slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Λούκα βιάζεται να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να φωνάζει πάλι «λεφτά υπάρχουν»... οι Λαφαζάνηδες όμως θέλουν μόνο τα ΠΑΣΟΚικά ψηφαλάκια

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει η Λούκα Κατσέλη, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των προσώπων που αναμένουν στον προθάλαμο της Κουμουνδούρου μέσω των πολιτικών φορέων που έχουν ιδρύσει. Η πρώην υπουργός εντοπίζει το..... πρόβλημα στους ρυθμούς και στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται στην Κουμουνδούρου.
Οπως είπε (Alpha 96,5) «πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικές του υπερβάσεις, το δικό του άνοιγμα και να υπάρχει μια συστράτευση, ένα μέτωπο, ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα στηρίξουν με τους καλύτερους εκπροσώπους που έχουν αυτή τη διαπραγμάτευση. Διότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος μπροστά, χρειάζεται συστράτευση των πιο ικανών στον τόπο μας και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές». Πάντως δείγμα γραφής για τις πολιτικές συμμαχίες ήταν η περίπτωση του Οδυσσέα Βουδούρη στη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Και αυτό γιατί μπορεί μεν η ηγετική ομάδα να επέβαλε τελικά τον υποψήφιο, οι σθεναρές αντιδράσεις όμως στη βάση, οι οποίες υπερέβησαν την επιρροή της Αριστερής Πλατφόρμας - Π. Λαφαζάνης - στις οργανώσεις, προκάλεσαν σκηνικό ρήξης.

Η αντίδραση στα ανοίγματα αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και με αφορμή τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου καθώς από την πλευρά της μειοψηφίας - Αριστερή Πλατφόρμα - κρίνονται βάσει τεσσάρων στοιχείων: προγραμματική σύγκλιση, πολιτικός προσανατολισμός, φερεγγυότητα και αξιοπιστία του υποψηφίου.

Οπως λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της μειοψηφίας «ακόμα και οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο έχουν κόστος, δεν θα έχουν στην πολιτική; Μπορεί ένας παίκτης να αλλάζει φανέλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι του το συγχωρεί η εξέδρα».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: