slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Από αλλού περιμέναμε τον λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε»

Δηλώσεις Φωτεινής Πιπιλή Βουλευτή
 Α’ Αθηνών στο Βήμα 
Fm και τον Δημήτρη Τάκη.

Η απάντηση της Φωτεινής Πιπιλή στον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
«Βεβαίως και έχει το απόλυτο δικαίωμα ο κ. Λοβέρδος, ως νέος Υπουργός Παιδείας, να ζητήσει χρόνο περίσκεψης και ελέγχου, μια περίοδο χάριτος, που αμέσως αποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, όπως είδαμε. Όμως, δεν μου άρεσε καθόλου, όπως και σε πάρα πολύ κόσμο, η χρησιμοποίηση λέξεων του «βρυκολακικού» παρελθόντος, όπως «ανθρωποφαγία», «σφαγή εργαζομένων» που με αυτό τον τρόπο δίνεις αμέσως το πολιτικό σου στίγμα, που είναι εντελώς αντίθετο με το αίτημα του κόσμου για μεταρρυθμίσεις, αλλά και ενάντια στους Βουλευτές που στηρίξαμε τις.....
μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά με προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Τα συμβούλια των Πανεπιστημίων, όπως εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ο θεσμός, είναι μια συνεχής διαπάλη και διαμάχη όπου διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί, όχι με κομματικές ταυτότητες και προσπαθούν να τα βρουν με τους Πρυτάνεις, μισοί από τους οποίους – μην ξεχνάμε - κατέβηκαν υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Κύριε Λοβέρδο λοιπόν, που είσαι έμπειρος πολιτικός - που ήσουν Υπουργός του Γ.Παπανδρέου όταν απροετοίμαστος έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα, που ήσουν Υπουργός όταν ο Ε. Βενιζέλος έβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ - κάθισε να οργανώσεις τα Πανεπιστήμια και μην μας δημιουργείς το αίσθημα ότι ο καθένας μπορεί να ξεκινάει λαϊκιστικά».

«Από αλλού περιμέναμε τον λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε»
«Ξεχάστε τον λαϊκισμό και την ατομική ψηφοθηρία. Ξεχάστε τα πισωγυρίσματα. Τελικά, από αλλού περιμέναμε τον λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε», και ολοκλήρωσε γελώντας η Βουλευτής.

«Ε, όχι και να μιλάει η Σακοράφα για αποστάτες!!!»
Η Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Σακοράφα ότι όσοι ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι αποστάτες, απάντησε:

«Ε, όχι η Σοφία Σακοράφα να μιλάει για αποστάτες και αποστασίες! Ξεχνάει ότι επί δεκαετίες η ίδια ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Άρα, το ΠΑΣΟΚ την έκανε πολιτικό πρόσωπο και εκείνη «πήδηξε» στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η τελευταία που μπορεί να απειλεί Βουλευτές για τις δικές τους επιλογές, είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει για αποστάτες». 

Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο «Βήμα» για την Προεδρική Εκλογή, η Βουλευτής δήλωσε:
«Εξακολουθώ να τονίζω ότι, εκτός από τους αντιμνημονιακούς, λαϊκιστές και ανθέλληνες στην ουσία της πολιτικής τους πρακτικής και χυδαιολογίας, υπάρχουν αρκετοί Βουλευτές και από άλλα κόμματα που είναι νοήμονες, πατριώτες και θα στηρίξουν την Ελλάδα. Γιατί εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στηρίζεις την ηρεμία και τη σταθερότητα στην Ελλάδα που ήταν και το βασικότερο συμπέρασμα των Ευρωεκλογών. Δεν ψήφισε αστάθεια ο πολίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: