ να διακριθούν.
Η αρμάδα του Γιοακίμ Λεβ νίκησε όλους τους μεγάλους της αντιπάλους, διαλύοντας την Βραζιλία στον ημιτελικό και νικώντας στην παράταση την Αργεντινή, και κάθεται στον παγκόσμιο θρόνο ως η ομάδα που όλοι έκριναν ότι ήταν η καλύτερη σε αυτό το τουρνουά.
Στον αντίποδα η παρέα του Λιονέλ Μέσι άντεξε 113 λεπτά, ενώ είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να καταφέρνει να σκοράρει πρώτη. Σε ένα παιχνίδι πολύ κλειστό που όσο περνούσε η ώρα όλοι καταλάβαιναν ότι θα κριθεί στο γκολ, οι παίκτες του Αλεχάντρο Ζαμπέγια δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και μοιραία βρέθηκαν στο καναβάτσο οκτώ λεπτά πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στα πέναλτι.
Η εξέλιξη του ματς
Ενα ξαφνικό πρόβλημα του Σάμι Κεντίρα στην γάμπα ανάγκασε τον Γερμανό προπονητή να αλλάξει τα πλάνα του και να βάλει στην αρχική ενδεκάδα τον άπειρο Κράμερ.
Σχεδόν με την έναρξη του ματς η Αργεντινή θέλησε να χτυπήσει από τα αριστερά με τον σεληνιασμένο Λαβέτσι και τον Μέσι να τον βοηθάει, ενώ, παράλληλα η αμυντική τακτική του Ζαμπέγια βραχυκύκλωσε τους Γερμανούς.
Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 21' όταν ο Κρόος έδωσε άθελά του ασίστ στον Ιγκουαΐν ο οποιός, ωστόσο, σάστισε μπροστά από τον καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά Νόιερ και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 30' ο ίδιος παίκτης σκόραρε αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία και η φάση ήταν ως μη γενόμενη, ωστόσο ακόμα και έτσι το ματς άναψε.
Λίγη ώρα αργότερα οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή στην αλλαγή, καθώς, ο Κράμερ αισθάνθηκε αδιαθεσία και αντικαταστάθηκε από τον Σίρλε. Αυτό έκανε την Γερμανία πιο επιθετική , αλλά την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία την είχε η Αργεντινή όταν στο 39' ο Μέσι έκανε ένα μεγάλο σλάλομ, αλλά δεν κατάφερε να βρει σωστά τον Λαβέτσι.
Το ημίχρονο έκλεισε με μια τρελή φάση για τη Γερμανία, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Χέβεντες σηκώθηκε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ρομέρο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζαμπέγια έβαλε τον Αγουέρο αντί του Λαβέτσι και έπαιξε με τον Μέσι πίσω από δύο επιθετικούς (Ιγκουαΐν-Αγουέρο), αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-2. Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής έχασε στο 47΄μεγάλη ευκαιρία καθώς πλάσαρε άστοχα από πλάγια θέση τον Νόιερ, χτυπώντας ένα ακόμα «καμπανάκι» για την άμυνα της Γερμανίας.
Σιγά σιγά, πάντως, η ομάδα του Λεβ άρχισε να παίρνει ξανά την κατοχή μπάλας και να κυκλοφορεί προσπαθώντας να γίνει επικίνδυνη. Πάντως, ούτε η Αργεντινή έδειχνε να βρίσκει λύση, ιδιαίτερα από το 65' και μετά όταν ο Λιονέλ Μέσι έδειχνε να πονάει και να μην πατάει καλά στο γήπεδο.
Στο 77' μπήκε και ο Παλάσιο αντί του Ιγκουαΐν, προκειμένου να φρεσκαριστεί η γραμμή κρούσης της «αλμπισελέστε». Στο 81΄ήρθε και η πολύ καλή στιγμή για τους Γερμανούς στο δεύτερο μέρος. Ο Εζίλ «έσπασε» πολύ ωραία την μπάλα στον Κρόος που ερχόταν αλλά ο τελευταίος πλάσαρε λίγο άουτ, έξω από την περιοχή.
Ο Λεβ έπαιξε με τον Γκέτσε το τελευταίο του χαρτί στην κανονική διάρκεια, βγάζοντας μέσα σε αποθέωση τον Κλόζε. Το 0-0 όμως έμεινε ως το τέλος και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Αυτή άρχισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς στο πρώτο λεπτό της η Γερμανία άγγιξε το γκολ με τον Ρομέρο να λέει «όχι» στο σουτ του Σίρλε μέσα από την περιοχή! Στο 97' ήταν η σειρά της Αργεντινής για την μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιο να επιχειρεί με λόμπα να νικήσει τον Νόιερ αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Όπως ήταν λογικό, όσο η ώρα περνούσε, τόσο η κούραση δεν επέτρεπε στους παίκτες να λειτουργήσουν σε υψηλό επίπεδο έντασης. Το τέμπο έπεσε, οι ευκαιρίες λιγόστεψαν αλλά στο 113' «χτύπησε» ο Μάριο Γκέτσε. Μετά το γύρισμα του Σίρλε, κατέβασε εκπληκτικά από πλάγια θέση και με το αριστερό νίκησε τον Ρομέρο κάνοντας το 1-0 για την Γερμανία! Η προσπάθεια των Αργεντινών μέχρι το φινάλε δεν έφερε απολύτως τίποτα και έτσι η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, κατέκτησε το τρόπαιο!
Συνθέσεις:
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ-Χούμελς-Μπόατενγκ-Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ-Kράμερ (31΄Σίρλε)-Κρόος-Εζίλ (120΄Μερτεζάκερ), Μίλερ-Κλόζε (87' Γκέτσε)
Αργεντινή (Αλεχάντρο Ζαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα-Ντεμικέλις-Γκαράι-Ρόχο, Πέρες (86' Γκάγκο)-Μασεράνο-Μπίγκλια, Λαβέτσι (46' Αγουέρο)-Μέσι-Ιγκουαΐν (77' Παλάσιο)


Πηγή: Πρωταθλήτρια κόσμου μετά από 24 χρόνια η Γερμανία: Νίκη με 1-0 επί της Αργεντινής στην παράταση | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/163110#ixzz37OYW26oY

Δεν υπάρχουν σχόλια: