slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΣΟΚΑΡΑ! Όπως μας πληροφορεί το συγκρότημα Μπόμπολα To ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει τελικά 6 Περιφέρειες. Δυστυχώς δεν γράφει πόσους δήμους θα κατακτήσει διότι εκεί ως γνωστό είναι όλοι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ


Ένα εξαιρετικά σύνθετο σκηνικό -με την Ελιά να εμφανίζει μέχρι στιγμής μονοψήφια ποσοστά στα γκάλοπ, αλλά οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ να θεωρούνται φαβορί σε τουλάχιστον έξι περιφέρειες- διαμορφώνεται λίγα 24ωρα πριν από τη μάχη της πρώτης Κυριακής.
Στο επιτελείο της Ελιάς αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν τα «δυνατά όπλα» και σε αυτήν την αυτοδιοικητική μάχη – παρότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την εξαγωγή ισχυρών πολιτικών συμπερασμάτων προκειμένου να τα αξιοποιήσουν -και- για την αναμέτρηση των ευρωψηφοδελτίων στις 25 Μάη.

Οι καλά γνωρίζοντες και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν, άλλωστε, ότι έχουν ήδη ξεχωρίσει τα δίδυμα για το τελικό εκλογικό «ντιμπέιτ» της δεύτερης Κυριακής και βάζουν στοίχημα για την επανεκλογή πέντε νυν περιφερειαρχών, δίνοντας πολλές πιθανότητες επίσης για τις συμμαχίες που θα αναζητηθούν και αφορούν ακόμη δύο περιφέρειες για τον δεύτερο γύρο.

Στην πολυπληθέστερη περιφέρεια, της Αττικής, ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός κόβει πρώτος το νήμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εξασφαλίζοντας σημαντική διαφορά από την υποψήφια επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Παρότι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε «επιθετικά» θέλοντας να μετατρέψει σε «δημοψήφισμα» και τη μάχη του λεκανοπεδίου, ο κ. Σγουρός διατηρεί ισχυρές δυνάμεις και ετοιμάζεται για τις αναγκαίες συμμαχίες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.

Το γεγονός ότι αρκετοί δήμαρχοι (όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ) στην Αττική στηρίζουν την προσπάθεια επανεκλογής του Γ. Σγουρού είναι επιπλέον ένα ατού για τον νυν περιφερειάρχη που πολιτεύεται με σύνθημα την «αποτελεσματικότητα».
Πυρετός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για την τριπλή εκλογική μάχη της 18ης και 25ης Μαΐου
Περιφέρεια Κρήτης

Προβάδισμα στα γκάλοπ έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο νυν περιφερειάρχης της Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο άλλοτε κάστρο του έχουν μειωθεί αισθητά.

Μάλιστα τα επιτελεία και των άλλων κομμάτων λέγεται ότι δεν αμφισβητούν ότι θα επανεκλεγεί – αλλά δεν στοιχηματίζουν με σιγουριά για το αν τον ακολουθήσει τον δεύτερο γύρο ο Σ. Τσόκας (ΝΔ) ή ο Γ. Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ιδιαίτερη «αντοχή» αν και στην αναμέτρηση θα έχει και πρωτοεμφανιζόμενους αντιπάλους εμφανίζει -σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ο Νάσος Γιακαλής στο Βόρειο Αιγαίο, όπου κατεβαίνει για πρώτη φορά η Αγλαΐα Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ δύσκολη μάχη για το πέρασμα στον β’ γύρο δίνει η «γαλάζια» Χρ. Καλογήρου.

Ο κ. Γιακαλής λέγεται ότι δεν αποκλείεται να αναδειχτεί και πάλι νικητής τη δεύτερη Κυριακή.

Θετικά είναι τα προγνωστικά επίσης για τον Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στο Νότιο Αιγαίο. Πληροφορίες επιμένουν ότι στα τελευταία γκάλοπ καταγράφεται βεβαιότητα για την αναμέτρηση του κ. Μαχαιρίδη στον δεύτερο γύρο.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο «πράσινος» Αρης Γιαννακίδης εκτιμάται ότι, αν και συναντά αρκετές δυσκολίες, θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά σε μια μάχη στήθος με στήθος στον δεύτερο γύρο – ποντάροντας στις σημαντικές προσβάσεις που έχει και στη μειονότητα.

Για το ντέρμπι της 25ης Μαΐου φαίνεται ότι ετοιμάζεται με αξιώσεις η Αντζελα Γκερέκου στα Ιόνια. Η νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με ανεξάρτητο προφίλ και ακούγεται ότι μέρα με τη μέρα ανεβάζει το ποσοστό και την επιρροή της.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας ναι μεν προηγείται στη μάχη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά έχει ως αντιπάλους δύο επικεφαλής συνδυασμών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τους κ. Σώκο και Ζαφειρόπουλο. Το στοίχημα αφορά το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον β’ γύρο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρος ή της ΝΔ ο κ. Κατσανιώτης…

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: