slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα πρόταση στον κ. Μαργαρίτη για δημόσιο διάλογο

Μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών επαναφέρω, για πολλοστή φορά, την πρότασή μου στον κ. Μαργαρίτη για τη διεξαγωγή ανοιχτού, προγραμματικού, ουσιαστικού, δημόσιου διαλόγου.
Προτείνω να ορίσουμε έναν εκπρόσωπο ο καθένας που θα ρυθμίσουν από κοινού τις λεπτομέρειες της δημόσιας αυτής συζήτησης (τόπο διενέργειας, θεματολογία, επιλογή δημοσιογράφου-συντονιστή κοινής αποδοχής, τρόπο ανάπτυξης θέσεων και διαλόγου, τρόπο υποβολής των ερωταπαντήσεων από...
τους κοινωνικούς φορείς και το κοινό, απευθείας μετάδοση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο κλπ).Την πρωτοβουλία του διαλόγου και όχι των παράλληλων μονολόγων μπορεί να αναλάβουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συζήτηση αυτή, με αυτήν τη μορφή, θα είναι ένα πρωτοφανέρωτο δημοκρατικό γεγονός για τα νησιά μας και θα βοηθήσει στη διατύπωση και αντίκρουση θέσεων και προτάσεων, τον εντοπισμό συναινέσεων και διαφορών και την ενημέρωση των πολιτών.
Ελπίζω να γίνει τώρα αποδεκτή αυτή η πρόταση. Για μια αντιπαράθεση ουσίας, πάνω στα προβλήματα των νησιών μας και τις προτάσεις μας για τη λύση τους, για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις των κοινωνιών μας.
Νίκος Μαϊτός
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου
και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: