slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποδεκτή η τροπολογία-«ρουσφέτι» για τους δημοσίους υπαλλήλους των βουλευτών



Την τροπολγία-«ρουσφέτι» υπογράφουν 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στους τελευταίους είναι και ο δικός μας, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Η τροπολογία-«ρουσφέτι» προβλέπει την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, αποσπασμένων στα βουλευτικά γραφεία, από τους ίδιους τους βουλευτές!

Τροπολογία-«ρουσφέτι», που παρέχει ειδική μεταχείριση στους δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης (φωτογραφία).
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ρύθμισης, που υπογράφουν 14 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η αξιολόγηση των εν λόγω υπαλλήλων θα γίνει από τους «φυσικούς τους» προϊσταμένους, δηλαδή από τους ίδιους τους βουλευτές.
Με απλά λόγια, ο βουλευτής... βολεύει τα «δικά του παιδιά» στο πολιτικό του γραφείο, τους παρέχει άριστη βαθμολογία, όμως η πληρωμή των μισθών εξακολουθεί να γίνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες ανήκουν διοικητικά.
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ρύθμιση προσβάλλει την αξιοπιστία της διαδικασίας της αξιολόγησης, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι κανένας βουλευτής δεν θα βαθμολογήσει αντικειμενικά τους υπαλλήλους του.


Με την υπογραφή και του Παναγιώτη Ρήγα
Την τροπολογία υπογράφουν οι: Γιώργος Στύλιος, Θανάσης Μπούρας, Δημήτρης Τσουμάνης, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξανδρος Κοντός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος από τη ΝΔ και οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Σαλτούρος, Χρήστος Γκόκας και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: