slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμοι Π. Αττικής: Οι υποψήφιοι και τα προγνωστικά – Ποιοι δήμαρχοι δεν μπαίνουν στο β΄γύρο

Η ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 
Στην καταγραφή των υποψηφίων δημάρχων στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής προχωράει ηaftodioikisi.gr μετά τα ρεπορτάζ για τους υποψήφιους στις 13 περιφέρειες και τους 12 μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Παράλληλα, με βάση φανερές ή μυστικές δημοσκοπήσεις, πληροφορίες από κάθε δήμο, καταγράφει τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για τη «μάχη» του β΄γύρου αλλά και τον τελικό νικητή.
Οι δήμοι κατ” αλφαβητική σειρά: 

Δ. Αγ. Βαρβάρας
Γρηγόρης Καπλάνης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Αλέκα Φέγγη
Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλάκου
Ελένη Καρανάσιου (ΚΚΕ)
Γιώργος Γεωργιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Μιχάλης Νικητάκης
Μιχάλης Γιάγκας (πρώην αντιδήμαρχος)
Θοδωρής Βασιλάκος
Νίκος Γκουρλιάς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Καπλάνης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα επιτύχει την επανεκλογή του. Κι αυτό γιατί η φερόμενη ως το «δεξί χέρι του δημάρχου» και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Αλέκα Φέγγη, ανακοίνωσε προσφάτως την υποψηφιότητά της. Σύμφωνα, δε,  με γνώστες των τοπικών, φέρεται να τη στηρίζει ο πρώην δήμαρχος και άνθρωπος ο οποίος  ανέδειξε τόσο τον κ. Καπλάνη όσο και την ίδια, Λάμπρος Μίχος. Για τον τελευταίο είχαν ακουστεί σενάρια ότι θα διεκδικούσε και αυτός τη δημαρχία. Σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως θα έπαιρνε πολύ εύκολα τη νίκη. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να εξελιχθεί μία «μάχη» ανάμεσα στον πρώην και το νυν δήμαρχο, δηλαδή, εκείνον που έδωσε κι εκείνον που πήρε το «δακτυλίδι» της διαδοχής. Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιποι υποψήφιοι φέρονται να μην έχουν πολλές τύχες. Μεταξύ άλλων, τη στήριξη των δεξιών ψηφοφόρων αναμένεται να λάβει η Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλακάκου, η οποία χαίρει και της στήριξης του Γιώργου Ρεμπή, πρώην υποψηφιου με το «χρίσμα» της ΝΔ. Από το ΚΚΕ διεκδικεί το δήμο η Ελένη Καρανάσιου και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γεωργιαννάκης. Με έναν επίσης προοδευτικό λόγο, το δήμο διεκδικεί ο Μιχάλης Νικητάκης. Ακόμη, την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ο Μιχάλης Γιάγκας.

Δ. Αγ. Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Γιάννης Σταθόπουλος (ανεξάρτητος, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι)
Βασίλης Γιαννακόπουλος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Ανδρέας Γκιζιώτης (ΚΚΕ)
Κωνσταντίνος Κουβόπουλος
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Στη μάχη για το δήμο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν ο νυν δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Βασίλης Ζορμπάς και ο Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινώσει τη κάθοδό του ως ανεξάρτητος, λαμβάνει όμως τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων. Αυτοί οι δύο αναμένεται να είναι στο β΄ γύρο με τον κ. Σταθόπουλο ο οποίος το 2010 είχε μείνει για πολύ λίγο εκτός β΄ γύρου να δείχνει το φαβορί για να κερδίσει το δήμο, στηριζόμενος στη μεγάλη φθορά του νυν δημάρχου αλλά και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο προερχόμενος από τον Κεντρώο χώρο, Βασίλης Γιαννακόπουλος διεκδικεί επίσης, χωρίς όμως πολλές πιθανότητες, τη δημαρχία, ενώ το «παζλ» των υποψηφιοτήτων, συμπληρώνουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Κουβόπουλος και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, με τον τελευταίο νεαρό υποψήφιο να μην αρνείται τις σχέσεις του με τη ΝΔ (ο 29χρονος έχει «κολλήσει ένσημα» στο γραφείου Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως ΝΔ) και, τέλος, την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει από πλευράς ΚΚΕ, ο Ανδρέας Γκιζιώτης. Υποψήφιος θα είναι και ο Σπύρος Αλεξίου, επικεφαλής της παράταξης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» στην οποία συμμετέχουν ανένταχτοι Αριστεροί.

Δ. Αγ. Δημητρίου
Μαρία Ανδρούτσου (δήμαρχος, προερχόμενη από ΠΑΣΟΚ)
Βασίλης Κουτσοβασίλης (ΣΥΡΙΖΑ)
Χρήστος Πρεκετές (προερχόμενος από ΝΔ)
Φάνης Οικονομάκος
Νίκος Βρεττός
Παναγιώτης Κοκκώνης
Γιώτα Δήμου (ΚΚΕ)
Δυσοίωνο είναι το μέλλον για την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, καθώς υπάρχει μεγάλη προσφορά υποψηφίων για τον πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται, αυτόν της Κεντροαριστεράς: Ο Φάνης Οικονομάκος, ο οποίος, σύμφωνα με γνώστες των κοινών στο δήμο, έχει ξεκινήσει δυναμικά  την καμπάνια του και οι Νίκος Βρεττός, ο οποίος στηρίζεται και από το πρώην υποψήφιο Μανώλη Παπαδακάκη, και ο Παναγιώτης Κοκκώνης. Επίσης, Υποψήφιος για το δήμο, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και ο Βασίλης Κουτσοβασίλης, ο οποίος, σύμφωνα με προβλέψεις τοπικών παραγόντων έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στον β’ γύρο. Από τον συντηρητικό χώρο προερχόμενος όσο και από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου το 2010 που είχε λάβει τη στήριξη της ΝΔ, διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο, ο Χρήστος Πρεκετές. Το ΚΚΕ στηρίζει τη Γιώτα Δήμου.

Δ. Αγ. Αναργύρων – Καματερού
Νίκος Σαράντης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Κομματάς (ΣΥΡΙΖΑ)
Νίκος Νταηλάκης
Δημήτρης Κατσαντώνης (ΚΚΕ)
«Μάχη»  ανάμεσα στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχο Νίκο Σαράντη και τον ιδιαίτερα ενισχυμένο μετά και τη συνεργασία με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ «αντιμνημονιακό» Σταύρο Νικητόπουλο που στις εκλογές του 2006 είχε πάρει τοδιόλου ευκαταφρόνητο 15,3%,  υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Κομματάς,  αναμένεται να δοθεί στο β΄γύρο. «Σφήνα» στους δύο προσπαθούν να μπουν ο Νίκος Νταηλάκης, ο οποίος κατεβαίνει επίσης ανεξάρτητος αλλά φέρεται να επιλέγεται κυρίως από το χώρο της Λαϊκής Δεξιάς αλλά και ο υποψήφιος του  ΚΚΕ, Δημήτρης Κατσαντώνης.

Δήμος Αγκιστρίου
Γιάννης Αθανασίου (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Στο Δήμο Αγκιστρίου μέχρι στιγμής υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει ο νυν δήμαρχος Γιάννης Αθανασίου (προερχόμενος από τη ΝΔ) που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 84,61%

Δ. Αθηναίων
Γιώργος Καμίνης (Δήμαρχος, ανεξάρτητος, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΔΡΑΣΗ)
Άρης Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ)
Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ)
Νικήτας Κακλαμάνης
Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ)
Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ)
Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή)
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Ιωάννα Κοντούλη (Οικολόγοι Πράσινοι)
Γιάννης Σακκάς
Σταύρος Βιδάλης
Μάριος Στρόφαλης
Νίκος Αβραμίδης
Ο χαρακτηρισμός του «φαβορί» για την επικράτηση στην πρωτεύουσα αποδίδεται στο νυν δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η παρουσία του στον β’ γύρο θεωρείται δεδομένη. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος, ωστόσο, λαμβάνει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΡΑΣΗΣ και του τμήματος που έχει αποσχιστεί από τους Οικολόγους Πράσινους, αναμένεται, σύμφωνα πάλι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να αναμετρηθεί στο τελικό στάδιο της εκλογικής αναμέτρησης με έναν από τους ανθυποψηφίους του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) ή Άρη Σπηλιωτόπουλο (ΝΔ). Με τα σημερινά δεδομένα, ο προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ, πρόσφατα διαγραφείς από το κόμμα, Νικήτας Κακλαμάνης, συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά που δεν του επιτρέπουν να φιλοδοξεί τη μετάβασή του στο β΄ γύρο. Ομοίως και η υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού. Υποψηφιότητες, με στόχο την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν ανακοινώσει ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο Ηλίας Κασιδιάρης από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ανεξάρτητος υποψήφιος με νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό, η Ιωάννα Κοντούλη που στηρίζεται από τους «Οικολόγους Πράσινους», ο Γιάννης Σακκάς, ο Σταύρος Βιδάλης, ο Μάριος Στρόφαλης και ο Νίκος Αβραμίδης με το «Παναθηναϊκό Κίνημα»

Δ. Αιγάλεω
Χρήστος Καρδαράς (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Δημήτρης Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννης Γκίκας (προερχόμενος από ΝΔ)
Βιβή Δάγκα (ΚΚΕ)
Δημήτρης Μπογράκος
Γιάννης Κάντζος (ΑΝΕΛ)
Με τα σημερινά δεδομένα ως φαβορί για το  β΄γύρο προβάλουν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπίρμπας και ο υποψήφιος της ΝΔ Γιάννης Γκίκας ο οποίος παίρνει τα σκήπτρα από τον πρώην δήμαρχο και νυν γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ Δημήτρη Καλογερόπουλο. Κι αυτό γιατί ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) σημερινός δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς φαίνεται ότι έχει υποστεί αρκετά μεγάλη φθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του τόσο λόγω της κατάρρευσης του κόμματός του όσο και λόγω αδυναμίας διαχείρισης της δύσκολης αναφορικά με τα οικονομικά, κατάστασης που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο δήμο.  Το δήμο διεκδικούν επίσης η Βιβή Δάγκα από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Κάντζος που στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Μπογράκος, ο οποίος κατεβαίνει ανεξάρτητος.

Δ. Αίγινας
Φίλιππος Τζίτζης (αντιδήμαρχος)
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος
Αντώνης Ντελής
Στέλιος Κοττάκης (ΚΚΕ)
Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακιώτης δεν φαίνεται ότι θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Αντίθετα υποψήφιος θα είναι ο αντιδήμαρχος Φίλιπππος Τζίτζης, ενώ την ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσει ξανά ως ανεξάρτητος και ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος. Υποψήφιοι θα είναι και πάλι ο Στέλιος Κοττάκης με το ΚΚΕ αλλά και ο εκπαιδευτικός Αντώνης Ντελής.


Δ. Αλίμου
Θάνος Ορφανός (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Νίκος Τσαμπαρλής (προερχόμενος από ΝΔ)
Ελένη Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ)
Ανδρέας Κονδύλης
Κυριακή Καμαρινού (ΚΚΕ)
Χάρης Μέξας (Χρυσή Αυγή)
Τρεις υποψήφιοι θα «κονταροχτυπηθούν» προκειμένου να περάσουν στο β’ γύρο και να δώσουν την τελική «μάχη» για τη θέση του δημάρχου. Πρόκειται για το νυν δήμαρχο, Θάνο Ορφανό, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το Νίκο Τσαμπαρλή, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και την Ελένη Μπελιά, η οποία λαμβάνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και, σύμφωνα με στελέχη του κόμματός της, έχει πολλές πιθανότητες ακόμα και για την τελική επικράτηση. Άλλωστε από τους Θ. Ορφανό και Ν. Τσαμπαρλή, φαίνεται πως θα «κλέψει» ψήφους ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος είχε τελέσει αντιδήμαρχος του κ. Ορφανού. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ θα επιλέξουν την Κυριακή Καμαρινού. Τέλος, οι οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος, θα επιλέξουν τον Αντιπλοίαρχο Ε.Α., Χάρη Μέξα.

Δ. Αμαρουσίου
Γιώργος Πατούλης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Κώστας Βλάχος
Λευτέρης Μαγιάκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Θανάσης Φωτόπουλος (ΚΚΕ)
Δημήτρης Πολυχρονιάδης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Δορύλαος Κλαπάκης
Γιώργος Καραμέρος
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και νυν δήμαρχος Γιώργος Πατούλης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι σχέσεις του με τη ΝΔ είναι γνωστές, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται να θέλει να το… θυμίζει ενόψει των επικείμενων εκλογών. «Όχι σε κομματικά προτάγματα», είπε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο Κώστας Βλάχος, γιος του πρώην δημάρχου Χρήστου Βλάχου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποσπάσει ψήφους από τον νυν δήμαρχο. Ξανακατεβαίνει υποψήφιος ο Λευτέρης Μαγιάκης έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υποψήφιος Θανάσης Φωτόπουλος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Ο Δορύλαος Κλαπάκης ξανακατεβαίνει ως ανεξάρτητος (προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ), όπως επίσης και ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Καραμέρος. Τέλος, την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, προερχόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δ. Ασπροπύργου
Νίκος Μελετίου (δήμαρχος,προερχόμενος από ΝΔ)
Γιάννης Ηλίας (περιφερειακός σύμβουλος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Δημήτρης Μπακάλης (ΚΚΕ)
Βαγγέλης Παπανικολάου (ΣΥΡΙΖΑ)
Ο Νίκος Μελετίου επιδιώκει  την ανανέωση της θητείας του. Είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη της ΝΔ. Φέτος δεν έχει λάβει το επίσημο «χρίσμα», ωστόσο δεν είναι κρυφές οι σχέσεις του με το κόμμα. Από το χώρο της ΝΔ αλλά με πιο κεντρώο προφίλ από τον κ. Μελετίου είναι ο, ιδιαίτερα δραστήριος, ανεξάρτητος υποψήφιος,  Γιάννης Ηλίας, ο οποίος προβλέπεται να αντιμετωπίσει στον β’ γύρο το νυν δήμαρχο. ποθα είναι και πάλι ο Δημήτρης Μπακάλης από πλευράς ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Παπανικολάου ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δ. Αχαρνών
Σωτήρης Ντούρος (δήμαρχος)
Σπύρος Βρεττός
Αναστασία Μπράχου
Θανάσης Κατσιγιάννης (προερχόμενος από ΝΔ)
Οδυσσέας Καμπόλης (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Τοπαλλανίδης (ΚΚΕ)
Γιάννης Κασσαβός
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Προβλήματα με την παράταξή του αντιμετωπίζει ο δήμαρχος, Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Αποσχίστηκε από αυτήν ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Βρεττός, παίρνοντας μαζί του και μια ομάδα δημοτικών συμβούλων. Η «φρέσκια» παράταξη με επικεφαλής την Αναστασία Μπράχου, αναμένεται να πάρει επίσης ψηφοφόρους από το νυν δήμαρχο. Η ίδια ήταν δημοτική σύμβουλος του Σ. Ντούρου. Ψηφοφόροι από το χώρο της ΝΔ θα επιλέξουν τον Θανάση Κατσιγιάννη, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν τον Οδυσσέα Καμπόλη και οι υποστηρικτές του ΚΚΕ, τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη. Επιμένει στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα (όπως και το 2010) ο Γιάννης Κασαβός, ο οποίος, πάντως, προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το δήμο θα διεκδικήσει επίσης ο προερχόμενος από τον Κεντρώο χώρο, το «παλικάρι του λαού», όπως είναι το παρατσούκλι του στην τοπική κοινωνία, ανεξάρτητος υποψήφιος, Παναγιώτης Γρηγοριάδης

Δ. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Σπύρος Πανάς (δήμαρχος)
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Δημητρης Δαβάκης
Λυδία Αργυροπούλου
Ανδρέας Κάσδαγλης
Θάνος Ματόπουλος
Κωνσταντίνος Πασακυριάκος (ΚΚΕ)
Ο νυν δήμαρχος Σπύρος Πανάς θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Πρέπει όμως να δώσει σκληρή «μάχη» με τους ανθυποψηφίους του. Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει ο Δημοσθένης Δόγκας όπως και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεύτερος στις εκλογές του 2010. Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Δημήτρης Δαβάκης, η Λυδία Αργυροπούλου και ο Ανδρέας Κάσδαγλης. Όλοι τους αποτελούν ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να λαμβάνει ο υποψήφιος Θάνος Ματόπουλος και του ΚΚΕ ο Κωνσταντίνος Πασακυριάκος.

Δ. Βριλησσίων
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Ξενοφών Μανιατογιάννης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Γιάννης Τσούτσιας (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Βήττος (ΚΚΕ)
Νίκος Ζήσης
Κώστας Παπασπήλιου
Ανάμεσα στους ίδιους με το 2010 υποψηφίους θα έχουν να επιλέξουν για δήμαρχο οι δημότες Βριλησσίων. Ο νυν δήμαρχος προερχόμενος από τη ΝΔ Κωνσταντίνος Ιωαννίδης που, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες έχει υποστεί μεγάλη φθορά λόγω και της κόντρας του με τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο, θα αναμετρηθεί, στον β’ γύρο, με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητο όμως υποψήφιο, καθώς έχει διαχωρίσει τη θέση του με το Κίνημα,  Ξενοφών Μανιατογιάννη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον υποψήφιο Γιάννη Τσούτσια και το ΚΚΕ τον Βασίλη Βήττο. Επιμένει ανεξάρτητος ο Νίκος Ζήσης, ενώ ως ανεξάρτητος κατεβαίνει ο Κώστας Παπασπήλιου.

Δ. Βύρωνος
Χρήστος Γώγος
Παναγιώτης Κόνσουλας (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Αλέξης Σωτηρόπουλος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Άκης Κατωπόδης (ΣΥΡΙΖΑ)
Παναγιώτης Πάλμος (ΚΚΕ)
Μίλτο Μπαντή
Μετά την ανακοίνωση του νυν «γαλάζιου» δημάρχου, Νίκου Χαρδαλιά, ότι δεν προτίθεται να κατέβει στις εκλογές, το τοπίο είναι θολό στον Βύρωνα. Ο συνεργάτης του Χρήστος Γώγος κατεβαίνει με ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο έχοντας απέναντι τον (μόνιμο αντίπαλο του απερχόμενου δημάρχου) Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον Άκη Κατωπόδη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παναγιώτη Πάλμο που στηρίζεται από το ΚΚΕ και τον ανεξάρτητο Μίλτο Μπαντή. Φαίνεται, δε, ότι, κουβαλώντας πάνω τη μεγάλη φθορά του απερχόμενου δημάρχου (σ.σ. άλλωστε, οι κακές γλώσσες στο Βύρωνα λένε ότι είναι ένας από τους λόγους που αποχώρησε, θα δυσκολευθεί πολύ αν όχι να μπει στο β΄ γύρο αλλά να κερδίσει. Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει και ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Π. Κόνσουλα.

Δ. Γαλατσίου
Κυριάκος Τσίρος (δήμαρχος, προέρχεται από ΝΔ)
Μανώλης Πρωτονοτάριος
Νίκος Μαγκανάρης
Γιώργος Μαρκόπουλος
Σπύρος Παναγιώτου (ΣΥΡΙΖΑ)
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης (ΚΚΕ)
Ρευστά είναι τα πράγματα στο δήμο Γαλατσίου, καθώς, ο νυν δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος ο οποίος το 2010 είχε τη στήριξη της ΝΔ, ωστόσο αυτή τη φορά, φέρεται να προτιμάει τον «μανδύα του ανεξάρτητου», διεκδικεί  από μειονεκτική θέση, λόγω της μεγάλης φθοράς που έχει υποστεί καθώς η θητεία του θεωρείται μάλλον αποτυχημένη, μια δεύτερη τετραετία. Εκτός αυτού ο κ. Τσίρος έχει να αντιμετωπίσει τον Μανώλη Πρωτονοτάριος, παλαιό αυτοδιοικητικό, που απομακρύνθηκε από την παράταξη του νυν δημάρχου, αν και ήταν στενός συνεργάτης του και κατεβαίνει ανεξάρτητος. Σε ένα δήμο με πολλούς Ναξιώτες, η καταγωγή του φαίνεται πως ωθήσει πολλούς ψηφοφόρους να τον επιλέξουν. Ο επίσης προερχόμενος από τη Νάξο, με Κεντρώο, όμως, προφίλ, Νίκος Μαγκανάρης κατεβαίνει και αυτός ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Από το συντηρητικό χώρο αναμένεται να προσελκύσει ψηφοφόρους ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Μαρκόπουλος, γνωστός όμως για τις σχέσεις του με τη ΝΔ. Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι θα έχουν πλέον μία επιλογή, αντί δύο των εκλογών του 2010. Τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ο Σπύρος Παναγιώτου. Το ΚΚΕ στηρίζει ένας επίσης παλιό, όσο και αξιόλογο, αυτοδιοικητικό τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη. Με τόσους υποψήφιους στο Γαλάτσι είναι νωρίς ακόμη όχι μόνο για να εκτιμηθεί ποιος θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών αλλά και το ποιοι θα μπουν στο β΄ γύρο.


Δ. Γλυφάδας
Παναγιώτης Κόκκορης (δήμαρχος, προέρχεται από ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Παπανικολάου (προέρχεται από ΝΔ)
Τάσος Ταστάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Αθηνά Γλυνού
Σταύρος Τάσσος (ΚΚΕ)
Νίκος Πυρουνάκης
Σωτήρης Βοργιάς (Χρυσή Αυγή)
«Μάχη» μεταξύ δύο αναμένεται να διεξαχθεί στο δήμο της Γλυφάδας. Ο νυν δήμαρχος που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ το 2010, Παναγιώτης Κόκκορης, θα αναμετρηθεί με τον Γιώργο Παπανικολάου, ανεξάρτητο υποψήφιο, στέλεχος της ΝΔ, ωστόσο και ευρωβουλευτής της παράταξης. Παρ’ όλα αυτά, στον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζουν πως ο υποψήφιος τον οποίο έχουν επιλέξει να στηρίξουν, Τάσος Ταστάνης, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να περάσει στο β’ γύρο, αφήνοντας κάποιον από τους δύο εκτός νυμφώνος Τον χώρο ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναμένεται να προσελκύσει η Αθηνά Γλυνού. Ξανακατεβαίνει υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τάσσος. Προερχόμενος από την Κινηματική Αριστερά, έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Νίκος Πυρουνάκης. Τέλος η Χρυσή Αυγή στέλνει υποψήφιο τον Σωτήρη Βοργιά.

Δ. Δάφνης – Υμηττού
Μιχάλης Σταυριανουδάκης (δήμαρχος, προέρχεται από ΝΔ)
Μπάμπης Αλεξάτος (ΣΥΡΙΖΑ)
Ναυσικά Τόλια (ΚΚΕ)
Γιώργος Μητροβγένης
Δεν λείπουν τα προβλήματα από την παράταξη του δημάρχου Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη της ΝΔ. Σύμβουλοί του έχουν αποσυρθεί και η παράταξή του μοιάζει αποδυναμωμένη. Το δήμο διεκδικεί ο Μπάμπης Αλεξάτος, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αναμετρηθεί με το νυν δήμαρχο στο β΄ γύρο με ισχυρές πιθανότητες να τον κερδίσει. Τις υποψηφιότητες τους έχουν ανακοινώσει η Ναυσικά Τόλια, η οποία έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μητροβγένης, ο οποίος κατεβαίνει με μια ανεξάρτητη συλλογικότητα στις εκλογές και αναμένεται να προσελκύσει ψήφους από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δ. Διονύσου
Γιάννης Καλαφατέλης (δήμαρχος)
Παναγιώτης Μπιτάκος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Ζυγούνας (ΣΥΡΙΖΑ)
Ζωή Σώκου (ΚΚΕ)
Διονύσης Ζαμάνης
Με τη μεγάλη φθορά των 3,5 ετών αρνητικού έργου, ο Γιάννης Καλαφατέλης ζητά την επανεκλογή του, όπως και το 2010 όταν είχε κατέβει και πάλι ανεξάρτητος αλλά αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένος. Απέναντι του ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συνεχιστής της παράταξης του πρώην δημάρχου Δροσιάς, Π. Βορριά, Παναγιώτης Μποτάκος που λέγεται ότι έχει τη στήριξη της (κατοίκου της περιοχής και βουλευτού ττικής) Εύης Χριστοφιλοπούλου και ο Γιώργος Ζυγούνας, ο οποίος διεκδικεί το δήμο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και φέτος κατεβαίνει υποψήφια με τη στήριξη του ΚΚΕ η Ζωή Σώκου. Το δήμο διεκδικεί επίσης ο Διονύσης Ζαμάνης, επίσης ανεξάρτητος.

Δ. Ελευσίνας
Γιώργος Τσουκαλάς (δήμαρχος)
Κώστας Βαμβακάς (ΣΥΡΙΖΑ)
Δημήτρης Βαρδαβάκης (ΚΚΕ)
Βασίλης Τόλης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Νίκος Βιλλιώτης
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα με τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Αμπατζόγλου, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς, ωστόσο έχει κατηγορηθεί ότι έχει απομακρυνθεί από το πολιτικό του παρελθόν και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2010 είχε σταθεί το πλευρό του Γ. Αμπατζόγλου, αυτή τη φορά στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Βαμβακά. Από την πλευρά του ΚΚΕ διεκδικεί και πάλι τον δήμο ο Δημήτρης Βαρδαβάκης. Υποψήφιος ξανακατεβαίνει και ο Βασίλης Τόλης, ο οποίος στις εκλογές του 2010 είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμάται ότι ο ίδιος, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και ο νυν δήμαρχος, είναι οι πιο ισχυροί διεκδικητές του θώκου. Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δήμο, έχει ανακοινώσει και ο Νίκος Βιλλιώτης.

Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης
Χρήστος Κορτζίδης (δήμαρχος, ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννης Κωνσταντάτος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Θόδωρος Λιάπης (ΚΚΕ)
Βαγγέλης Βαζαίος
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, φαίνεται πως δεν απειλείται ουσιαστικά από τους ανθυποψηφίους τους και τίθεται φαβορί για την επανεκλογή του, προσφέροντας στο ΣΥΡΙΖΑ μια άνετη νίκη. Αντίπαλοί του θα είναι ο Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος το 2010 είχε λάβει το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ, φέτος όμως έχει συμμαχήσει και με «γαλάζιους» συμβούλους», ο Θόδωρος Λιάπης ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Βαγγέλης Βαζαίος.

Δ. Ζωγράφου
Κώστας Καλλίρης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Παναγιώτης Αγγελόπουλος (προερχόμενος από ΝΔ)
Θόδωρος Μετικαρίδης
Τίνα Κατσαφάκη (ΣΥΡΙΖΑ)
Ανδρέας Καραβίδας (ΚΚΕ)
Ράνια Νενεδάκη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Αντώνης Πέττας
Ο Κώστας Καλλίρης που το 2010 είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, ξανακατεβαίνει υποψήφιος διεκδικώντας την επανεκλογή του αλλά είναι εμφανώς αποδυναμωμένος και με πολλούς δημοτικούς του συμβούλους να έχουν αποχωρήσει από την παράταξη του. Τις ψήφους τους διεκδικούν η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ που το 2006 είχε στηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ, Τίνα Καφατσάκη και ο, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 2002, Αντώνης Πέττας. Ένας από τους τρεις με πιθανότερη την κ. Καφατσάκη αναμένεται να αναμετρηθεί στο β΄ γύρο με τον επίσημο συνεχιστή της δημαρχίας Καζάκου, προερχόμενο από τη ΝΔ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος ωστόσο τονίζει την «ακομμάτιστη» υποψηφιότητά του. Στο πλευρό του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος του 2010, Μπάμπης Κρανιώτης. Απέναντί του ο Θόδωρος Μετικαρίδης, ο οποίος επίσης προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Από πλευράς ΚΚΕ θα κατέβει υποψήφιος ο Ανδρέας Καραβίδας, ενώ την Αριστερά των κινημάτων θα εκπροσωπήσει η Ράνια Νενεδάκη.

Δ. Ηλιούπολης
Βασίλης Βλασσόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Χρήστος Κοκοτίνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Τάσος Ευσταθίου (ΝΔ)
Γιάννης Αναγνώστου (πρώην δήμαρχος , προερχόμενος από της ΝΔ)
Δημήτρης Πανταζόπουλος
Τασία Τσατσούλη (ΚΚΕ)
Αργυρώ Πίκουλα
Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, επιχείρησε το τελευταίο διάστημα να κάνει ανοίγματα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς επιτυχία. Έτσι, απέναντί του θα έχει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Κοκοτίνη, τον υποψήφιοι της ΝΔ Τάσο Ευσταθίου και τον, προερχόμενο από τη ΝΔ, πρώην δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου, τους οποίους θα επιλέξουν ψηφοφόροι του συντηρητικού χώρου: Δύο από τους τρεις αναμένεται να αναμετρηθούν στο β΄ γύρο για τη δημαρχία. Υποψήφιοι θα είναι η Τασία Τσατσούλη με το ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι Αργυρώ Πίκουλα, και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος.

Δ. Ηρακλείου Αττικής
Παντελής Βλασσόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Σταύρος Γεωργόπουλος (προερχόμενος από ΝΔ)
Γιώργος Μαστοράκος
Νίκος Μπάμπαλος
Κυριάκος Κουτρούλης
Ειρήνη Κατσινοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Λυκούρας (ΚΚΕ)
Δύο μικροί «εμφύλιοι» θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο. Απέναντι στον νυν δήμαρχο, Παντελή Βλασσόπουλο, τίθεται ο πρώην δήμαρχος, Σταύρος Γεωργόπουλος. Αν και προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, θα αντιπαρατεθούν με διαφορετικές παρατάξεις, χωρίς καμία να έχει λάβει το «χρίσμα» του κεντρικού κόμματος. Το 2010 ο Π. Βλασσόπουλος είχε κερδίσει ως ανεξάρτητος, ενώ ο Σ. Γεωργόπουλος είχε τη στήριξη της ΝΔ. Μάλιστα η αναμέτρησή του στις προσεχείς εκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κ. Γεωργόπουλος  έχει ένα νέο μεγάλο «όπλο» σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση που ίσως και να τον στείλει ακόμα και στον δημαρχιακό θώκο. Αυτό το όπλο είναι η Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα η σχέση του με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, με τον οποίο λέγεται ότι είναι συγγενείς. Δεδομένο είναι ότι έχουν κοινή καταγωγή, τη Μάνη. Έτσι, το σενάριο που έχει κυκλοφορήσει φέρνει τον κ. Γεωργόπουλο να είναι ανεπίσημα ο εκλεκτός της ΧΑ, η οποία δεν «κατεβάζει» υποψήφιο στον τόπο δολοφονίας των μελών της, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής της, Γιώργος Γερμενής, είναι Ηρακλειώτης, γιος παλαιού αρτοποιού της πόλης και έχει δυναμική στην περιοχή. Στα ίδια «ύδατα» θα προσπαθήσουν να «ψαρέψουν» ψηφοφόρους οι Γιώργος Μαστοράκος και Νίκος Μπάμπαλος οι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πιο… αριστερά θα κινηθεί ο Κυριάκος Κουτρούλης επίσης υποψήφιος για το δήμο, ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμαχήσει με το Νώντα Σπυρόπουλο (αδερφό του Ροβέρτου Σπυρόπουλου), ο οποίος το 2010 είχε λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους επιδιώκουν οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τα κόμματα της Αριστεράς. Η Ειρήνη Κατσινοπούλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Λυκούρας που στηρίζεται από το ΚΚΕ, εκτιμούν πως τα ποσοστά των παρατάξεών τους μπορούν να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα των προηγούμενων εκλογών.

Δ. Ιλίου
Νίκος Ζενέτος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Κωνσταντίνος Κάβουρας (ΣΥΡΙΖΑ)
Μπάμπης Καούκης (προερχόμενος από ΝΔ)
Σταυρούλα Τσίτσου (ΚΚΕ)
Πάνος Κουτσιανάς
Χρήστος Μπατσής
Μεγάλη είναι η φθορά που έχει υποστεί ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο οποίος κατηγορηθεί από πολλούς ότι έχει στρέψει την παράταξή του προς τα… Δεξιά. Απέναντί του, ο Κωνσταντίνος Κάβουρας, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ως ο πιθανότερος αντίπαλός του στον β’ γύρο, αλλά και ο Χρήστος Μπατσής ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και συντονιστικής νέας δημοτικής παράταξης, ο οποίος ασκεί έντονη κριτική προς τον κ. Ζενέτο. Το συντηρητικό χώρο αναμένεται να εκφράσει ο Μπάμπης Καούκης, ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Το ΚΚΕ θα στηρίξει την Σταυρούλα Τσίτσου. Ψηφοφόρους από τον Αριστερό χώρο θα προσελκύσει και ο Πάνος Κουτσιανάς.

 Δ. Καισαριανής
Αντώνης Καμπάκας (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Κοντόσταυλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Ηλίας Σταμέλος (ΚΚΕ)
Θεόδωρος Ιωαννίδης (προερχόμενος από ΝΔ)
Ο δήμος Καισαριανής φαίνεται πως θα αλλάξει χέρια, ωστόσο δεν μπορούν να εκφραστούν σαφείς προβλέψεις για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με την παράταξή του να έχει εισέλθει σε μια δύσκολη περίοδο. Χαρακτηριστική είναι η αποχώρηση του Κώστα Αναγνωστάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον  Γιώργο Κοντόσταυλο ο οποίος χαίρει εκτίμησης του πρώην αυτοδιοικητικού στελέχους και πρώην δημάρχου, Σπύρου Τζόκα και εμφανίζεται να είναι το φαβορί για την τελική επικράτηση. Το ΚΚΕ στηρίζει τον Ηλία Σταμέλο, ενώ ο Θεόδωρος Ιωαννίδης θα απευθυνθεί προς ένα συντηρητικό ακροατήριο, προερχόμενος από τη ΝΔ.

Δ. Καλλιθέας
Βάσω Μαργαρίτη
Θοδωρής Ψαλιδόπουλος
Λάζαρος Λασκαρίδης
Παναγιώτης Σκανδαλάκης (προερχόμενος από ΝΔ)
Δημήτρης Κάρναβος (προερχόμενος από ΝΔ)
Βαγγέλης Παπαδάκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Δημόπουλος (ΚΚΕ)
Φλώρα Βαζαίου
Κώστας Γρίβας
Γιώργος Γερολυμάτος
Στην Καλλιθέα θα έχουμε αλλαγή δημάρχου μετά την ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Όπως ήταν αναμενόμενο, η παράταξή του διασπάστηκε. Τις υποψηφιότητές του ανακοίνωσαν η αναπληρώτρια δήμαρχος, Βάσω Μαργαρίτη, η οποία φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη των περισσοτέρων συντρόφων της και ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. Στο ίδιο ακροατήριο, απευθύνεται και ο Λάζαρος Λασκαρίδης, ανεξάρτητος υποψήφιος, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ που επέλεξε να συμπορευθεί με την Λούκα Κατσέλη και την «Κοινωνική Συμφωνία». Προσπάθεια να συσπειρώσουν γύρω από την υποψηφιότητά τους το τμήμα των εκλογέων που βρίσκονται στο Δεξιό χώρο, καταβάλλουν οι Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος το 2010 είχε λάβει το «χρίσμα» από τη ΝΔ. Πιο αδύναμες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Παπαδάκη ο οποίος στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, του Βασίλη Δημόπουλου,  ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, της Φλώρας Βαζαίου και του Κώστα Γρίβα. Πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τραγουδιστή, Γιώργου Γερολυμάτος, στο β΄ γύρο αναμενόταν να αναμετρηθούν ένας εκ των τριών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (Μαργαρίτη, Ψαλιδόπουλος, Λαζαρίδης) και ένα από το χώρο της ΝΔ (Σκανδαλάκης, Κάρναβος), ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η δυναμική του κ. Γερολυμάτου.

Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Λουκάς Τζανής (δήμαρχος)
Ζαχαρίας Ζούπης (ΔΗΜΑΡ)
Χρήστος Βρεττάκος (ΣΥΡΙΖΑ)
Ηλίας Πατίδης (ΚΚΕ)
Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Χρήστος Σαλαλές
Αποδυναμωμένος εμφανίζεται ο νυν δήμαρχος Λουκάς Τζανής, ο οποίος,  όπως και το 2010,  κατεβαίνει ανεξάρτητος αν και είχε σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την ανανέωση της θητείας του. Αντίπαλοί του ο Χρήστος Βρεττάκος από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηλίας Πατίδης από το ΚΚΕ και ο Ζαχαρίας Ζούπης από τη ΔΗΜΑΡ o ο οποίος φαίνεται ότι έχει και τις λιγότερες πιθανότητες από τους τέσσερις να μπει στο β΄ γύρο.  Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στελεχώνει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ενώ ο υποψήφιος Χρήστος Σαλαλές, υπολογίζεται να λάβει ψήφους από το συντηρητικό χώρο.

Δ. Κηφισιάς
Νίκος Χιωτάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Πάνος Ραυτόπουλος
Γιώργος Θωμάκος
Παναγιώτης Κανακάκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Νίκος Σφαντός (ΚΚΕ)
Τη φθορά των τριών τετραετιών στο Δήμο Κηφισιάς αντιμετωπίζει ο νεοδημοκράτης Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος κάνει ότι μπορεί για να την μειώσει, όπως πρόσφατα η σύμπραξη με τον Βασίλη Βάρσο, επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Αντίπαλοί του οι Πάνος Ραυτόπουλος, Νίκος Αναγνωστάτος, Γιώργος Θωμάκος και Παναγιώτης Κανακάκης. Οι δύο τελευταίοι απευθύνονται στους δημότες που πρόσκεινται στην Αριστερά και προσφάτως έβγαλαν «μαχαίρια» αναμεταξύ τους, ωστόσο ο δεύτερος στηρίζεται επισήμως από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Σφαντού.

Δ. Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ και στήριξη ΔΗΜΑΡ)
Ελευθερία Παπουτσιδάκη (ΚΚΕ)
Καίτη Κυλάκου (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Βουγιουκλάκης (προερχόμενος από ΝΔ)
Εύκολα ή δύσκολα ο νυν δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης, εκτιμάται πως θα ανανεώσει τη θητεία του. Το 2010 είχε λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων και φέτος επιδιώκει να συσπειρώσει ψηφοφόρους από έναν ευρύτερο χώρο. Δεύτερο, στην προηγούμενη τοπική εκλογική αναμέτρηση, είχε έρθει το ΚΚΕ το οποίο φέτος κατεβάζει υποψήφια την Ελευθερία Παπουτσιδάκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην Καίτη Κυλάκου, η οποίατο 2010 είχε λάβει μόλις 5,9%. Χωρίς επίσημο «χρίσμα», από πλευράς ΝΔ , διεκδικεί το δήμο ο Βασίλης Βουγιουκλάκης.

Δ. Κρωπίας
Δημήτρης Κιούσης (δήμαρχος)
Αθηνά Κιούση (ΣΥΡΙΖΑ)
Αριστείδης Γκίκας
Βαγγέλης Ρεμπάπης (ΚΚΕ)
Κιούσης εναντίον… Κιούση, τα χαρακτηριστικά στο δήμο Κρωπίας. Εμφανώς αποδυναμωμένος ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Απέναντί του η Αθηνά Κιούση θα δώσει το παρών στην εκλογική μάχη. Στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά ο υποψήφιος Αριστείδης Γκίκας με ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, θεωρεί πως είναι η ευκαιρία του να κερδίσει το δήμο. Απέναντί τους με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο νεαρός αλλά έμπειρος, Βαγγέλης Ρεμπάπης.


Δήμος Κυθήρων
Θόδωρος Κουκούλης (δήμαρχος)
Μανώλης Χάρος
Μιχάλης Πρωτοψάλτης
Δημήτρης Λουράντος
Στράτος Χαρχαλάκης
Ο νυν δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του αλλά αυτή τη φορά έχει ένα ισχυρό αντίπαλο: Τον γνωστό ζωγράφο Μανώλη Χάρο που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Δημήτρης Λουράντος και ο Στράτος Χαρχαλάκης.

Δ. Λαυρεωτικής
Κώστας Λεβαντής (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Δημήτρης Λουκάς (πρώην δήμαρχος, ΠΑΣΟΚ)
Σταύρος Ιατρού
Αχιλλέας Κανελλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Απόστολος Παμφίλης (ΚΚΕ)
Ο νυν δήμαρχος Κώστας Λεβαντής φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν για το Δήμο Λαυρεωτικής στις 25 Μαΐου. Κι αυτό γιατί το διάστημα της θητείας του έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές αρνητικές γνώμες. Φαβορί για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου εμφανίζεται ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου, ο οποίος το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχε βγει πρώτος στον α΄ γύρο, Δημήτρης Λουκάς. Αν και κατεβαίνει με δική του παράταξη, αναμένεται να τον στηρίξει στο β΄ γύρο απέναντι (πιθανότατα) στον Κ. Λεβαντή, ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο οποίος το 2010 είχε στηρίξει στο β΄ γύρο τον νυν δήμαρχο με αποτέλεσμα να υπερκαλύψει  τη διαφορά των εφτά ποσοστιαίων μονάδων που είχε στον α΄ γύρο από τον Δ. Λουκά.  Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2010 είχε στηρίξει τον Σ. Ιατρού, αυτή τη φορά στηρίζει τον Αχιλλέα Κανελλόπουλο. Ο Αποστόλης Παμφίλης, έχει και πάλι τη στήριξη του ΚΚΕ και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κι αυτός μια δυνατή υποψηφιότητα.

Δ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αναστάσιος Μαυρίδης (προερχόμενος από ΝΔ)
Μανώλης Πάγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Μαρία Γώγου
Παναγιώτης Ασβεστάς (ΚΚΕ)
Σαφείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν σχετικά με το ποιος θα επικρατήσει στον συγκεκριμένο δήμο. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ το 2010, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος θα ριχτεί στη «μάχη» με ακομμάτιστο συνδυασμό. Στον ίδιο χώρο θα αναζητήσει ψηφοφόρους η παράταξη στην οποία έχουν ενταχθεί, οι Σταύρος Μονεμβασιώτης και Παναγιώτης Μπόλλας και επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος θα είναι η Μαρία Γώγου. Παρ” όλη την επίμονη προσπάθεια των δύο παρατάξεων, εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους, θα επιλέξει τον Αναστάσιο Μαυρίδη, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, κατεβαίνει όμως ως ανεξάρτητος. Εκτιμάται πως δύο από τις τρεις αυτές παρατάξεις θα αναμετρηθούν στο β” γύρο, «φαβορί» όμως θεωρείται ο Α. Μαυρίδης. Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο υποψήφιος Μανώλης Πάγκαλος, ενώ από το ΚΚΕ, κατεβαίνει υποψήφιος και φέτος ο Παναγιώτης Ασβεστάς.

Δ. Μάνδρας – Ειδυλλίας:
Γιώργος Δρίκος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Γιάννα Κριεκούκη (προερχόμενη από ΠΑΣΟΚ)
Θανάσης Πανολιάσκος (ΣΥΡΙΖΑ)
Μπάμπης Θεοδώρου (ΚΚΕ)
Χωρίς την επίσημη στήριξη από πλευράς ΝΔ, την όποια είχε το 2010, ο Γιώργος Δρίκος, δήμαρχος, θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του. Σε συστράτευση δυνάμεων καλεί η υποψήφια Γιάννα Κριεκούκη, η οποία είχε χάσει το 2010. Τότε είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Οι δυο τους εκτιμάται ότι θα αναμετρηθούν και στον β’ γύρο. Ωστόσο, ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται και ο Θανάσης Πανολιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Θεοδώρου.

Δ. Μαραθώνος
Ιορδάνης Λουίζος (δήμαρχος)
Φώτης Δεληβοριάς (ΣΥΡΙΖΑ)
Νίκος Χατζηγιάννης
Ηλίας Ψινάκης
Αναμφίβολα η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει είναι αυτή του Ηλία Ψινάκη. Αν και ο δημοφιλής star «μπλέκει» σε.. λημέρια που τα γνωρίζουν καλά οι ανθυποψήφιοί του, η σχετικές του προθέσεις φέρονται να έχουν προκαλέσει «πανικό» στο νυν δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο, ο οποίος εκλέχτηκε δήμαρχος το 2010 ως ανεξάρτητος. Υπάρχουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, ότι την υποψηφιότητα Ψινάκη στηρίζει ο προερχόμενος από τον κεντρώο χώρο, πρώην υποψήφιος, Βασίλης Τζιλάβης. Δυναμική φαίνεται να αποκτά η υποψηφιότητα του Φώτη Δεληβοριά, ο οποίος στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρή προοπτική αποκτά και η υποψηφιότητα του δικηγόρου, Νίκου Χατζηγιάννη.

Δ. Μαρκόπουλου Μεσογαίας
Σωτήρης Μεθενίτης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Κώστας Αλλαγιάννης  (προερχόμενος από ΝΔ)
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης (ΣΥΡΙΖΑ)
Ανδρέας Συλεόγλου (ΚΚΕ)
Θάλεια Μπέη
Ο Σωτήρης Μεθενίτης θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του χωρίς κομματικά «χρίσματα», όπως και το 2010. Είναι γνωστές οι σχέσεις του με τη ΝΔ, ενώ το γεγονός ότι είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Αυτοδιοικητικής Προοπτικής», επιβεβαιώνει τόσο τον «γαλάζιο» πολιτικό του προσανατολισμό. Παρ’ όλα αυτά, δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοτών, ο Κώστας Αλλαγιάννης, ο οποίος έχει κοινές πολιτικές καταβολές και θεωρείται ικανός να αποσπάσει ένα σημαντικό μέρος ψήφων από τον Σ. Μεθενίτη. Οι δυο τους θεωρούνται οι επικρατέστεροι για τον β΄ γύρο. Απέναντί τους με ένα πιο κεντρώο όσο και πολυφωνικό ψηφοδέλτιο ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, με αριστερό προσανατολισμό και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ η Θάλεια Μπέη και, τέλος, με τη στήριξη του ΚΚΕ ο Ανδρέας Συλελόγλου.

Δ. Μεγαρέων
Γιώργος Μαρινάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Γιώργος Μπερδελής
Γιάννης Μιχάλαρος (ΣΥΡΙΖΑ)
Αντώνης Χοροζάνης (ΚΚΕ)
Γρηγόρης Σταμούλης
Φαβορί για την επανεκλογή του θεωρείται ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος κατεβαίνει χωρίς «χρίσμα» στήριξης από τη ΝΔ, σε αντίθεση με το 2010. Οι σχέσεις με την κεντρική παράταξη είναι γνωστές. Απέναντί του υπάρχουν λίγες υποψηφιότητες οι οποίες δεν φαίνονται ικανές να τον παρακάμψουν. Από την παράταξη του πρώην υποψήφιου Δημήτρη Στρατιώτη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου τέθηκε ο Γιώργος Μπερδελής. Ο Γιάννης Μιχάλαρος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ κατεβάζει στη «μάχη» τον Αντώνη Χοροζάνη. Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, διεκδικεί το δήμο ο Γρηγόρης Σταμούλης.

Δ. Μεταμόρφωσης
Μιλτιάδης Καρπέτας (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Δημήτρης Τζίτζιφας (προερχόμενος από ΝΔ)
Στράτος Σαραούδας
Δημήτρης Περιβολαράκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Μανώλης Πετάσης (ΚΚΕ)
Βασίλης Καραβάκος (προερχόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ)
Μιχάλης Χαρίσης
Ο Μιλτιάδης Καρπέτας, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί την επανεκλογή του. Απέναντί του και πάλι ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Δημήτρης Τζίτζιφας. Δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος θα κερδίσει την τελική μάχη, ωστόσο οι δυο τους θεωρούνται τα φαβορί για τον β΄ γύρο, αν και από την παράταξη του Δ.Τζίτζιφα, έχει αποχωρήσει ο Στράτος Σαραούδας, ο οποίος διεκδικεί την δημαρχία με άλλη παράταξη. Στη μάχη ρίχνονται με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Περιβολαράκης και με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Μανώλης Πετάσης. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο δημοσιογράφος Βασίλης Καραβάκος, ενώ υποψήφιος είναι και ο Μιχάλης Χαρίσης.

Δ. Μοσχάτου – Ταύρου
Ανδρέας Ευθυμίου (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Άρης Κρεμμύδας (ΣΥΡΙΖΑ)
Δημήτρης Καζαντζής (προερχόμενος από ΝΔ)
Παναγιώτης Κυριαζίδης
Μια ακόμη θητεία διεκδικεί ο Ανδρέας Ευθυμίου, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η παράταξη του εμφανίζεται ιδιαιτέρως αποδυναμωμένη με αποτέλεσμα να ίδιος να κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός β΄ γύρου. Χαρακτηριστική είναι η αποχώρηση του Θανάση Ντερέκα, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρώτου σε ψήφους συμβούλου.  Ιδιαίτερα ισχυρός εμφανίζεται ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά υποψήφιος δήμαρχος το Μάιο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Κρεμμύδας ο οποίος επιδιώκει ευρύτερες Αριστερές συνεργασίες. Τους ψηφοφόρους του συντηρητικού χώρου θα επιδιώξει να συσπειρώσει ο Δημήτρης Καζαντζής ο οποίος προέρχεται από την παράταξη του πρώην υποψήφιου Βασίλη Σπανάκη. Πιο πίσω αναμένεται να βρεθεί ο Παναγιώτης Κυριαζίδης από πλευράς ΚΚΕ,

Δ. Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης (δήμαρχος, ΣΥΡΙΖΑ)
Παναγιώτης Μανούρης (ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Τσοπανίδης
Γεωργία Θωμαϊδου
Παναγιώτης Τσουκαλάς
Εύκολα ή δύσκολα ο δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, τον οποίο στηρίζει για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να επανεκλεγεί. Παρά τη φθορά που έχει παραμένει  σχετικά δημοφιλής ανάμεσα στους δημότες του, ενώ παράλληλα επιχειρεί να καβαλήσει το «κύμα» του κόμματος του που το 2010 είχε 5% και στις τελευταίες εκλογές 27%. Ο κ. Γκότσης έχει όμως και ένα ακόμη πλεονέκτημα: η παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη που διαδέχθηκε τον πρώην δήμαρχο και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλάμπους, έχει διασπαστεί και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσοπανίδης, ο οποίος συγχωνεύθηκε με την παράταξη του Άρη Χατζησαββίδη και κατεβαίνει με νέο ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιεί αντιμνημονιακό λόγο. Αμφότεροι εστιάζουν στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, με τις υποψηφιότητές τους να είναι ανεξάρτητες, αν και ο Π. Μανούρης παραμένει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια δεξαμενή αναζητά ψήφους και η Γεωργία Θωμαϊδου. Το ΚΚΕ ξανακατεβάζει τον Παναγιώτη Τσουκαλά.

Δ. Νέας Σμύρνης
Σταύρος Τζουλάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Γιώργος Κουτελάκης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Νίκος Στέφος
Παναγιώτης Πάντος (ΣΥΡΙΖΑ)
Άγγελος Βρεττός (ΚΚΕ)
Όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις, ο δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευθεί πολύ για την επανεκλογή του. Ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Κουτελάκης, απομακρύνθηκε από την παράταξή του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με νέο ψηφοδέλτιο. Θεωρείται ότι θα καταγράψει υψηλά ποσοστά. Ο νυν δήμαρχος όμως, λαμβάνει τη στήριξη του πρώην υποψηφίου από πλευράς ΝΔ, Στάθη Κούπα. Απέναντί τους ο Νίκος Στέφος, ο οποίος θα ηγηθεί ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, χωρίς χρίσμα από κάποιο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να περνάει στο β” γύρο των δημοτικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση  αυτοί οι τρεις (Τζουλάκης, Κουτελάκης, Στέφος) θα δώσουν σκληρή μάχη για την είσοδο στο β΄γύρο.  Ο Παναγιώτης Πάντος ρίχνεται στη «μάχη» με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Άγγελος Βρεττός με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Νίκαιας – Ρέντη
Γιώργος Ιωακειμίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ)
Κώστας Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Κούλης Βρεττάκος (προερχόμενος από ΝΔ)
Στέλιος Μπενετάτος (ΚΚΕ)
Παρά τις απώλειες που λόγω της φθοράς της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, φαβορί παραμένει ο (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ αλλά στηριζόμενος και από το ΠΑΣΟΚ και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ) νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης. Απέναντί του στο β’ γύρο εκτιμάται πως θα βρεθεί ο Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ θα ξανακατέβει υποψήφιος ο Κούλης Βρεττάκος, ενώ το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέλιου Μπενετάτου.

Δ. Παιανίας
Δημήτρης Δάβαρης (δήμαρχος)
Ισίδωρος Μάδης (προερχόμενος από ΝΔ)
Αλέξανδρος Καποδίστριας (ΣΥΡΙΖΑ)
Κώστας Φιλιούσης (ΚΚΕ)
Σπύρος Στάμου
Κώστας Μπουλμέτης
Όπως και το 2010 ο δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης κατεβαίνει ανεξάρτητος αν και φέρεται να χαίρει των «ευχών» της ΝΔ όσο και των ψηφοφόρων της. Ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ, Ισίδωρος Μάδης, όπως και το 2010, θα προσπαθήσει να του αποσπάσει ψήφους, με τους δυο αυτούς υποψηφίους να θεωρούνται φαβορί για τον β΄ γύρο επόμενο γύρο. Απέναντί τους ο Αλέξανδρος Καποδίστριας που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να μπει στο β΄ γύρο και ο Κώστας Φιλιούσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Πιο αδύναμοι φέρονται να είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Σπύρος Στάμου και Κώστας Μπουλμέτης.

Δ. Παλαιού Φαλήρου
Διονύσης Χατζηδάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Γιώργος Βασιλείου
Κώστας Μερκουράκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Δημήτρης Πιτούλης
Νίκος Παπαγεωργίου (ΚΚΕ)
Σωτήρης Μεταξάς (Χρυσή Αυγή)
Δεν θα είναι και τόσο άνετη η επικράτηση θεωρείται του δημάρχου Διονύση  Χατζηδάκη ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τη ΝΔ, κατεβαίνει όμως χωρίς το επίσημο «χρίσμα» του κόμματος. Το 2010 είχε εκλεγεί από τον α΄ γύρο με ποσοστό 61% αλλά τώρα θα έχει απέναντί του προερχόμενο από το ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς Γιώργος Βασιλείου αλλά και το Δημήτρη Πιτούλη και το νεαρό Κώστα Μερκουράκη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.  Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Νίκος Παπαγεωργίου με τη στήριξη του ΚΚΕ ο οποίος είχε κατέβει και το 2010 και ο Σωτήρης Μεταξάς με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αναμένεται να κόψει ψήφους από τον κ. Χατζηδάκη.

Δ. Παλλήνης
Θανάσης Ζούτσος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Παναγιώτης Μερτύρης
Μπάκας Κώστας
Απόστολος Βολιώτης (ΣΥΡΙΖΑ)
Νίκος Γαβράς (ΚΚΕ)
Ο Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος εξελέγη το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος καθώς, εκτός από τα αρνητικά της θητείας του, έχει να αντιμετωπίσει τους ανεξάρτητους Κώστα Μπάκα και Παναγιώτη Μερτύρη Παναγιώτης που απευθύνονται, μεταξύ άλλων, στους ψηφοφόρους του χώρου του δημάρχου. Ισχυρή εμφανίζεται η υποψηφιότητα του Απόστολου Βολιώτη, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με δημότες. Ο Νίκος Γαβράς ξανακατεβαίνει να διεκδικήσει το δήμο, όπως και το 2010 με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Παπάγου – Χολαργού
Δημήτρης Νικολάου (πρώην δήμαρχος)
Κώστας Τίγκας (αντιδήμαρχος)
Γιάννης Κεχρής
Χρύσα Παρίσση
Ηλίας Αποστολόπουλος
Χρήστος Δασκαλόπουλος
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Γιώργος Ρεμούνδος (ΚΚΕ)
Περικλής Ζήκας (ΣΥΡΙΖΑ)
Μετά την ανακοίνωση του νυν δημάρχου Βασίλη Ξύδη ότι δεν θα ξανακατέβει, οι υποψήφιοι έφτασαν αισίως τους δέκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις (και μία δημοσκόπηση) στο β΄ γύρο θα είναι σίγουρα ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του νυν δημάρχου, Κώστας Τίγκας ο οποίος έχει συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους της περιοχής του Παπάγου και ένας υποψήφιος από το Χολαργό: Με τα σημερινά δεδομένα ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου έχει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας αλλά το μειονέκτημα ότι από το χώρο της ΝΔ στο Χολαργό κατεβαίνουν ακόμη τέσσερις υποψήφιοι: Οι Γιάννης Κεχρής, Χρύσα Παρίσση, Χρήστος Δασκαλόπουλος και Ηλίας Αποστολόπουλος.Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Χάρης Κουγιουμτζόπουλος επιχειρεί, και πιθανόν να το πετύχει, να συσπειρώσει το χώρο της κεντροαριστεράς και ο Περικλής Ζήκας προσπαθεί να ανέβει στο «κύμα» του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι, δε, πολύ πιθανό ο υποψήφιος από το Χολαργό που έχει περίπου το διπλάσιο πληθυσμό από το Παπάγου να κερδίσει τον Κ. Τίγκα και, μάλιστα, εύκολα. Το «παζλ» των υποψηφιοτήτων συμπληρώνουν οι Γιώργος Ρεμούνδος, από το ΚΚΕ και ο Περικλής Ζήκας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Πειραιώς
Βασίλης Μιχαλολιάκος (δήμαρχος, ΝΔ)
Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ)
Πέτρος Μώραλης
Σήφης Βουράκης (προερχόμενος ΠΑΣΟΚ)
Γιάννης Μελάς
Σπύρος Δριμυλής
Αντώνης Καλογερογιάννης
Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ)
Νίκος Κούζηλος (Χρυσή Αυγή)
Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μέχρι την ανακοίνωση της «υποψηφιότητας του Ολυμπιακού», με τον Πέτρο Μώραλη, το χαρακτηρισμό του φαβορί ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Ωστόσο, η υποψηφιότητα Μώραλη ο οποίος ήδη προχώρησε στη μεταγραφή του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου του Β. Μιχαλολιάκου, Γιάννη Μελά, φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα. Παλαιότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Μώραλης βρίσκεται χαμηλά αλλά κανείς δεν ξέρει αν πηγαίνοντας προς τις εκλογές, η υποψηφιότητά του θα συσπειρώσει ή όχι τους οπαδούς του Ολυμπιακού.  Από την άλλη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, έχει μπει δυναμικά στη μάχη και λογικά θα παλέψει με τους κύριους Μιχαλολιάκο και Μώραλη για μια θέση στο β΄γύρο.  Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος, αλλά ανεξάρτητος ως υποψήφιος, διεκδικεί τη δημαρχία ο Σήφης Βουράκης, γιος του παλαιού και επί πολλά έτη αντιδημάρχου, Βασίλη Βουράκη. Από τον ίδιο χώρο, είχαν αποτυπωθεί πληροφορίες ότι θα κατέβαινε υποψήφιος και ο Γιώργος Βερνίκος, ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην επιθυμεί να διεκδικήσει το δήμο. Άλλος ένας υποψήφιος προερχόμενος από το συντηρητικό χώρο και την παράταξη του νυν δημάρχου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Πρόκειται για τον Σπύρο Δριμυλή ο οποίος έχει δηλώσει την «ανεξαρτησία» του από πολιτικές παρατάξεις, φέρεται ωστόσο να έχει αποκτήσει απήχηση στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Υποψήφιος θα είναι και ο Αντώνης Καλογερόγιαννης, τον οποίο εκτιμάται ότι θα επιλέξουν ψηφοφόροι από τον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, περιλαμβανομένων των ΑΝ.ΕΛΛ. Το δήμο διεκδικούν επίσης η Ελπίδα Παντελάκη από το ΚΚΕ, ο Νίκος Κούζηλος από τη Χρυσή Αυγή.

Δ. Πεντέλης
Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης (δήμαρχος, ανεξάρτητος)
Αντώνης Φειδοπιάστης (ΣΥΡΙΖΑ)
Μανώλης Γραφάκος (πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Τάσος Καρατζής (ΚΚΕ)
Εύκολη φαίνεται ότι θα είναι η επικράτηση του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, ιδιαίτερα μετά τη συνεργασία που ανακοίνωσε πρόσφατα με δύο αντιπάλους του το 2010: Τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου που είχε βγει τρίτος με ποσοστό 22% και τον ανεξάρτητο Νίκο Τόλιος. Στην επικράτηση του κ. Στεργίου ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές και πάλι ακομμάτιστος, όπως και το 2010, συνηγορεί και το γεγονός ότι ο βασικός του αντίπαλος στις προηγούμενες εκλογές, ο, προερχόμενος από τη ΝΔ,  πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος, ενώ ο  Αντώνης Φειδοπιάστης που στηρίζεται και πάλι από το ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι αναμένεται να λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 8,3% του 2010, δεν φαίνεται να απειλεί το δήμαρχο. Όπως και το 2010, ο Τάσος Καρατζής καταβαίνει υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Περάματος
Παναγιώτα Βοϊδονικόλα (αντιδήμαρχος, προερχόμενη από τη ΝΔ)
Γιάννης Λαγουδάκος (προερχόμενος από ΝΔ)
Γιάννης Παρασκευόπουλος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Φίλιππος Κάκαρης (προερχόμενος από ΔΗΜΑΡ)
Δημήτρης Θεοδωρολέας
Θόδωρος Τερζής
Γιάννης Λαγουδάκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Αθηνά Ζύμαρη (ΚΚΕ)
Τους οκτώ (αριθμός – ρεκόρ  για την περιοχή) φτάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Πέραμα. Ο νυν δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης έχει δηλώσει πως δεν θα ξανακατέβει υποψήφιος και το θώκο του διεκδικεί από την παράταξή του η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, η οποία αναμένεται να είναι στο β΄ γύρο. Απέναντί της οι «ανεξάρτητοι», κατά δήλωσή τους Γιάννης Λαγουδάκος ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, Γιώργος Παρασκευόπουλος προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Κάκαρης ο οποίος προέρχεται  από το χώρο της ΔΗΜΑΡ , ο Δημήτρης Θεοδωρολέας ο οποίος κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ο Θεόδωρος Τερζής. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Λαγουδάκη και το ΚΚΕ την υποψηφιότητα της Αθηνάς Ζύμαρη.

Δ. Περιστερίου
Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Δημήτρης Κελάφας (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Φώτης Κουγιουμτζής (ΣΥΡΙΖΑ)
Γρηγόρης Τημπλαλέξης (ΚΚΕ)
Πάνος Παπανικολάου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Το απόλυτο φαβορί για την επανεκλογή του θεωρείται ο νυν δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος αν και πρόσκειται στη ΝΔ, επιμένει σε ένα αντιμνημονιακό, καθαρά αυτοδιοικητικό λόγο. Τον Μάιο θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του με την υποψηφιότητά του να φέρει ανεξάρτητο χαρακτήρα. Το ψηφοδέλτιο του είναι εμπλουτισμένο με πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγονται και σύμμαχοι του Κώστα Λαλένη, υποψήφιου δημάρχου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ το 2010. Στην παράταξή του κ. Λαλένη επικράτησε αναστάτωση μετά την ήττα και τα στελέχη της διασκορπίστηκαν. Ο προερχόμενος από τον κεντρώο χώρο υποψήφιος, Δημήτρης Κελάφας, δεν φαίνεται ισχυρός να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Απέναντι στους δύο, ο Φώτης Κουγιουμτζής, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκλογική «μάχη» θα λάβει μέρος και φέτος, από πλευράς ΚΚΕ, ο Γρηγόρης Τημπλαλέξης. Οι ψηφοφόροι που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμένεται να επιλέξουν τον Πάνο Παπανικολάου.

Δ. Πετρούπολης
Βαγγέλης Σίμος (ΚΚΕ)
Νίκος Σακούτης (ΣΥΡΙΖΑ)
Θοδωρής Λάππας
Δημήτρης Ταλιούρας
Ο νυν δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ, Θωμάς Κοτσαμπάς, δεν θα διεκδικήσει ακόμη μια θητεία. Στη θέση του, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τέθηκε ο Βαγγέλης Σίμος. Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές ο Νίκος Σακούτης, του οποίου τα ποσοστά υπολογίζονται να αυξηθούν έως τον Μάιο. Ωστόσο, δεν μπορεί να συσπειρώσει όλο το φάσμα της Αριστεράς. Υπάρχουν δημότες που αρνούνται να τον ψηφίσουν λόγω παλαιότερης συνεργασίας του με τον Στέφανο Βλάχο, υποψήφιο στηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Με ένα ψηφοδέλτιο πολυφωνικό, του οποίου τα μέλη όμως προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, διεκδικεί το δήμο ο Θοδωρής Λάππας. Το συντηρητικό χώρο αναμένεται να προσελκύσει κυρίως ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Ταλιούρας.

Δ. Πόρου
Σπύρος Σπυρίδων (περιφερειακός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Γιάννης Δημητριάδης
Ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος το 2010 αντιπεριφερειάρχης Νήσων με τον Β. Κικίλια, επιστρέφει στην πατρίδα του, αναλαμβάνει ξανά την παράταξη που είχε παραχωρήσει για λίγο στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Στρατηγό, ο οποίος αποχωρεί για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νήσων με την παράταξη Κουμουτσάκου,  και είναι το μεγάλο φαβορί για μία νέα θητεία. Απέναντί του θα είναι, όπως και το 2010 απέναντι στο νυν δήμαρχο, ο Γιάννης Δημητριάδης.

Δ. Ραφήνας – Πικερμίου
Γιώργος Χριστόπουλος (δήμαρχος)
Θανάσης Αδαμόπουλος
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Γιάννης Μαγκαφώσης
Αμαλία Τόκα (ΣΥΡΙΖΑ)
Βασίλης Πιστικίδης
Βαγγέλης Μπουρνούς
Χρήστος Τσαλαπατάνης (ΚΚΕ)
Βέβαιες προβλέψεις δεν μπορούν να αποτυπωθούν μπροστά στο πλήθος υποψηφιοτήτων που έχουν ανακοινωθεί. Κι αυτό γιατί ο νυν δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος είχε κερδίσει το δήμο το 2010 με ανεξάρτητο κομματικά ψηφοδέλτιο εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος. Ψήφους αναμένεται να του αφαιρέσει ο Θανάσης Αδαμόπουλος, δημοφιλής στην περιοχή και αρκετά επικοινωνιακός. Σε ένα φιλελεύθερο ακροατήριο θα απευθυνθεί ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Τον Αριστερό χώρο θα διεκδικήσουν ο Γιάννης Μαγκαφώσης και η Αμαλία Τόκα, με τη δεύτερη όμως να λαμβάνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους παραπάνω αναμένεται να αποσπάσει ψήφους ο Βασίλης Πιστικίδης. Στο συντηρητικό χώρο αναμένεται να απευθυνθεί ο Βαγγέλης Μπουρνούς, ενώ τα λαϊκά στρώματα αναμένεται να εκφράσει ο Χρήστος Τσαλαπατάνης, υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δήμος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής (δήμαρχος)
Σπύρος Σοφράς (πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)
Ρούλα Νάννου (ΔΗΜΑΡ)
Γιάννης Βλάχος (ΚΚΕ)
«Μάχη για τρεις», όπως και το 2010, αναμένεται στο Δήμο Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, για την είσοδο στο β΄ γύρο φαίνεται ότι θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Σοφράς και η Ρούλα Νάννου που προέρχεται από τη ΝΔ αλλά στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιος αυτή τη φορά για το ΚΚΕ είναι ο Γιάννης Βλάχος.

Δ. Σαρωνικού
Αγγελική Ράπτη (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιώργος Σωφρόνης
Μανώλης Τσαλικίδης
Γιώργος Μπιθυμήτρης (ΚΚΕ)
Γιώργος Βολάκος
Ο δημοφιλής δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου δεν προτίθεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα, οπότε οι ψηφοφόροι αναμένεται να μοιραστούν προς πάσα κατεύθυνση. Οι έχοντες αριστερές πεποιθήσεις θα επιλέξουν την Αγγελική Ράπτη, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει επίσης και τις «ευχές» του Π. Φιλίππου και επομένως φέρεται να έχει αποκτήσει εξαρχής ένα σαφές προβάδισμα. Από κει και πέρα, ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος, Γιώργος Σωφρόνης θα επιλεγεί από ψηφοφόρους που ανήκουν στο μεσαίο χώρο, ενώ ο προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ, Μανώλης Τσαλικίδης, θα απευθυνθεί σε ένα πιο συντηρητικό ακροατήριο. Ο Γιώργος Μπιθυμήτρης ξανακατεβαίνει υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ. Και ο Νίκος Βολάκος διεκδικεί το δήμο, με ακομμάτιστο συνδυασμό, όπως και το 2010.

Δ. Σπάτων Αρτέμιδος
Χρήστος Μάρκου (δήμαρχος)
Λία Ντελάκη (ΣΥΡΙΖΑ)
Νίκος Δάρδαλης (ΚΚΕ)
Γρηγόρης Γερακόπουλος (Χρυσή Αυγή)
Σε «μάχη» για δύο αναμένεται να εξελιχθεί η «μάχη» για το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος. Ο δήμαρχος Χρήστος Μάρκου εμφανίζεται αποδυναμωμένος και τη θέση του διεκδικεί με αξιώσει η Λία Ντελάκη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και υπολογίζει επιπλέον στις ψήφους δυσαρεστημένων από τον νυν δήμαρχο δημοτών, καθώς κι ενός ευρύτερου τμήματος. Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Δάρδαλη. Ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος είναι ένας από τους λίγους όπου κατεβάζει υποψήφιο το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τον Γρηγόρη Γερακόπουλο, ο οποίος δεν εμφανίζεται όμως ισχυρότερος, τουλάχιστον των δύο πρώτων. Αναμένεται όμως να κόψει ψήφους από το νυν δήμαρχο.

Δήμων Σπετσών
Παναγιώτης Λυράκης
Καλομοίρα Αργυρίου – Κουμπή
Δύο είναι, μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι για το Δήμο Σπετσών καθώς ο τρίτος του 2010, πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Κονταξάκης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Σμύρνη. Το 2010 οι ψήφοι της κ. Κουμπή είχαν δώσει στη νίκη στο νυν δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη. Τώρα και οι δύο θα επιχειρήσουν να αντλήσουν από τη «δεξαμενή» του 38% του α΄ γύρου

Δήμος Τροιζηνίας
Γιάννης Σαμπάνης (δήμαρχος)
Σάββας Αθανασίου
Καραγιάννης Κώστας
Στους δύο υποψηφίους του 2010, το νυν δήμαρχο Γιάννη Σαμπάνη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάββα Αθανασίου μπήκε εμβόλιμα ο μηχανικός Κώστας Καραγιάννης. Πάντως, παρά τη φθορά του ο νυν δήμαρχος φέρεται να έχει το προβάδισμα λόγω του μεγάλου ποσοστού (66,7%) που είχε λάβει το 2010.

Δήμος Ύδρας
Άγγελος Κοτρώνης (δήμαρχος)
Λευτέρης Κεχαγιόγλου
Γιάννης Θεολογίτης
Μανόλης Τσακίρης (Οικολόγοι)
Ο δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης που στις εκλογές του 2010 είχε κερδίσει από τον α΄ γύρο με 54% αυτή τη φορά θα έχει ως αντιπάλους τους Λευτέρη Κεχαγιόγλου και Γιάννη Θεολογίτη που κατεβαίνουν για πρώτη φορά και τον Μανόλη Τσακίρη από τους Οικολόγους που ήταν υποψήφιος και το 2010

Δ. Φιλαδέλφειας
Έφη Γαϊτανά (δήμαρχος)
Βάσω Αγαγιώτου
Λύσανδρος Γεωργαμλής
Γιώργος Αράπογλου
Απόστολος Κόντος
Άρης Βασιλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Δανάη Γκούμα (ΚΚΕ)
Ιδιαίτερα σκληρή θα είναι η μάχη για τον τοπικό δήμο για τον οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις. Η, αποδυναμωμένη λόγω αρνητικής θητείας αλλά και αποχώρησης πολλών δημοτικών συμβούλων της παράταξης της με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, νυν δήμαρχος, Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη πραγματοποιεί ανοίγματα προς όλους τους χώρους, διεκδικώντας ακόμα και τα «ορφανά του Χάρη Τομπούλογλου», στα οποία ωστόσο, απευθύνεται και η Βάσω Αγαγιώτου. Η τελευταία φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη του πρώην «πράσινου» δημάρχου, Παντελή Γρεντζελιά. Παρ’ όλα αυτά η «γαλάζιων» αποχρώσεων παράταξη θα έχει επικεφαλής τον Λύσανδρο Γεωργαμλή. Ψήφους από όλους τους χώρους αναμένεται να προσελκύσει ο Γιώργος Αράπογλου, ενώ εκλογείς κυρίως από την Κεντροαριστερά θα επιλέξουν τον πρώην μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Απόστολο Κόντο. Όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι δηλώνουν ακομμάτιστοι. Αντιθέτως, με το «προνόμιο» της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει ο Άρης Βασιλόπουλος, ενώ από πλευράς ΚΚΕ διεκδικεί το δήμο η Δανάη Γκούμα, η πιο νέα υποψήφια, μόλις 31 ετών.

Δ. Φιλοθέης – Ψυχικού
Παντελής Ξυριδάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Παντελής Χαροκόπος (προερχόμενος από ΝΔ)
Αριστείδης Καμάρας
Νάντια Σουμπασάκη (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννης Καβαλάρης (ΚΚΕ)
Ριμέικ του «γαλάζιου» εμφύλιου 2010 φαίνεται ότι δούμε το Μάιο στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Ο Παντελής Ξυριδάκης διεκδικεί την επανεκλογή του, απέναντι στον Παντελή Χαροκόπο. Αμφότεροι προέρχονται από τη ΝΔ και θεωρούνται τα φαβορί για τον β” γύρο. Εκεί όλα είναι ανοιχτά. Τον δήμο διεκδικεί επίσης ο ακομμάτιστος Αριστείδης Καμάρας (η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού) ο οποίος το 2010 έμεινε για λίγο εκτός β΄ γύρου, η (σύζυγος του βουλευτή Δ. Παπαδημούλη) Νάντια Σουμπασάκη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Καβαλάρης με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Φυλής
Δημήτρης Μπουραϊμης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Σάββας Σάββας (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Χρήστος Παππούς (προερχόμενος από ΝΔ)
Κώστας Λουμιώτης (ΣΥΡΙΖΑ)
Δημήτρης Τσιουμπρής (ΚΚΕ)
Μοναδική διαφορά στα ονόματα που διεκδίκησαν το Δήμο Φύλης το 2010, η προσθήκη της υποψηφιότητας του Κώστα Λουμιώτη, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνεται με αξιώσεις στην εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Δημήτρης Μπουραΐμης που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θέλει να ανανεώσει τη θητεία του. Στον ίδιο χώρο θα αναζητήσει ψηφοφόρους ο Σάββας Σάββας. Αν και η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, προέρχεται και αυτός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη στήριξη της πρώην δημάρχου Ζεφυρίου, Φωτεινής Γιαννοπούλου. Απέναντί τους, ο Χρήστος Παππούς, πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων με τη στήριξη της ΝΔ, ο οποίος το 2010 είχε κοντράρει στα ίσα το νυν δήμαρχο στο β΄ γύρο. Αν και γνώστες των τοπικών κοινών δεν εκφράζουν εύκολα εκτιμήσεις για το πιθανό ζευγάρι του β’ γύρου, ωστόσο, οι κ.κ. Σάββας και Παππούς αναμένεται να «ζορίσουν» τον νυν δήμαρχο και να τον αφήσουν εκτός δεύτερης Κυριακής. Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιουμπρή έχει ανακοινωθεί και φέτος, από πλευράς ΚΚΕ.

Δ. Χαϊδαρίου
Θοδωρής Σπηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Βαγγέλης Ντηνιακός (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Ηρακλής Δρούλιας (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Ανδρέας Μποζίκας (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Κώστας Φουρλής
Κώστας Ασπρογέρακας (προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ)
Ελένη Καμπόλη
Μιχάλης Σελέκος
Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας μετά την προφυλάκιση του «κολλητού» του αντιδημάρχου Οικονομικών Μάριου Λιακόπουλου ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παίρνει μίζα από καντινιέρη της Ιεράς Οδού δεν κατεβαίνει υποψήφιος και το «δακτυλίδι» φέρεται να λαμβάνει η Ελένη Καμπόλη, νυν αντιδήμαρχος. Απέναντί της η ισχυρή υποψηφιότητα του Θοδωρή Σπηλιώπουλου ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με την κ. Καμπόλη διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στο β΄γύρο. Παράλληλα, μετά την ήττα της το 2010 αν και είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, η παράταξη του Δημήτρη Τσατσαμπά διασπάστηκε. Διεκδικούν το δήμο προερχόμενοι από τον ίδιο χώρο οι: Βαγγέλης Ντηνιακός, Ανδρέας Μποζίκας, Ηρακλής Δρούλιας και Κώστας Φουρλής. Ο Κώστας Ασπρογέρακας ο οποίο είχε στηριχθεί από το ίδιο κόμμα το 2010, κατεβαίνει τώρα ανεξάρτητος. Με τη στήριξη του ΚΚΕ, κατεβαίνει ο Μιχάλης Σελέκος.

Δ. Χαλανδρίου
Γιώργος Κουράσης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)
Στάθης Ανδρεόπουλος (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)
Σίμος Ρούσσος (ΣΥΡΙΖΑ)
Λούλα Καρατζά (ΚΚΕ)
Γιώργος Θωμάς
Νίκος Πανταζής
Μια ακόμη θητεία διεκδικεί ο, ιδιαίτερα αποδυναμωμένος, δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, ο οποίος κατεβαίνει χωρίς επίσημο «χρίσμα» αν και το 2010 τον είχε στηρίξει η ΝΔ. Μάλιστα, απέναντί του αυτή τη φορά δεν έχει μόνο τον Στάθη Ανδρεόπουλο, επίσης ανεξάρτητο αν και προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο αναμετρήθηκε το 2010 στο β΄γύρο αλλά και τον Σίμο Ρούσσο (ΣΥΡΙΖΑ) που το 2010 είχε πάρει 10,8% με το κόμμα του στο 5%. Δυναμική εμφανίζει και η υποψήφια του ΚΚΕ Λούλα Καρατζά η οποία το 2010 ήταν τρίτη με 15%  Υποψήφιοι είναι ακόμη, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Θωμάς και, προερχόμενος, επίσης, από το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Πανταζής.

Δήμος Ωρωπού
Γιαννης Οικονομάκος (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)
Γιώργος Γιασημάκης (επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας)
Κώστας Λίτσας (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας)
Ιωάννα Στεργίου (ΣΥΡΙΖΑ)
Θωμάς Ρούσσης
Νώντας Δημητρίου
Μιχάλης Χασιώτης (ΚΚΕ)
Παναγιωτης Χασιώτης
Ο, ιδιαίτερα αποδυναμωμένος μετά από μία αρνητική θητεία, νυν δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος που το 2010 κέρδισε για μόλις 92 ψήφους στο β΄ γύρο, αυτή τη φορά εκτός από τον προ τετραετίας βασικό του αντίπαλο, Κώστα Λίτσα ο οποίος όμως είναι κι αυτός με κομμένα τα φτερά λόγω του ότι ο νο2 της παράταξής τους Θωμάς Ρούσσης κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο, έχει απέναντί του και τον τρίτο του 2010 Γιώργο Γιασημάκη ο οποίος κατεβαίνει με τη στήριξη του τέταρτου, του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου. Ισχυρότερη αναμένεται να είναι και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια και το 2010 Ιωάννα Στεργίου, ενώ κατεβαίνει και πάλι ο Μιχάλης Χασιώτης με το ΚΚΕ αλλά και δύο νέοι υποψήφιοι: Οι Νώντας Δημητρίου και Παναγιώτης Χασιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: