slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλα τα τελικά αποτελέσματα στους 17 Δήμους των Κυκλάδων


Διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο αυτοδιοικητικός χάρτης στους Δήμους των Κυκλάδων, όπου μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής 18 Μαΐου 2014 προέκυψαν οι νέοι δήμαρχοι στα περισσότερα νησιά και αυτοί που θα διεκδικήσουν την δημαρχία των νησιών τους στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Μαΐου 2014.
Όπως αναμενόταν, στα μεγάλα νησιά (Νάξος και Μικρές Κυκλάδες, Μύκονος, Τήνος, Πάρος) οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά θα λύσουν τις διαφορές τους στο Β' γύρο, όπως έγινε οριακά και στη Σύρο, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε η... Σαντορίνη όπου ο κ. Ζώρζος επανεκλέχθηκε από χθες και η Άνδρος όπου εκλέχθηκε πανηγυρικά ο κ. Σουσούδης.
Επανεκλογή των νυν δημάρχων είχαμε επίσης σε Μήλο (Δαμουλάκης), Σίφνο (Μπαμπούνης), Σέριφο (Αντωνάκης), Φολέγανδρο (Βενιός) και Ανάφη (Ρούσσος), ενώ νέους δημάρχος είχαμε και σε Αμοργό (Φωστιέρης), Κέα (Ευαγγέλου), Κύθνο (Γαρδέρης), Κίμωλο (Βεντούρης), Αντίπαρο (Φαρούπος) και Σίκινο (Μαράκης).
Το μεγαλύτερο... θρίλερ σημειώθηκε στην Φολέγανδρο όπου ο κ. Βενιός επανεκλέχθηκε με δύο ψήφους διαφορά, ενώ και στην Σέριφο ο κ. Αντωνάκης επανεκλέχθηκε μόλις για 12 ψήφους!


Δείτε αναλυτικά τι έγινε σε κάθε Δήμο των Κυκλάδων.


Στον μεγαλύτερο και πολυνησιακό Δήμο, αυτόν της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με αποτελέσματα στα 53 από τα 53 εκλογικά τμήματα (ενσωμάτωση 100,00%), ο νυν δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης με το συνδυασμό "Στροφή στο μέλλον-Δημοτική Δράση" ήταν ο μεγάλος νικητής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,08%, αφήνοντας σχεδόν εννιά μονάδες πίσω τον Νίκο Μαϊτό (Νησιωτική Πολιτεία) που συγκέντρωση ποσοστό 36,25%. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον Β' γύρο την προσεχή Κυριακή. Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Βρούτσης (Πολίτες για τα νησιά μας) συγκέντρωσε ποσοστό 13,05%, ενώ μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο εξασφάλισε και η Ευδοκία Ψαρρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ποσοστό 6,62%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Σαντορίνη (29/29 εκλογικά τμήματα), ο νυν δήμαρχος Αναστάσιος Ζώρζος (Θηραϊκή Πολιτεία) θριάμβευσε από την πρώτη Κυριακή και επανεκλέχθηκε με ποσοστό 50,57%. Στη δεύτερη θέση ο Αντώνης Σιγάλας (Σαντορίνη Θηρασιά - Ενότητα Αλλαγή) με ποσοστό 25,11%, τρίτος ο Γιώργος Χάλαρης (Σαντορίνη Ενωτική Πορεία) με ποσοστό 18,41%, τέταρτη η Μαρία Αργυρού (Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας) με ποσοστό 3,89%, ενώ στην τελευταία θέση των προτιμήσεων των Σαντορινιών έμεινε ο Αντώνης Κωνσταντινίδης (ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών) με 2,02%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Θήρας όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στη Μύκονο, με τελικά αποτελέσματα (15/15 εκλογικά τμήματα), μεγάλος νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Κουκάς (Πρωτοβουλία Δράσης) που συγκέντρωσε ποσοστό 45,84% και θα αναμετρηθεί στον Β' γύρο με τον Ανδρέα Φιορεντίνο (Μύκονος επόμενη μέρα) που συγκέντρωσε ποσοστό 40,45%. Η τρίτη υποψήφια για το Δήμο Μυκόνου, η Άννα Καμμή (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου) με ποσοστό 13,71% εξασφάλισε δυο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Μυκόνου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Τελικό αποτέλεσμα έχουμε και στην Πάρο (25/25 εκλογικά τμήματα), όπου ο μεγάλος νικητής είναι ο Μάρκος Κωβαίος (Πάρος Τώρα στην Πράξη) που συγκέντρωσε ποσοστό 44,29%, σχεδόν 18 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τον νυν δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη (Ενιαία Κίνηση Πολιτών - Ενότητα για το Μέλλον) που πήρε το 26,84% των ψήφων. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον Β' γύρο την προσεχή Κυριακή. Από δυο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο εξασφάλισαν και οι Νίκος Σαρρής (Κίνηση Ενεργών Πολιτών - Οικολογία - Συμμαχία - Αλληλεγγύη) με 17,74% και Κωνσταντίνος Ροκονίδας (Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου) με 11,14%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Πάρου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Τήνο στα τελικά αποτελέσματα (25/25 εκλογικά τμήματα), μεγάλος νικητής είναι ο πρώην δήμαρχος Χώρας Τήνου Σίμος Ορφανός (Δημιουργική Πορεία), ο οποίος όμως έχασε για πολύ λίγο την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,33%. Στον Β' γύρο θα αντιμετωπίσει τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά (Τολμάμε Μαζί) που έμεινε επτά ποσοστιαίες μονάδες πίσω (42,40%). Έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο εξασφάλισε ο Νίκος Κουσουνάδης (Κοινό Τηνίων) με ποσοστό 6,23%, ενώ εκτός έμεινε ο Ιάκωβος Πρωτόπαπας (Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου) που συγκέντρωσε ποσοστό 2,05%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Τήνου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή έχουμε στην Άνδρο (36/36 εκλογικά τμήματα), όπου ο Θεοδόσιος Σουσούδης (Νέοι Ορίζοντες) επικράτησε εντυπωσιακά με ποσοστό 59,89%, αφήνοντας δεύτερο τον Ιωάννη Μαλταμπέ (Ανδριακή Ενότητα) με 28,24%. Θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο κέρδισε ο τρίτος υποψήφιος Ιωάννης Καπάκης με ποσοστό 11,88%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Άνδρου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Το ίδιο έγινε και στην Μήλο (11/11 εκλογικά τμήματα), όπου ο νυν δήμαρχος Γεράσιμος Δαμουλάκης (Πρώτα η Μήλος) επανεκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με το εντυπωσιακό ποσοστό 56,19%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σοφία Ψαθά (Η Μήλος αλλιώς) με ποσοστό 32,37%, ενώ δυο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο κέρδισε ο Αντώνης Καβαλιέρος (Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο) με ποσοστό 11,44%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Μήλου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στη Σίφνο (7/7 εκλογικά τμήματα), επανεκλέγεται ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης (Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου) με ποσοστό 54,07%, επικρατώντας του Ιωάννη Γεροντή (Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου) που συγκέντρωσε 45,95% των προτιμήσεων των συμπολιτών του.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Σίφνου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Αμοργό, (7/7 εκλογικά τμήματα), ο Νίκος Φωστιέρης (Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού) εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 51,30%, έναντι 38,83% του νυν δημάρχου Νικήτα Ρούσσου (Αμοργός Κοινωνία Ανθρώπων). Στο νέο δημοτικό συμβούλιο θέση θα έχει και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου (Αμοργιανή Άνοιξη) που συγκέντρωσε ποσοστό 9,87%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Αμοργού όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Κέα (5/5 εκλογικά τμήματα) είχαμε οριακή νίκη του Ιωάννη Ευαγγέλου (Πρόοδος - Ανάπτυξη) που συγκέντρωσε ποσοστό 51,60% έναντι 48,40% της Ειρήνης Βελισσαροπούλου (Όλοι μαζί για την Τζια - Νέες διεκδικήσεις και προοπτικές).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Κέας όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Κύθνο (5/5 εκλογικά τμήματα), νέος δήμαρχος είναι ο Σταμάτης Γαρδέρης (Κύθνος Νέο Ξεκίνημα) που συγκέντρωσε ποσοστό 51,86%, έναντι 48,14% του Αντώνη Ζαμπέτα (Κύθνιων Πολιτεία).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Κύθνου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στη Σέριφο (5/5 εκλογικά τμήματα) είχαμε... ντέρμπι, όπου ο νυν δήμαρχος Αντώνης Αντωνάκης (Ανεξάρτητος συνδυασμός Σέριφος του μέλλοντος) επανεκλέχθηκε για 12 ψήφους διαφορά, αφού συγκέντρωσε το 50,61% έναντι 49,39% του Θεόδωρου Χρυσολωρά (Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Σερίφου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Κίμωλο (3/3 εκλογικά τμήματα), άνετη ήταν η επικράτηση του Κωνσταντίνου Βεντούρη (Δράση και Όραμα) με ποσοστό 58,02%, ενώ η Αργυρώ Λογοθέτη (Δύναμη Προόδου) συγκέντρωσε το 41,98% των προτιμήσεων των συμπολιτών της.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Κιμώλου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Αντίπαρο (2/2 εκλογικά τμήματα), νέος δήμαρχος είναι ο Αναστάσιος Φαρούπος (Αναγέννηση Αντιπάρου) που συγκέντρωσε ποσοστό 54,52% έναντι 45,48% του απερχόμενου δημάρχου Ιωάννη Λεβεντάκη (Ανάπτυξη - Ενότητα - Δημιουργία).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Αντιπάρου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Φολέγανδρο (2/2 εκλογικά τμήματα) είχαμε το μεγαλύτερο... θρίλερ των Κυκλάδων, καθώς ο νικητής κρίθηκε για 2 ψήφος διαφορά! Συγκεκριμένα, ο νυν δήμαρχος Ελευθέριος Βενιός (Ενωμένη Φολέγανδρος) επανεκλέχθηκε με ποσοστό 50,17% έναντι 49,83% του Χρήστου Βενιανάκη (Η δύναμη στους πολίτες).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Φολεγάνδρου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Στην Ανάφη (1 εκλογικό τμήμα), ο Ιάκωβος Ρούσσος (Προοδευτική Κίνηση) επανεκλέγεται δήμαρχος, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 59,89%, έναντι 40,11% του Ιωάννη Χάλαρη (Ανάφη Νέα Πορεία).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Ανάφης όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Τέλος, στην Σίκινο (1 εκλογικό τμήμα). δήμαρχος αναδείχθηκε ο Βασίλης Μαράκης (Μαζί για τη Σίκινο) με ποσοστό 53,28%, ενώ ο Δημήτρης Μάναλης (Σίκινος όλοι μαζί) συγκέντρωσε ποσοστό 46,72%.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του Δήμου Σικίνου όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


πηγή: www.cyclades24.gr


Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές Νοτίου Αιγαίου της περασμένης Κυριακής 18 Μαΐου 2014 όπως τα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: