slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς: Χρέωση ανάλογη με τη μετακίνηση Πηγή: Τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς: Χρέωση ανάλογη με τη μετακίνηση |

Ολα αλλάζουν στα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς από το 2016 και όσοι διανύουν μικρές αποστάσεις θα πληρώνουν μικρότερο κόστος. Συγκεκριμένα η ζωνική χρέωση, την οποία θα θεσμοθετήσει η αντικατάσταση του σημερινού χάρτινου εισιτηρίου από το ηλεκτρονικό, θα επιτρέψει αναλογικές χρεώσεις που θα καθορίζονται από τη......
διανυόμενη απόσταση.
Από τις πρώτες αλλαγές που θα πρέπει να συνηθίσουν οι επιβάτες είναι πως σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ η είσοδος θα γίνεται υποχρεωτικά από την μπροστινή πόρτα. Σε πρώτη φάση το μέτρο θα επεκταθεί σε 1.750 λεωφορεία, 250 τρόλεϊ και 70 συρμούς του τραμ. Η είσοδος θα γίνεται από την μπροστινή πόρτα με την παράλληλη τοποθέτηση τουρνικέ, το οποίο θα ανοίγει με την επίδειξη του «έξυπνου» εισιτηρίου.
Επιπλεόν στους 64 σταθμούς μετρό και προαστιακού θα τοποθετηθούν μπάρες εισόδου και εξόδου, στις οποίες η διέλευση θα επιτρέπεται μόνο μέσω του εισιτηρίου.
Οπως αναφέρει και το ΕΘΝΟΣ, με το νέο σύστημα συλλογής κομίστρου η είσοδος των επιβατών σε όλα τα μέσα θα γίνεται μόνο με το εισιτήριο που θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα διατίθεται σε δύο τύπους:
  • «Πολλαπλό»: Εξυπνη κάρτα χωρίς επαφή μνήμης (χωρίς μικροεπεξεργαστή), στην οποία θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία, χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.
  • «Κάρτα»: Εξυπνη κάρτα χωρίς επαφή με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα, προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: