slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δηλαδή ρε Νικολάκη όταν προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση δεν είναι… μαϊμού ;


Ανοίγοντας την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ «stokokkino.gr» βλέπουμε ότι πρώτο θέμα είναι η δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι».
Επίσης, και στην ιστοσελίδα της Αυγής, του κομματικού οργάνου του κ. Τσίπρα, η δημοσκόπηση παίζει δεύτερο θέμα.

Επίσης, το… ανεπίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο όμιλος Real του Νίκου Χατζηνικολάου, μπορεί να έχει δηλώσει ότι δεν δημοσιεύει καμιά δημοσκόπηση, αλλά ατύπως το.... κάνει.

Κάλεσε σήμερα, όπως και κάθε Πέμπτη τον… αντιμνημονιακό εκδότη του Ποντικιού, Αντώνη Δελατόλα για να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση και φυσικά για την κυλιόμενη δημοσκόπηση που κάνει αυτός. Όχι, ο κ. Χατζηνικολάου δεν αναδημοσιεύει τις δημοσκοπήσεις, αφήνει άλλους να τις αναδημοσιεύσουν, ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται. Και μίλησε λοιπόν όλος καμάρι και χαρά ο κ. Δελατόλας για την επιστημονική εγκυρότητα της εταιρείας που κάνει την καθημερινή δημοσκόπηση για το Ποντίκι.

Και να ‘σου τα πολιτικά σχόλια ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι διευρύνει τη διαφορά με τη ΝΔ και ότι κάθε μέρα που περνά ο Τσίπρας αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο ηγέτη.

Τι έγινε ρε παιδιά; Όταν σας συμφέρουν οι δημοσκοπήσεις τις δημοσιεύετε και όταν δεν σας συμφέρουν τις κάνετε… γαργάρα; Όταν η δημοσκόπηση δείχνει πρώτη τη ΝΔ είναι στημένη αλλά όταν δείχνει ΣΥΡΙΖΑ είναι επιστημονικά ελεγμένη;

Αλλά έχουμε κάτι να ρωτήσουμε για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Τι ήταν εκείνο που έκανε ο Τσίπρας και ανεβαίνει δημοσκοπικά; Αναδείχθηκε σε μεγάλο ηγέτη; Έκανε τον ελληνικό λαό να τον πιστέψει και να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης;

Δηλαδή θέλουν να πιστέψουμε ότι σε μια περίοδο που υπάρχει η διαδικασία του κοινωνικού μερίσματος, που φαίνονται οι πρώτες ελπίδες εξόδου από την κρίση, που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται από το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην Κουμουνδούρου, που προσπαθούν να μαζέψουν τους «τουρκόφιλους» και τους «Σκοπιανόφιλους», που ο Τσίπρας βρίζει μόνος του αλλά δεν τολμά να πάει σε ντιμπέιτ με τους Ευρωπαίους υποψήφιους, που ο Σαμαράς έχει θέσει στον ελληνικό λαό και στην κρίση του το σχέδιό του για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει;

Και το κυριότερο: Ανεβαίνει και ο Τσίπρας ο οποίος με λίγες ακόμη κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του Δελατόλα θα ξεπεράσει σε δημοφιλία και τον… Κιμ Γιογκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Η επιστήμη της ιατρικής (όχι των σφυγμομετρήσεων) σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στην αυθεντία του Ποντικιού και όλων εκείνων που προσπαθούν με το ζόρι να μας επιβάλουν τον Αλεξάκη σε Αλέξη, όπως έκαναν κάποτε με τον Γιωργάκη που τον έκαναν Γιώργο σε μια νύχτα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι επιχειρηματίες της δραχμής δίνουν τα πάντα για να φέρουν την… ανατροπή του Τσίπρα.

Φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι νταβατζήδες, τα επιχειρηματικά τζάκια που κρύβονται (γιατί κρύβονται δεν είναι φανεροί μέτοχοι, αλλά αφανείς χρηματοδότες) δίνουν τα ρέστα τους σε δημοσκοπήσεις που μοιάζουν με… κυλιόμενες σκάλες. Πάνε κι έρχονται, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, αναλόγως των διαθέσεων των επιχειρηματιών και των εκδοτών.



Κι ένα τελευταίο ερώτημα για όσους παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Τα λεφτά που χρωστάνε ή τα λεφτά που πήραν σε δάνεια με αφανείς διαδικασίες είναι σε ευρώ ή σε δραχμές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: