slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πού μπορούν να απευθύνονται άνεργοι, άστεγοι και άποροι

Ο δεκαψήφιος αριθμός 801 11 22 444 αποτελεί το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όλοι όσοι έχουν ανάγκη υλικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης (άνεργοι, άστεγοι και άποροι). Το κέντρο λειτουργεί στο πλαίσια του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα καλώντας στο...801 11 22 444 οι ωφελούμενοι μπορούν να κατευθυνθούν ανάλογα με τις ανάγκες τους στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στο Δήμο που διαμένουν.

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης και στις οποίες θα κατευθύνονται οι ωφελούμενοι είναι: τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Γραφεία Διαμεσολάβησης, οι Τράπεζες Χρόνου, τα Συσσίτια, τα Υπνωτήρια, οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι και τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και οι ωφελούμενοι που δεν διαμένουν στις περιοχές που υπάρχουν Κοινωνικές Δομές του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης καλώντας στο 801 11 22 444 θα κατευθύνονται σε υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στους Δήμους τους από άλλους φορείς.
http://www.localit.gr/archives/62202

Δεν υπάρχουν σχόλια: