slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα των Χρωμάτων ο Απεραθιτης Μιχάλης Οικονόμου ( του Γιάννη του Χαρχαλομιχάλη )

Ο Μιχάλης του Γιάννη του Χαρχαλομιχάλη 
Ο 41χρονος Ναξιώτης  αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου  είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου. 
Η τοποθέτηση καλλιτεχνικού διευθυντή αποτελεί θετική εξέλιξη για το σύνολο που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε βρεθεί σε αδιέξοδο με συσσωρευμένα χρέη και παραιτήσεις διοικούντων, αντιμετωπίζοντας θέμα επιβίωσης.
«Η Ορχήστρα των Χρωμάτων δεν είχε κλείσει ποτέ, απλώς δεν είχε χρήματα να προχωρήσει» λέει από την πλευρά του ο ....
Μιχάλης Οικονόμου ο οποίος επικαλείται την υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ για στήριξη του συνόλου ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ΄όπου αποφοίτησε με άριστα το 1996. Σπούδασε επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο. 

Συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ ενώ έχει τιμηθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των ελληνικών συνόλων καθώς και συνόλων του εξωτερικού: έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Είναι μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και διευθυντής του μουσικού τμήματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Το 2011 εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από 50 εμφανίσεις, ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos.

Παράλληλα με την Ορχήστρα του Κατάρ ο Μιχάλης Οικονόμου έχει συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Gyor στην Ουγγαρία. Από το 2013 είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός του γκαλά των νικητών του διαγωνισμού OPERALIA του Πλάθιντο Ντομίνγκο και πραγματοποιεί περιοδείες του διαγωνισμού ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: