slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Δ. Καπούνη στις κατηγορίες Μαργαρίτη


Σχετικά με το θέμα που δημιούργησε σήμερα το πρωί  16-05-2014, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την κα Μαρία Βασσάλου, σύζυγο Νικολάου Μαϊτού υποψήφιου Δημάρχου, βάση στοιχείων υπεύθυνα και έγκυρα υποχρεούμαι να δηλώσω τα εξής:
Ξεκάθαρα και απόλυτα στην κα Μαρία Βασσάλου, δεν καταβλήθηκε από την ΕΑΣ Νάξου  ΠΟΤΕ  ούτε ένας μισθός, ούτε ένα ευρώ, κανένα ποσό για εργοδοτικές και....
ασφαλιστικές εισφορές.
Δεν έχει καταβληθεί κανένας μισθός στην κα Βασσάλου, επειδή για τυπικούς μόνο λόγους προσελήφθη από την ΕΑΣ Νάξου και αυθημερόν αποσπάσθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον οποίο και πληρώνεται μέχρι και σήμερα και μόνο απ΄ αυτόν.  
Επόμενα τα όσα διαδίδονται σήμερα, ότι δήθεν η παραπάνω υπάλληλος Βασσάλου  πληρώθηκε από την ΕΑΣ Νάξου και μάλιστα τον ίδιο χρόνο πληρωνόταν παράλληλα και από την υπηρεσία της τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εισπράττοντας δήθεν δύο (2) αμοιβές από δύο (2) πλευρές, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ασύστολα ψεύδη, κακοήθειες, ανευθυνότητες. Η κα  Βασσάλου λάμβανε έναν (1) μισθό και μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αυτά που δηλώνω παραπάνω προκύπτουν από τα αναμφισβήτητα επίσημα στοιχεία της ΕΑΣ Νάξου και τα δηλώνω μετά λόγου γνώσεως. Προκαλώ τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο έχει έγκυρο και υπεύθυνο για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε για την κα Μαρία Βασσάλου και επειδή γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, τον παραδίδω στην κρίση του λαού της Νάξου, ως κοινό συκοφάντη και εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην αδίκως και ψευδώς προσβληθείσα Μαρία Βασσάλου.
Παρακολουθώ ότι, ο Δήμαρχος Νάξου το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τα αγροτικά θέματα της Νάξου και με την ΕΑΣ Νάξου.
Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την αγροτιά, αφού δεν έχει κανένα βίωμα με αυτήν και γι αυτό η ενασχόλησή του με τα αγροτικά, μόνο ζημιές μπορούν να προκαλέσουν.
Τον πληροφορώ ότι η ΕΑΣ Νάξου, χάρη στις ενέργειες των Διοικητικών της Συμβουλίων έχει  δημιουργήσει άριστες σχέσεις συνεργασίας με κρατικούς φορείς, οι οποίοι έχουν αρμοδιότητες με τα αγροτικά, όπως ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ κλπ.
Φέτος οι αγρότες της Νάξου πήραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις επιδοτήσεις που εγκρίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ίδιο θα λάβουν αποζημιώσεις αξιόλογων ποσών από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημίες της πατάτας την τωρινής καλλιέργειας. Για τα ποσά αυτά των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων η συμβολή της ΕΑΣ είναι σπουδαιότατη και καθοριστική.
Στα πλαίσια αυτά της χρόνιας συνεργασίας της ΕΑΣ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από την οποία η Νάξος έχει ωφεληθεί τα μέγιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρότεινε και στην ΕΑΣ Νάξου, όπως και  σε άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας, να προσληφθεί η κα Βασσάλου και να αποσπασθεί αυθημερόν από την ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό έγινε το 2007. Πράγματι η κα Βασσάλου προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανανεούμενες ανά τριετία αποσπάσεις, μέχρι και σήμερα.  Καμία οικονομική δαπάνη της ΕΑΣ Νάξου δεν έχει προκληθεί για την κα Βασσάλου. Σημειώνω ότι, και άλλες ενώσεις συνεταιρισμών της χώρας μας ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο.(π.χ. αριθ. πρωτοκόλλου  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 287839/15-9-2005 που αφορά την ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., την ΕΑΣ ΕΒΡΟΥ, ΕΓΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ κλπ).
Δεν καταλαβαίνω τι μεμπτό βρήκε ο Δήμαρχος σε αυτή τη διαδικασία, τι ρεμούλα, ποια κακοδιαχείριση, ποιο σκάνδαλο. Τόσο ανεύθυνος είναι και αναφέρεται προσβλητικά για έναν φορέα της Νάξου, που αφορά όλους σχεδόν τους αγρότες και καταφέρεται προσβλητικά για μια υπάλληλο και δεν ζητά πρώτα υπεύθυνα και έγκυρα στοιχεία από τον φορέα.
Είναι ανεπίτρεπτο για έναν Δήμαρχο να χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα με τόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα.
Είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε, για οποιοδήποτε  στοιχείο που αφορά το παραπάνω θέμα. Θεώρησα υποχρέωσή μου  να κάνω αυτήν τη δήλωση για να παραθέσω την πραγματική και αληθινή κατάσταση και να προστατέψω την ΕΑΣ Νάξου, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.
                                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΠΟΥΝΗΣ

                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: