slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στην Σαντορίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
30/03/2014 
Στην Σαντορίνη βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή, 29 και 30 Μαρτίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου και η Άννα Μαυρουδή, υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. Παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης της «Νησιωτικής Ανατροπής» για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συνοδευόταν από τη Γιούλα Μπίρμπα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο και τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θήρας.

Σε επαφές τους με κατοίκους της Σαντορίνης, ενημερώθηκαν για ζωτικά ζητήματα που αφορούν το νησί, όπως τον αγώνα των κατοίκων για την ανέλκυση του Sea Diamond, την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, την διαχείριση των απορριμμάτων, και άλλα. Άκουσαν επίσης τα αιτήματα των κατοίκων και των επαγγελματιών για τη δημιουργία νέου εμπορικού λιμανιού αλλά και τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται με την διάνοιξη του δρόμου Οίας-Αεροδρομίου από την περιφέρεια.

Την Κυριακή συμμετείχαν στο ανοιχτό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Υγείας Θήρας όπου και απηύθυναν χαιρετισμό. Η Σαντορίνη αφενός διαθέτει ένα νέο, πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και 3 περίπου χρόνια και αφετέρου το Κέντρο Υγείας της είναι υποστελεχωμένο και χωρίς επαρκή αναλώσιμα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η Σαντορίνη που βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, την ίδια στιγμή να υπολείπεται σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η άρνηση του Υπουργείου Υγείας να εντάξει το Νοσοκομείο στο ΕΣΥ δεν αποτελεί παρά άλλη μια ένδειξη των κυβερνητικών επιλογών για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αλλά και δομών υγείας της χώρας.

Η ουσιαστική ενεργοποίηση των κατοίκων είναι απαραίτητη συνθήκη για την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών τους. Χρειάζεται όμως και μια δυναμική διεκδίκηση από πλευράς της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης: με την συστηματική καταγραφή των ιδιαίτερων υγειονομικών αναγκών της νησιωτικής περιοχής μας, για εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ενίσχυσης των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών στα νησιά μας, έτσι ώστε η νησιωτικότητα να περάσει σε όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως σε αυτόν της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: