slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρεμβάσεις Ρήγα για το σμυρίγλι Νάξου και το Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου

Δυο αναφορές κατέθεσε ο Παναγιώτης Ρήγας με θέμα, τον Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου και τη λειτουργία των ορυχείων Σμύριδας Νάξου.
Με την αναφορά προς τον Προς Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζητεί να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ορυχείων ώστε να επαναλειτουργήσουν και να αυξηθεί στους 8.100 τόνους κατ’ ελάχιστο η ποσότητα που θα παραλάβει το Δημόσιο, κατά την τρέχουσα περίοδο. Με την αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο Παναγιώτης Ρήγας ζητεί να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην καταργηθεί αλλά να ενισχυθεί ο Λιμενικός Σταθμός Αντιπάρου.
Η αναφορά για το θέμα της σμύριδας Νάξου:



Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Έναρξη λειτουργιάς ορυχείων Σμυρίδας Νάξου»

Σας αναφέρω την επισυναπτόμενη επιστολή του συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, με θέμα την άμεση επαναλειτουργία των ορυχείων Σμύριδας και την αύξηση της ποσότητας εξόρυξης της.

Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον αγοράς σμύριδας κατά την τρέχουσα περίοδο, θα πρέπει άμεσα, να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ορυχείων ώστε να επαναλειτουργήσουν και να μπορέσουν να εξορύξουν την απαιτούμενη ποσότητα, ενώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αυξηθεί στους 8.100 τόνους κατ’ ελάχιστο η ποσότητα που θα παραλάβει το Δημόσιο, προς όφελος της εθνικής και τοπικής οικονομίας αλλά των σμυριδεργατών της Ορεινής Νάξου.



Η αναφορά για την ενίσχυση του Λιμενικού σταθμού Αντιπάρου:



Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Λιμενικός Σταθμός Αντιπάρου»

Σας αναφέρω την επισυναπτόμενη επιστολή του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, με θέμα την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αντιπάρου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 81/29-5-2014.

Η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών και των επιβατηγών πλοίων που συνδέουν την Αντίπαρο με την Πάρο καθώς και των σκαφών αναψυχής.

Επίσης θα δημιουργήσει επιπρόσθετα πρόβλημα, στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αντιπάρου, αφού στο νησί δεν υπάρχει δημοτική Αστυνομία και το τοπικό αστυνομικό τμήμα είναι υποστελεχωμένο.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην καταργηθεί αλλά να ενισχυθεί ο Λιμενικός Σταθμός Αντιπάρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νε αναφορές στη Βουλή προσποείται ο Ρήγας ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των νησιών, αντί να τρέχει στα Υπουργεία και τους Υπουργούς και να τα λύνει.
Κι εσύ Νικόλα Χουζούρη - Φούρναρη, για χρόνια Πρόεδρος των Συμριδεργατών, τους δώρισες στις Δημοτικές εκλογές την...Κόρωνο, ενώ από όσα ακούγονται είχες νωρίτερα υποσχεθεί στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ότι θα είσαι στο ψηφοδέλτιό τους..