slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Παγκόσμιο προσκυνηματικό κέντρο η Μήλος

Θερμή υποδοχή του υπουργού
εργασίας Κ.Γιάννη Βρούτση
στη Μήλο στην υποδοχή
ο Δήμαρχος Μήλου
Κ.Γερασιμος Δαμουλάκης,
 Έπαρχος Θήρας
Κ.Λειβαδάρου Θεώνη,
 πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
 Κ. Ξενάκης Νικόλαος ,
Δημοτικοί Σύμβουλοι
και πλήθος κόσμου.
 
οι κατακόμβες της Μήλου 
 Σημαντική στιγμή για τις Κυκλάδες και τον ελληνισμό η ανακήρυξη της Μήλου σε «Ιερά Νήσο» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την τέλεση θρησκευτικών εκδηλώσεων για την επίσημη ανακήρυξη της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου», παρευρισκόμενος στο νησί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρίσκομαι, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις κατανυκτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου στη Μήλο, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την επίσημη ανακήρυξη της ως «Ιεράς Νήσου».
Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για τη Μήλο και τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς οι κατακόμβες της Μήλου, αυτό το ανεκτίμητης αξίας πρωτοχριστιανικό μνημείο, καθιερώνει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας. Η αρμονική συνεργασία Πολιτείας, Ιεράς Συνόδου, Μητροπόλεως Σύρου και τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, ολοκληρώνει σήμερα επί κυβέρνησης Σαμαρά την αναγνώριση της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου»,  με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την προβολή των μεγάλης ιστορικής, θεολογικής και εθνικής αξίας θησαυρών που βρίσκονται στα σπλάχνα του νησιού.
Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι σήμερα η κυβέρνηση επιτελεί ουσιαστικά μια εθνικά υπεύθυνη αποστολή για τη σωτηρία της χώρας με σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα, με δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτόν τον αγώνα της αντλεί δύναμη και από τη κιβωτό των διαχρονικών αξιών και αρχών του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Από σήμερα, οι κατακόμβες της Μήλου ανήκουν και ενισχύουν αυτό το αξιακό οπλοστάσιο του ελληνισμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: