slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολύς κόσμος και ενθουσιασμός στην ανοιχτή εκδήλωση της «Νησιωτικής Πολιτείας» στην παραλία ( ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ )

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κεντρική, ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της «Νησιωτικής Πολιτείας» στην παραλία της Νάξου, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης. Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη τόσο από το Νίκο Μαϊτό όσο και τους υποψηφίους και τους φίλους της παράταξης που βρέθηκαν στη συγκέντρωση κατακλύζοντας την περιοχή γύρω από το εκλογικό κέντρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού και κεντρικός ομιλητής ήταν ο ....επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός ο οποίος αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη νέα γενιά. Ο κ. Μαϊτός επιτέθηκε στη σημερινή διοίκηση του δήμου καταγγέλλοντας ότι «μπαίνουν ζητήματα δημοκρατίας» ενώ υποσχέθηκε ότι «ως η αυριανή δημοτική αρχή του τόπου» δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών.



Την ομιλία του κ. Μαϊτού διέκοπταν συνεχώς τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων…

«Είδαμε τα νέα παιδιά τα οποία μπορεί και πρέπει να ασχοληθούν με τη γη των πατεράδων τους προσαρμόζοντας τη σύγχρονη λογική τους, σε σύγχρονες μορφές καλλιεργειών. Για όλα αυτά πρέπει να δουλέψει ένας δήμος που δε θα κλειστεί στις στενές του νομικές υποχρεώσεις, αλλά να έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή των πολιτών του να βοηθάει τα νέα παιδιά, να αποκτήσει ένα ρόλο δήμου – κυβερνήτη, ειδικά σε μια περιοχή που περικλείεται από θάλασσα, και που μπορεί το συγκριτικό του μειονέκτημα, να το μετατρέψει σε συγκρητικό πλεονέκτημα. Ένας στόχος που θα παράγει και θα διαθέτει όχι μόνο στην εγχώρια αγορά δικά του προϊόντα ΠΟΠ, ένας στόχος που θα επενδύσει και στους άλλους τομείς όπως είναι ο τουρισμός και το εμπόριο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαϊτός αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα και τη νέα γενιά.



Ειδικότερα, για τον τουρισμό αυτό που υπογράμμισε είναι ότι στόχος της παράταξης του είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων που είναι «εν υπνώσει» και να επενδύσουμε σε άλλες μορφές τουρισμού για να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, «αφού αυτή είναι η λύση για τα νησιά».

«Χρειαζόμαστε έργα υποδομής. Πάντα θα έχουμε στόχο ένα μεγάλο λιμάνι και ένα μεγάλο αεροδρόμιο. Δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε τον κόσμο ότι με 200 μέτρα επέκταση του αεροδρομίου και 75άρια αεροσκάφη θα λύσουμε το πρόβλημα μεταφοράς στο νησί μας. Θα πούμε την αλήθεια [...]. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την αυθημερόν άφιξη και αναχώρηση των τουριστών με σύνδεση της Νάξου την ώρα που μας βολεύει με το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου. Θα δουλέψουμε και του χρόνου το καλοκαίρι θα την έχουμε».



Ο κ. Μαϊτός ξεσηκώνοντας σε χειροκροτήματα τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στους «εκτός Νάξου» – Ναξιώτες και στην κριτική που τους έχει ασκηθεί από τη δημοτική αρχή: «… Θα δουλέψουμε για τον πολιτισμό, για τους συλλόγους, για τους ξενιτεμένους, που κάποιοι σήμερα τους αμφισβητούν το δικαίωμα να αγαπούν την πατρίδα τους και να προσφέρουν σε αυτήν. Ο Αξώτης όπου κι αν βρίσκεται, ακόμα και στην άκρη του κόσμου θα είναι πάντα Αξώτης! Ας το καταλάβουν κάποιοι και να πάψουν να τους προσβάλουν…».

Ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» μίλησε ακόμα για τους υποψηφίους της παράταξης του: «Φτιάξαμε μια ανεξάρτητη κίνηση που ο πλουραλισμός της φαίνεται καθαρά από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας. Μια σύνθεση που αποτελείται από έμπειρα στελέχη αλλά και κατά 75% από νέους ανθρώπους όχι μόνο ηλικιακά αλλά που εμπνεύστηκαν και θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν».



Ο Νίκος Μαϊτός επιτέθηκε στη δημοτική αρχή βάζοντας ακόμα και ζητήματα δημοκρατίας αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ζητήσαμε δημόσιο διάλογο γιατί θέλαμε να κριθούμε μέσα από αυτόν. Γιατί από εκεί θα έβγαιναν οι κοινοί στόχοι που υπάρχουν σε όλους και θα δεσμευόμασταν ενώπιον του κόσμου ότι όλοι μαζί αυτούς τους στόχους θα θα μπορούσαμε να τους παλέψουμε. Δυστυχώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έγινε. Εσείς ξέρετε καλύτερα το «γιατί» το ζείτε τριάμισι χρόνια τώρα…».

«Παραμονές εκλογών, δυστυχώς, μπαίνουν ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου. Ξεκίνησαν από τη δημοτική κοινότητα Νάξου, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τους νόμους και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να παρανομούν μόνο και μόνο για να κρατούν την εξουσία στα χέρια τους. Συνεχίστηκε η μη δημοκρατική συμπεριφορά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Το πως συγκρότησαν ψηφοδέλτιο… το ξέρετε. Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα. Απειλούν υπαλλήλους του δήμου ότι θα βρεθούν στη Δονούσα ή στα υπόγεια και οι φωνές ακούγονται μέχρι την παραλία».

«Είναι ντροπή για τη Νάξο του 2014, ντροπή για την κοινωνία να ζητείται η ψήφος με «μπετονιέρα» και «καλώδια». Να που πάνε τα χρήματα σου Ναξιώτη, τη στιγμή που τα χωριά βογγάνε για ένα εργάκι… αλλά προκειμένου να πάρουν 5 ψηφάκια έχει γίνει η Νάξος ένα λατομείο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαϊτός σημείωσε ότι η παράταξη του ορθώνει το ανάστημα σε αυτές τις πρακτικές και υπόσχεται «κοιτώντας στα μάτια» τους πολίτες ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι αλλιώτικη. Θα είναι δημιουργίας, συνεννόησης, και καθαρής διοίκησης που θα δίνει φτερά στα νησιά. Αυτό θα το καταφέρουν οι πολίτες. Θα το απαιτήσουν και θα το έχουν [...] Θέλουμε σε πέντε χρόνια από σήμερα που θα κάνουμε τον απολογισμό μας να είστε και πάλι εδώ και να σας κοιτάμε στα μάτια. Θέλουμε καθαρές σχέσεις. Καλή αντάμωση, εκεί που πρέπει να δουλέψουμε».



Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Νίκου Μαϊτού:



00:00

00:00







Η βραδιά έκλεισε με νησιώτικη μουσική, χαμόγελα, συζήτηση, κεράσματα και… φωτογραφίες:


Προσθήκη λεζάντας
Προσθήκη λεζάντας




http://www.naxosnow.gr/polis-kosmos-ke-enthousiasmos-stin-anichti-ekdilosi-tis-nisiotikis-politias-stin-paralia-ichitiko-fotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: