slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοκ: Το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας -Δεν διατρέχει κίνδυνο το κορίτσι


Χωρίς άδεια λειτουργούσε το υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε εκμισθώσει μεν το χώρο του συγκεκριμένου πάρκου, αλλά ουδέποτε υπέβαλε αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ.
Μάλιστα, ο χώρος δεν πληρούσε τα μέτρα ασφαλείας, αφού ούτε προστατευτικό δίχτυ υπήρχε, ούτε ο φονικός κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αν και ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές, υποστηρίζει πως ήταν δεμένο. Ωστόσο τα κενά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί αφού στο χώρο δεν υπήρχε περίφραξη και ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο.
Το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και να τραυματιστεί η 9χρονη αδελφή του, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.
Οπως ανέφερε και το Mega, σύμφωνα με την προβλεφθείσα εκ του νόμου διαδικασία, ο επιχειρηματίας πρέπει να προσκομίσει στο δήμο μια βεβαίωση διπλωματούχου μηχανικού και όποια άλλα δικαιολογητικά του ζητηθούν.
Ο δήμος εν συνεχεία δίνει μια προέγκριση και στη συνέχεια οφείλει να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Επιθεωρήσεως Κινηματοθεάτρων το οποίο αποτελείεται από οκτώ μέλη, δηλαδή δυο εκπροσώπους του δήμου, δυο εκπροσώπους της περιφέρειας και έναν εκπρόσωπο του υγειονομικού και έναν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεαμάτων.
Το Συμβούλιο κατόπιν προχωράει σε έλεγχο επιτόπου και ανάλογα με την περίπτωση εγκρίνει, απορρίπτει ή προτείνει αλλαγές και επανέρχεται, συντάσσεται πρακτικό και δίνεται στο δήμο που δίνει και την άδεια.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι το υφιστάμενο κενό για την ασφάλεια των λούνα παρκ δεν είναι επαρκές καθώς ρίχνει όλο το βάρος για την ασφάλεια στον διπλωματούχο μηχανικό που υπογράφει ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν διαπιστευμένοι φορείς πιστοποίησης με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ποινική δίωξη στους τρεις υπαλλήλους του λούνα παρκ
Παράλληλα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, ενώ η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: