slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM: «Προσέχουμε τον καταναλωτή»

Στην πρωινή εκπομπή του ΒΗΜΑ FM«Πρωινές διαδρομές» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα της Νάξου: την περίφημη πατάτα!
Σύμφωνα με τους δύο δημοσιογράφους, η εξωστρέφεια της ΕΑΣ κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια να κάνει τη Νάξο μόδα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Καπούνης, που σημείωσε ότι το νησί έχει διαφημιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ενώ και οι επαγγελματίες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν ή να μειώσουν τις τιμές τόσο στα καταλύματα, όσο και στη μαζική εστίαση, οπότε είναι προσιτός προορισμός για διακοπές.
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Καπούνης, εκτός από τον τουρισμό, η Νάξος έχει να επιδείξει κι έναν εξαιρετικά δραστήριο πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία και γεωργία). Η γραβιέρα Νάξου, αλλά και η πατάτα είναι προϊόντα ΠΟΠ, με την ΕΑΣ να προχωρά σε μια τεράστια επένδυση για την τυποποίηση της πατάτας.
«Για πρώτη φορά φέτος, η πατάτα – εκτός του ότι παράγεται στη Νάξο – συσκευάζεται και στη Νάξο. Η Ένωση έκανε μια μεγάλη επένδυση της τάξης των 400.000 ευρώ περίπου, έφτιαξε ψυκτικούς θαλάμους και αγόρασε τυποποιητική μηχανή. Προσέχουμε τον καταναλωτή και γι’ αυτό αποφασίσαμε να την συσκευάζουμε εδώ, ώστε ο καταναλωτής να είναι σίγουρος γι’ αυτό που αγοράζει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ, ο οποίος – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – παραδέχτηκε μεν ότι η τιμή της πατάτας είναι «τσιμπημένη», αλλά απέδωσε την αυξημένη τιμή στα μεταφορικά, καθώς και στο γεγονός ότι η ναξιώτικη παραγωγή δεν είναι τεράστια.
Τέλος, έκανε αναφορά στη Γιορτή της Πατάτας που διοργανώνεται και φέτος στις 2 Αυγούστου (μάλιστα φέτος θα φτιαχτεί μια μεγάλη πατατόπιτα που θα διεκδικήσει την είσοδο της στο Βιβλίο Γκίνες), όπως επίσης και στη συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων στην Αγγλία, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν η πατάτα και η γραβιέρα Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: