slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη Τύπου στη Νάξο παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Χατζημάρκος

«Απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας με καθαρό λόγο»
Ο  κ. Χατζημάρκος απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 18 Μαΐου, υπογράμμισε ότι αυτό που εκτιμήθηκε από τους πολίτες είναι η πορεία, ο καθαρός λόγος και το πολιτικό μήνυμα της παράταξης του που έχει να
κάνει με τη διαφοροποίηση σε όλα τα επίπεδα, μακριά από λαϊκισμούς. «Σε πολύ μικρό διάστημα πετύχαμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της πρότασης. Το σχέδιο μας ήταν ξεκάθαρο για την επόμενη ημέρα, δεν κλέψαμε καμία ψήφο, δεν τάξαμε, ζητήσαμε από τους πολίτες να είναι αυστηροί μαζί μας. Βάλαμε δεσμεύσεις και περιορισμούς πρώτα σε εμάς. Απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας με καθαρό λόγο και με διαφοροποίηση σε όλα τα επίπεδα».
Ο κ. Χατζημάρκος σημείωσε ότι η παρουσία του στη Νάξο δεν έχει να κάνει με τα ποσοστά που πήρε η παράταξη του στο νησί, αλλά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών. «Όταν βάλεις πάθος και αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε το υπηρετείς σωστά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Κάνουμε εκλογές στην κοινωνία [...] Με σεβασμό προς όλους, αλλά και στον πολίτη και το δικαίωμα του να διαχειρίζεται την ψήφο του μόνος του…» απάντησε ο κ. Χατζημάρκος στο ερώτημα εάν έχει έρθει σε επαφή με τους άλλους δυο συνδυασμούς που δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

«Εκπροσώπηση του νησιώτη σε όλα τα θέματα»
Ο Γιώργος Χατζημάρκος επιτέθηκε στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή σημειώνοντας ότι οι νησιώτες αισθάνονται ότι δεν έχουν εκπροσωπηθεί πολιτικά σε περιφερειακό επίπεδο διοίκησης. «Η σημερινή περιφερειακή αρχή έχει αναλωθεί σε ένα διαρκή αγώνα δικαιολογιών για την αποτυχία την αδράνεια και την παραίτηση από το ρόλο και τους στόχους της. Δεν έπαιξε τον επιτελικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η περιφέρεια. Αυτή η συνεχής γκρίνια έχει κουράσει, έχει προδώσει και απογοητεύσει τον κόσμο». Απαντώντας σχετικά με τις διαπιστώσεις που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα που περιοδεύει στα νησιά των Κυκλάδων ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε ότι τα προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πάρα πολλά και αν θα μπορούσε να βάλει ένα «τίτλο» αυτός θα ήταν η «εκπροσώπηση». «Η εκπροσώπηση του νησιώτη σε όλα τα θέματα είτε είναι ή όχι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας. Ο νησιώτης θέλει από αυτούς που επιλέγει να είναι η φωνή του».

Για τη δημιουργία 14ης περιφέρειας: «Ή κρατάμε το γάμο ή πάμε σε διαζύγιο»
Σχετικά με τη δημιουργία της 14ης περιφέρειας (Δωδεκανήσου), ο Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε ότι: «Θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εάν αυτός ο γάμος μας ικανοποιεί, αλλιώς να τον διακόψουμε αλλά με μια διαδικασία όχι βίαιη -μιας αιματηρής σύγκρουσης- να βγάλουμε ένα βελούδινο διαζύγιο κοινής συναίνεσης. Να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Δεν έχω καμία αντίρρηση και το Σεπτέμβριο ακόμα, να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση και να πάρουμε μια απόφαση αλλά να τελειώνουμε, να μη σέρνεται αυτό ως μια αναμέτρηση με τοπικιστικά στοιχεία από τη μία και την άλλη πλευρά. Να πάρουμε μια απόφαση να διαλέξουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε οριστικά. Ή κρατάμε το γάμο ή πάμε σε διαζύγιο. Είμαι ανοιχτός σε αυτή τη συζήτηση ακόμα και να την προκαλέσω εγώ ο ίδιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: