slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Να γυρίσει σελίδα ο Δήμος και να μπει το νησί σε τροχιά ανάκαμψης»

Δήλωση του Μ. Βουτσίνου για τις δημοτικές εκλογές και την επιλογή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μαραγκού
Το καλοκαίρι του 2012, μια ομάδα ενεργών πολιτών με επικεφαλής τον Γιώργο Μαραγκό, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δημοτικού συνδυασμού που θα συμμετείχε στις εκλογές του 2014. 

Όραμα και στόχος μας ήταν αυτός ο συνδυασμός να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που εδώ και χρόνια αναζητούν οι κάτοικοι της Σύρου, ώστε να γυρίσει σελίδα ο Δήμος και να μπει το νησί σε τροχιά ανάκαμψης.

Σήμερα, 2 περίπου χρόνια μετά το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, έχει δημιουργηθεί μια αλυσίδα αποτελούμενη από δεκάδες συμπολίτες μας, με κυρίαρχα στοιχεία τη φρεσκάδα, την
ανανέωση αλλά και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο.

Λόγω και της θετικής παρουσίας μου στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δέχθηκα δελεαστικές προτάσεις για συμμετοχή στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές που θα μου διασφάλιζαν τουλάχιστον μία θέση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Όμως, προτίμησα να μπω στη «μάχη του σταυρού» των δημοτικών εκλογών αφοσιωμένος στον αρχικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να σταματήσει η «αιμορραγία» και να βγει το νησί από το σκοτεινό τούνελ που το έχουν οδηγήσει.

Θεωρώ τιμή μου και ταυτόχρονα καθήκον μου, να συμμετέχω σ’ ένα συνδυασμό που πρεσβεύει το καινούργιο, το άφθαρτο και το ικανό. Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη ούτε από «έμπειρους» που κατάντησαν τη Σύρο ουραγό του Αιγαίου, ούτε από συνεχιστές των πολιτικών της κατρακύλας. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι ανθρώπους με διαφορετικό όραμα, με πίστη και αποφασιστικότητα για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα που θα οδηγήσει το νησί σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Σύρος που σήμερα όλους μας πληγώνει, μπορεί να γίνει η Σύρος που πραγματικά αξίζουμε. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Μαραγκός με τον οποίον ενώνω και επίσημα τις δυνάμεις μου σ’ έναν αγώνα που πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα και θα αποτελέσει εφαλτήριο για να αλλάξει πορεία το νησί μας.

Οι επιλογές που έκαναν και οι πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες γενιές, σχεδόν καταδίκασαν τη δική μας γενιά και την έστειλαν να παλεύει με την πλάτη στον τοίχο, κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Γι αυτό και όλοι οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε, να αγωνιστούμε για τις ιδέες και τα οράματά μας, να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως, να δημιουργήσουμε το κατάλληλο έδαφος ώστε να ζήσουν οι γενιές των παιδιών μας σ’ ένα αξιοπρεπές περιβάλλον που θα τους δίνει πραγματικές προοπτικές για το μέλλον.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ (υποψήφιος στο συνδυασμό «Η Συρος που αξίζουμε») 

Δεν υπάρχουν σχόλια: