slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Aποστ. Ψαρρά στο από 4/6/2014"πατατράκ" του Νικόλα Βασιλάκη



Νάξος 11 - 06 - 2014
Βεβαίως περί ευθυνών και σκοπιμοτήτων των τότε... αρμοδίων στο θέμα της έδρας του Καποδιστριακού Δήμου Δρυμαλίας, όπως τους... κάρφωσε και ο δικός τους Νίκος Μπαμπούνης ούτε κουβέντα! Πολύ δε περισσότερη μουγγαμάρα στο θέμα των επιδοτήσεων από το LEADER II.
Ώστε... έφτασε επιτέλους και στο "ψυχολογικό πατατράκ"! Εμείς και όλη η... "Γέφυρα", το ξέρουμε εδώ και
χρόνια - τα πρώτα συμπτώματα παρ' ολον ότι προϋπήρχαν φάνηκαν από το 2002 -, αλλά μια και το αποκάλυψε ο ίδιος, δεν υπάρχει πλέον καμμιά αμφιβολία, ήταν άλλωστε θέμα χρόνου.
Ποιος τα "οικονόμησε για τα καλά" από τα έργα που
στράβωσαν το χωριό επί προεδρο-δημαρχίας του το ξέρουν όλοι πολύ καλά και ακόμη καλύτερα οι εργολάβοι που τα εξετέλεσαν! Εγώ σε ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν ήμουν ανάδοχος. Για να καταλάβετε πόσο άθλια ψέματα λέει, αναφέρω όσα από αυτά θυμάμαι.
1. "Μαχαιριά" στη Ράχη τ' Αη-Γιαννιού.
2. Δεξαμενή επίσης στη Ράχη τ' Αη-Γιαννιού, παρα τις υποδείξεις της υπηρεσίας να γίνει εκεί που ήταν η παληά δεξαμενή του χωριού! Εκεί όμως δεν θα φαινότανε εύκολα για να τη... δείχνουμε.
3. Καταστροφή του παλαιού ρυάκα της Αγίας Ειρήνης στο τμήμα που καταλήγει στη "Γέφυρα",με το περίφημο "τούνελ-Μετρό", που παρ'ολίγον να καταστρέψει την περιοχή όταν έγιναν οι πλημμύρες του 2001.
4. Πλήρης καταστροφή της περιοχής στο "Πέρα-Προβόλι", όπου εκτός των άλλων, οι λιθοδομές που έγιναν με την έγκρισή του, δεν έχουν καμμία σχέση με τη φιλωτίτικη τεχνοτροπία, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, αν τις συγκρίνει με παρακείμενες παλαιές λιθοδομές, αλλά ακόμη και με τη λιθοδομή που έγινε πριν λίγα μόλις χρόνια, μετά δηλαδή τις κοινοτικές, στη μάντρα του αείμνηστου Γιαννάκη του Μιχαήλου.
5. Τα σφαγεία, όπου επίσης όλοι του έλεγαν να γίνουν από την πίσω μεριά του μύλου για να μην φαίνονται και ενοχλούν το χωριό, αλλά τότε βλέπεις πως θα τα... επιδεικνύαμε; Έγιναν λοιπόν εκεί και καταστράφηκε και ολόκληρη η περιοχή που μπαζώθηκε και έγινε εκεί ένα τεράστιο parking μηχανημάτων!
Σε κανένα από αυτά τα τερατουργήματα δεν ήμουν εγώ ανάδοχος (εργολάβος)
Σπεύδει όμως ο "πατατράκ" να σημειώσει ότι και από εκείνα που "πήρα" από την κοινότητα "τα οικονόμησα για τα καλά και φυσικά νόμιμα... ", νομίζοντας ο δικομανής ότι αν δεν έγραφε το "φυσικά νόμιμα" θα τον πήγαινα στα δικαστήρια, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, όπως ευθαρσώς είναι η αλήθεια δηλώνει παρακάτω!
Από τα δώδεκα όμως χρόνια που ήταν Πρόεδρος (1987 - 1998) και τα τέσσερα που ήταν Δήμαρχος, (1999 - 2002) τα μέν πέντε (από το 1989 έως το 1994) δεν λάβαινα μέρος σε δημοπρασίες, επειδή είχα καταθέσει το εργοληπτικό μου πτυχίο λόγω του ότι ήμουν μετακλητός υπάλληλος στον τότε υπουργό κ. Σωτήρη Κούβελα, από δε το 1999 έως και το 2002 δεν λάβαινα μέρος σε δημοπρασίες στο Φιλώτι, αφού ήμουν δημοτικός σύμβουλος! Δηλαδή από τα 16 χρόνια που ήταν ο Βασιλάκης προεδρο-δήμαρχος, στα 9 δεν πήγαινα καν σε δημοπρασίες!
Τα έργα λοιπόν και τα αντίστοιχα ποσά, που εξετέλεσα στην κοινότητα επί προεδρίας του, όπως φαίνεται και από τα επίσημα τιμολόγια που έχω εκδόσει - εκτός και μας πει ότι τα "οικονόμαγα" και από λεφτά που μου έδινε χωρίς να εκδίδω τιμολόγια - είναι ποσά μικρά αφού τότε οι κοινότητες δεν είχαν Τεχνικές Υπηρεσίες ώστε να δημοπρατούν μεγάλα έργα! Τα περισσότερα μεγάλα έργα τα δημοπρατούσαν η τότε Νομαρχία Κυκλάδων και σπανίως υπηρεσίες των Αθηνών.
Επομένως τα χρήματα που έχω εισπράξει με τον τότε συνεταίρο μου, γνωστό σε όλο το Φιλώτι για την εντιμότητα και ακεραιότητά του, Δημ. Παπανικολάου, από την κοινότητα Φιλωτίου επί Ν. Βασιλάκη, είναι ελάχιστα εκατομμύρια δραχμές, για να εκτελέσουμε τα έργα. Όσο ποσοστό κέρδους και να μας... χρεώσετε, είναι αδύνατον εγώ να πήρα 11.000.000. δραχμές για τα οποία φυσικά και θα φορολογήθηκα, σε αντιθεση με τον άγνωστο μέχρι στιγμής Δρυμαλίτη, που πήρε ζεστό, αδούλευτο, τζάμπα και αφορολόγητο χρήμα 11.000.000 δραχμές περίπου, για να φτιάξει ξενώνα και αυτός έφτιαξε το σπίτι του.

Έγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα ούτε έγραψα , ότι επί της δημαρχίας του έγιναν στην ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ παράνομες χορηγήσεις επιδοτήσεων. Από τη στιγμή που προϊστάμενες υπηρεσίες ενέκριναν - το πώς είναι άλλο ζήτημα - τους δικαιούχους, οι υπηρεσίες της ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ, νομότυπα και κανονικά έδιναν τις επιδοτήσεις από το πρόγραμμα LEADER II. Το ερώτημα και φυσικά η τυχόν παρανομία είναι άλλο! Αυτός που πήρε τα 11.000.000 δραχμές περίπου για να κάνει ξενώνα τον έκανε, ή όπως
ο ΛΙΑΠΗΣ στο Καρπενήσι, αντί αυτού έφτιαξε το σπίτι του;;;
Έχω δημοσιεύσει στο φύλλο του Φεβρουαρίου του 2013 των "Ναξιακών Καιρών", τον πίνακα με τις εγκρίσεις των επιδοτήσεων από την ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ για το LEADER II, όπως επίσης το ξαναδημοσιεύω στο τελευταίο φύλλο, Μάϊος-Ιούνιος 2014. Εκεί λοιπόν καλούμε τον Νικόλα Βασιλάκη που τότε ήταν Δήμαρχος Δρυμαλίας, να μας πει ποιο είναι το όνομα του ιδιώτη που φαίνεται στον πίνακα ότι επιδοτήθηκε με 11.000.000 δραχμές περίπου από την ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ για να κάνει ξενώνα. Τι τον εμποδίζει άραγε να το κάνει;
Πιστεύω ότι ήλθε πλέον η ώρα να μας το γνωστοποιήσει, αφού όπως και ο ίδιος ξαναθυμήθηκε και αναφέρει στην επιστολή του, στο Εφετείο στη Σύρο στις14/04/2010, κατέθεσα στο δικαστήριο και δημοσίευσα και στην εφημερίδα μου την πιο κάτω δήλωση: " Οι σε βάρος του Βασιλάκη Νικολάου χαρακτηρισμοί μου δεν αποτελούν αληθινά γεγονότα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τους ανακαλώ και αναγνωρίζω ότι ο κ. Βασιλάκης Νικόλαος με τον οποίο έχω συνεργαστεί όταν ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Φιλωτίου και Δήμαρχος Δρυμαλίας, εξ όσων εγώ γνωρίζω είναι έντιμος και ηθικός".
Ένας έντιμος και ηθικός λοιπόν, τι λόγο μπορεί να έχει, να μη θέλει να μας αποκαλύψει, ποιος δημότης επί δημαρχίας του πήρε τα πιο πάνω 11.000.000 δραχμές;
Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες που πιθανόν να δυσανασχετούν με τέτοια σχόλια, αλλά όπως εύκολα καταλαβαίνει καθένας, στη μικρή κοινωνία που ζούμε εμείς και η οικογένειά μας, αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον ασχολούμεθα με τα λεγόμενα "κοινά", τέτοιες αναφορές στα πρόσωπά μας δεν αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Ακόμη και αν τις αναφέρει ένας... "πατατράκ"! Απόστολος Κ. Ψαρράς

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτογελοιοποιείται με τα συκοφαντικά, διαστρεβλωτικά και τελικά ασυνάρτητα κείμενα του ο Απ. Ψαρράς. Να γιατί δεν παίρνω στα σοβαρά τα γραφόμενα του και δεν απαντώ πάνω σ’ αυτά, εδώ και πολλά χρόνια. Του απαντούν το αξιόλογο έργο που έχουμε κάνει και η δικαιοσύνη, όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή και ο ίδιος, αποφεύγουν εδώ και οκτώ χρόνια, έστω και μια ανοικτή δημόσια συζήτηση στο Φιλώτι, για όλα αυτά τα θέματα. Την τρέμουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι.
(Αυτή είναι και θα είναι η μόνιμη «ανταπάντηση» μου σε οποιοδήποτε κείμενο του που θα με αφορά.)