slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Oι παπανδρεϊκοί; Άλλος για ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε, άλλος για ΔΗΜΑΡ, άλλος για σπίτι του…


Τι απέγιναν, άραγε, οι υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και οι βασικοί συνεργάτες του;
Πόσοι από εκείνους παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, ποιοι στηρίζουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ποιοι τον πολεμούν και ποιοι έχουν ήδη μεταγραφεί σε άλλα κόμματα;
Ας δούμε:



* Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, τον οποίο Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει και για πρωθυπουργό αντί του Λουκά Παπαδήμου(!) πήγε σπίτι του.

* Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ και σκέφτεται να ψηφίσει -όπως έχει πει δημοσίως- είτε ΝΔ είτε τον Γιώργο Γραμματικάκη του Ποταμιού.

* Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και οδεύει προς το Ειδικό Δικαστήριο, με την κατηγορία ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τους φοροφυγάδες συγγενείς του.

* Ο συντονιστής των υπουργών Γιάννης Ραγκούσης βρίσκεται εκτός κομμάτων και μάλλον αναμένει νεύμα του Γιώργου Παπανδρέου για να ενεργοποιηθεί.

* Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας παρεπιδημεί στο Βερολίνο, βρίζει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, και δηλώνει ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου.

* Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα και στις βουλευτικές εκλογές, προφανώς, θα είναι στο πλευρό του.

* Πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί και η πρώτη υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία ο Παπανδρέου είχε ορίσει και πρώτη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την προεδρία του το 2004.

* Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, που επί πολλά πολλά χρόνια ήταν στον πιο στενό κύκλο των συνεργατών Παπανδρέου.

* Ο υπουργός Εσωτερικών και εγκέφαλος του απίθανου Δημοψηφίσματος, Χάρης Καστανίδης, συνεργαζάζεται επισήμως με τη ΔΗΜΑΡ.

* Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, εμπνευστής της θεωρίας περί πραξικοπήματος, βρίσκεται ομοίως στη ΔΗΜΑΡ. Όπως και η ευρωβουλευτής και βέρα παπανδρεϊκή Μαριλένα Κοππά.

* Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και απλώς παρακολουθεί
τα πολιτικά δρώμενα.

* Ο πανίσχυρος στην αρχή Χάρης Παμπούκης κατάλαβε γρήγορα το αδιέξοδο του πράγματος και γύρισε στο Πανεπιστήμιο και στο δικηγορικό του γραφείο.

* Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Παπουτσής, που ήθελε να διεκδικήσει την ηγεσία αλλά δεν διέθετε τις απαιτούμενες ψήφους, έχει τοποθετηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα με πρωτοβουλία Βενιζέλου.

* Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας πήγε σπίτι του.

* Σπίτι του πήγε και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

* Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μετά τον ανασχηματισμό του 2011 τοποθετήθηκε από τον Παπανδρέου πρέσβης στον ΟΟΣΑ, και στη συνέχεια επελέγη για σημαντική θέση στον ΟΗΕ.

* Ο υπουργός Εργασίας και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, ίδρυσε τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, και τώρα συμπορεύεται με τον Βενιζέλο, στο πλαίσιο της Ελιάς.

* Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά σήμερα είναι μαζί του. Διατηρεί ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

* Ο πρώτος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ήθελε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, αλλά το «σήμα» που πήρε από τον πολιτικό μέντρορά του ήταν αρνητικό.

* Από τους υπουργούς, ο μόνος που παραμένει στο ΠΑΣΟΚ -αν και πλήρως αντίθετος με την Ελιά- είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Ανάπτυξης σήμερα.

* Μακριά από τον Βενιζέλο, δίπλα στον Παπανδρέου αλλά και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, είναι η Κατερίνα Μπατζελή υπουργός Γεωργίας το 2009.

www.aixmi.gr/index.php/οι-παπανδρεϊκοί-άλλος-για-συριζα-τράβ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: